ارائه ۵۱ اقدام در پیش‌نویس سند توسعه صادرات محصولات فرهنگی ایران

تهران- ایرنا- معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی، از ارائه ۵۱ اقدام در پیش نویس سند توسعه صادرات محصولات فرهنگی ایران خبر داد و گفت: دراین سند علاوه بر پرداختن به موضوع مفهومی، نظری و روش شناسی، یک سری مؤلفه‌هایی برای موضوع صادرات در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمدرضا بهمنی روز دوشنبه- ۲خرداد- در نشست نخستین شورای توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی کشور که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، با تشریح جزئیات پیش نویس سند توسعه صادرات محصولات فرهنگی، گفت: موضوع شورای توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی کشور در جلسه ۲۰۱ شورای سیاستگذاری دفتر رهبرمعظم انقلاب مطرح و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف شد این سند را با همکاری دستگاه‌های مختلف ارایه دهد که در نهایت پیش نویس آن تهیه شد.

وی سیاستگذاری و تنظیم‌گری، استاندارد و کیفیت محصولات، صنایع مالی و سرمایه‌گذاری، منابع مالی و سرمایه‌گذاری، توانمندسازی فعالان و کنشگران و بازاریابی و تبلیغات را از مسئله‌های اصلی موضوع توسعه صادرات محصولات فرهنگی برشمرد.

ارائه ۵۱ اقدام در پیش‌نویس سند توسعه صادرات محصولات فرهنگی ایران

معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شورای توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی کشور شامل اعضای ثابت و اقتضایی می‌شود و ذیل آن چهار کارگروه مقررات گذاری و تسهیل‌گری صادرات فرهنگی، کتاب و منشورات، بازی های رایانه‌ای و هنرهای دیجیتال و محصولات صوتی و تصویری و هنرهای نمایشی تعیین شده است.

نیازمند تنوع بخشی به محصولات و صنایع فرهنگی در عرصه بین الملل هستیم

در ادامه این نشست که با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز اظهارداشت: موضوع توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی از آن موضوعاتی ست که در دوره‌های مختلف با انواع متفاوت مطرح بوده و دراین راستا، دستگاه‌های مختلفی تلاش‌های قابل قبولی داشته اما با آن چیزی که باید باشد، فاصله دارد.

حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور به اهمیت اقتصاد در موضوع توسعه صادرات فرهنگی و تاکید بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی اشاره کرد و گفت: چنانچه فرهنگ به حوزه اقتصاد متصل شود محصولات و خدمات با اطمینان بیشتری در بازار توسعه یافته و شاهد رشد آن خواهیم بود.

افزایش سهم ایران در صادرات محصولات و خدمات فرهنگی

وی تصریح کرد: در این خصوص، ضعف‌های بسیاری در حوزه سیاستگذاری، قانون گذاری، سرمایه گذاری، توانمندسازی و بازاریابی و کیفیت محصولات وجود دارد، چراکه اغلب محصولاتی که تولید می‌شود، پاسخگوی نیاز مخاطب نیست.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در سندی که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان سند تحول خود در دوره جدید نگارش کرده ، موضوع افزایش سهم ایران در صادرات محصولات و خدمات فرهنگی یکی از رویکردهای تحولی ست بنابراین در افزایش سهم کشورمان در صادرات محصولات و خدمات فرهنگی دو اقدام بازاریابی و تسهیل‌گری را پیش بینی کرده و در صدد هستیم برای مسئله بازاریابی، شناسایی و برطرف کردن موانع موجود از رایزنی های فرهنگی ایران در خارج از کشور کمک بگیریم.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه سخنان خود به نقش تسهیل‌گری رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور در توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی اشاره کرد و اظهار داشت: بطور معمول تسهیل‌گری از ارائه دیتا و اطلاعات آغاز و در ادامه آن، تولیدکنندگان صنایع فرهنگی ایران از بازار کشور مقصد و نوع محصولی که باید ارایه کنند، آشنا خواهند شد.

