به گزارش خبرنگار حوزه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد دانشگاه آزاد اسلامی و برگزاری نمایشگاه و رویداد ملی عصر امید افزود: دانشگاه آزاد بیش از ۳۰ هزار هیات علمی آشنا به فناوری و کسب و کار به اضافه یک میلیون نفر دانشجوی فعال در دانشگاه دارد. این دانشگاه برخاسته از نیاز مردم است.
وی در ادامه، هدف از برگزاری رویداد ملی عصر امید را آشنا کردن مردم با ظرفیت های دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد اشتغال و حل مسایل کشور عنوان کرد.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه از آمادگی این دانشگاه برای همکاری با شرکت های دانش بنیان، فناور، صاحبان ایده، دانشگاههای دولتی و پارک های علم و فناوری خبر داد و افزود: فعالان حوزه دانش بنیان همچنین می توانند از امکانات دانشگاه آزاد بازدید کنند؛ چرا که این دانشگاه از توان و ظرفیت های مناسبی برخوردار است.
دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد:تاکنون ۵۰ هزار مترمربع از بهترین ساختمان های دانشگاه آزاد در مرکز تهران با کمک و همیاری معاونت علمی ریاست جمهوری در اختیار کسب و کار و شرکت های فناور قرار گرفت.
وی در ادامه گفت: چهل سال از عمر دانشگاه آزاد اسلامی می گذرد در این مدت فراز و فرودهای زیادی داشته است، مردم و نهادهای مختلف در کنار دانشگاه بودهاند و باعث شدند دانشگاه آزاد به موقعیت کنونی دست یابد.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه دانشگاه باید سعی کند نقاط ضعف خود را اصلاح و نقاط قوت را تقویت کند، افزود: دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر تربیت نیروی انسانی، ویژگی های منحصر به فردی دارد که از جمله آن میتوان از آزمایشگاه های پیشرفته، کارگاه ها و تجهیزات زیاد آن نام برد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در اکثر نقاط کشور شعبه دارد، تصریح کرد: دانشگاه در منطقه غرب آسیا از لحاظ تجهیزات و امکانات بی نظیر دارد. گستردگی منطقهای دانشگاه باعث شده است نیازهای علمی و منطقهای در اولویت قرار گیرد.
دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی برخاسته از نیاز مردم و برای مردم است و برنامه دارد در چهل سالگی توجه خود را به مردم دوچندان کند. رویداد ملی عصر امید اولین حرکت دانشگاه در طلیعه گام دوم است. بزرگترین جهاد دانشگاهی ایجاد زیرساخت های شغلی است؛ چرا که اگر اشتغال پایدار ایجاد شود امید در کشور رونق می گیرد و بسیاری از مسایل حل می شود.
وی تاکید کرد: دانشگاه در چهل سالگی تغییر پارادایم خواهد داد و از همه ظرفیت خود برای اشتغال استفاده خواهد کرد. با وجود گذشت چهل سال، دانشگاهیان دانشگاه آزاد به خودباوری و شناخت از خودشان نرسیدهاند. بر این اساس هزار زیرساخت های پژوهشی برتر، هزار شرکت فناور و هزار استارتاپ برتر در رویداد عصر امید معرفی خواهند شد که چنین چیزی در کشور سابقه نداشته است.
معاون دانشگاه آزاد در ادامه گفت: دانشگاه آزاد چهل سال در لیگ دسته دوم بود، نتیجه لیگ دسته دوم باعث ایجاد همین باور شده است، ولی وقتی خودمان از ظرفیت خودمان باخبر شویم و خودباوری داشته باشیم همه ارکان دانشگاه به تکاپو خواهد افتاد و نتایج خوبی رقم خواهد خورد.
دهقانی با بیان اینکه حرکت به سمت دانشگاه اشتغال آفرین هدف اصلی است، گفت: در رویداد عصر امید بهم رسانیهای زیادی در دانشگاه آزاد شکل می گیرد. همچنین مردم و مسئولان و صاحبان کسب و کارها از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی مطلع خواهند شد. تجهیزاتی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که در دانشگاه های دیگر وجود ندارد. این ظرفیت باید در اختیار ملت قرار گیرد. از کسب و کارها، جوانان کارآفرین دعوت می کنیم که به رویداد عصر امید بیایند و با شناسایی ظرفیتهای موجود همکاری جدید را شکل دهند.
معاون تحقیقات فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: رویداد ملی عصر امید هر سال برگزار میشود. از ۶ ماه قبل تمام زیرساخت های علم و فناوری دانشگاه را شناسنامه دار کردیم. همچنین ظرفیت بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری از طریق صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی فراهم شده که در اختیار شرکت کنندگان قرار میگیرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره حمایت و پشتیبانی دانشگاه آزاد از افراد صاحب ایده و شرکت های دانش بنیان و سهم این دانشگاه از در آمدها گفت: ۲۰ هزار شرکت در این رویداد ثبت نام کرده اند. بیش از ۸ هزار شرکت از طرف واحدهای دانشگاهی به دبیرخانه معاونت و فناوری معرفی شدند از این تعداد هزار شرکت مورد تایید قرار گرفت.
دهقانی فیروزآبادی اظهار داشت: این هزار شرکت حتما بهترین ها نیستند، مشارکت این شرکت ها به این معنی نیست که دانشگاه در آنها سهم داشته باشد. دانشگاه آزاد ۱۲ مدل همکاری دارد. ما مدل درآمدی دانشگاه را شهریه می دانیم نه شرکت داری و بنگاه داری و مزرعه داری.
در ادامه این نشست عسگری غلامزاده مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: صندوق در سال ۹۹ تاسیس شد. برای رویداد عصر امید سرمایهگذاران را دعوت کردیم. در این زمینه تفاهم نامههایی امضا شده است.
وی ادامه داد: مشارکت حقوقی و مدنی نیز برای سرمایه گذاران فراهم شده است، صدور ضمانتها هم بسیار مهم است که از طریق تفاهم نامه امکان آن فراهم شده است.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد: با صندوق جهاد کشاورزی نیز تفاهمنامه ای امضا خواهیم کرد تا بازار محصولات کشاورزی ایجاد شود. میز پژوهش در رویداد ایجاد میشود و تامین مالی مورد نیاز صورت میگیرد. دو رویداد هم سرمایه گذاری در رویداد عصر امید برگزار خواهد شد.
در ادامه این نشست سیدمحمد علی اکبری رییس باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در باشگاه پژوهشگران جوان دانشجویان نخبه دانشگاه آزاد اسلامی شناسایی و حمایت میشوند. در این مدت نمونههایی از نخبگان را پیدا کردیم و حمایتهای مختلف خواهیم داشت.
رییس باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: جشنواره ربوکاپ را در علوم و تحقیقات بعد از کرونا برگزار کردیم. در مدت کوتاهی این رویداد را برنامهریزی و برگزار کردیم و در سالهای آینده برای سایر رشتهها نیز برگزار خواهد شد.
علی اکبری ادامه داد: دانشجویانی که در المپیادها رتبه میآورند شناسایی می شوند و از آنها تیم های تخصصی خواهیم ساخت. بر اساس طرح پایش، تمام پایان نامه های ارشد در یک سامانه بارگذاری شده اند. ۱۶۰ هزار پایان نامه بارگذاری شده و سالی ۱۰۰ هزار پایان نامه به این سامانه اضافه میشود. اکنون پایان نامههای اثرگذار و موضوع محور شدهاند؛ مسائل واقعی به دانشجویان معرفی می شوند تا شاید راه حل هایی ارائه دهند. در این زمینه تفاهم نامه های همکاری با شرکت ها و سازمان ها امضا کردهایم.
وی ادامه داد: ظرفیت دانشگاه آزاد به اندازه ظرفیت ۲۰ ساله دانشگاهی مانند دانشگاه شهید بهشتی است. علاوه بر این واحدهای منطقه ای داریم و اتصال علم و مسایل منطقه ای ایجاد شده است. برگزاری دوره توانمند افزایی برای دانشجویان در دستور کار است و انجمن های دانشجویی فعالتر خواهند شد.
در ادامه این نشست از پوستر رویداد ملی عصر امید با شعار فرصتی برای جوانان از ایده آرایی تا جذب سرمایه رونمایی شد.
نظر شما