ارائه ۵۱ اقدام در پیش‌نویس سند توسعه صادرات محصولات فرهنگی ایران

تنوع بخشی و حضور حرفه‌ای در نمایشگاه‌های فرهنگی و هنری

حجت‌الاسلام ایمانی‌پور با اشاره به برگزاری نخستین نشست «شورای توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی کشور» گفت: نشست امروز، برخاسته از سندی است که در شورای سیاستگذاری دفتر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) تصویب شده و مسئولیت دبیرخانه آن با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مسئول برگزاری نشست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال تاکید کرد: برای توسعه و سهم جمهوری اسلامی ایران در بازار صنایع فرهنگی و خدمات فرهنگی در خارج از کشور نیازمند تنوع بخشی به محصولات و حضور حرفه‌ای این آثار هستیم.

صادرات محصولات فرهنگی؛ از راه‌های تثبیت ارزش‌های انقلاب و ایران اسلامی

قائم مقام معاونت ارتباطات و امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری نیز در سخنانی، از اهتمام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای عملیاتی شدن سند توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی کشور تقدیر و تشکر کرد.

مهدی مصطفوی، اظهار داشت: سند توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی کشور یکی از مهمترین اسنادی است که از سوی شورای سیاستگذاری فرهنگی بین‌المللی دفتر مقام معظم رهبری تنظیم و تصویب شد.

قائم مقام معاونت ارتباطات و امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری گفت: این سند آمادگی اجرا و عملیاتی شدن را دارد، چراکه هم به سیاست‌های توسعه صادرات محصولات فرهنگی توجه دارد و هم راهکارها.

وی تصریح کرد: سیاست‌های سند توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی کشور منطبق با شرایط روز است و با توجه به جهاد تبیین که مقام معظم رهبری همواره بدان تأکید دارند، باید بتوانیم نسبت به معرفی ارزش‌های انقلاب اسلامی، فرهنگ ایران اسلامی و معرفی مختصات ایران امروز تلاش کنیم.

ارائه ۵۱ اقدام در پیش‌نویس سند توسعه صادرات محصولات فرهنگی ایران

مصطفوی صادرات محصولات فرهنگی را یکی از راه‌های تثبیت این ارزش‌ها دانست و گفت: سعی ما بر این است تا این محصولات به جوامع دیگر صادر شوند زیرا این سند توجه ویژه‌ای به مسئله افزایش و حمایت از تولید داخلی دارد.

قائم مقام معاونت ارتباطات و امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۱ را «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» نام‌گذاری کردند، افزود: این سند تولید محصولات فرهنگی را دانش بنیان می‌کند و در این مسیر، نقش دستگاه‌هایی که حامی تولید محصولات فرهنگی هستند، بسیار مهم است که بتوانند جهت دهی دقیق داشته باشند تا از ظرفیت دانش و تولید استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: ما موظف هستیم تمام اهتمام خود را برای اقتصاد مقاومتی داشته باشیم. یکی از راههای تقویت اقتصاد مقاومتی، حمایت از محصولات و خدمات فرهنگی در بعد صادرات است.

مصطفوی در ادامه سخنانش، بیان کرد: این سند علاوه بر بحث تولیدات محصولات فرهنگی به خدمات هم اشاره دارد. برای این مهم دستگاه‌های قابل توجهی در کشور داریم.

وی تأکید کرد: امیدواریم این سند، شکل عملیاتی به خود بگیرد و هر دستگاهی که می‌تواند کمک به صادرات کند، با این شورا هماهنگ باشد.

رونمایی از پوستر اولین رویداد شناسایی و حمایت از ایده‌ها

ارائه ۵۱ اقدام در پیش‌نویس سند توسعه صادرات محصولات فرهنگی ایران

در ادامه این نشست، پوستر «اولین رویداد شناسایی و حمایت از ایده‌ها، محصولات و شرکت‌های نوآفرین فرهنگی عرصه بین‌الملل» رونمایی شد و برخی از مدیران و مسئولان دستگاه‌ها به ارایه نقطه نظرات خود پیرامون توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی کشور پرداختند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha