لزوم توجه صنعتگران به نوآوری و رقابت‌پذیری

تهران- ایرنا- عضو هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران گفت: سرعت بالای تغییر فناوری‌، کمبود منابع و به‌روز شدن نیازها ایجاب می‌کند، صنعتگران و تولیدکنندگان موضوع مهم نوآوری و رقابت‌پذیری را مد نظر قرار دهند.

به گزارش دوشنبه ایرنا، "مسعود جمالی" در نشست خبری اظهار داشت: حمایت از صنعت و تولید ملی که سال‌هاست مورد تاکید دولتمردان، مسوولان و کارشناسان قرار گرفته، در شرایط سخت اقتصادی کشور اهمیت دو چندان می‌یابد، اما در عمل نتیجه بخش نبوده است. 
وی افزود: از آنجا که کشور ما سال‌هاست با معضل تحریم دست و پنجه نرم کرده و در معرض تشدید این تحریم‌ها نیز قرار دارد، ناچار هستیم نیازهای خود را از طریق تولید داخلی رقابت‌پذیر تامین کند و محصول و خدماتی در شان هم میهنان‌مان تولید کنیم.
جمالی ادامه داد:  سرعت بالای  تغییر فناوری‌، کمبود منابع و به‌روز شدن نیازها ایجاب می‌کند، صنعتگران و تولیدکنندگان موضوع مهم نوآوری و رقابت‌پذیری را مد نظر قرار داده و همگام با جهان حرکت کنند تا ضمن حفظ بازارهای بین‌المللی از میدان‌های رقابت نیز باز نمانند.

 تقدیر از مدیران برتر صنایع داخلی کشور
دبیر کل همایش مسیر صنایع پیشرو خاطرنشان کرد: در بیان اهمیت این موضوع تصمیم گرفتیم رویداد تقدیر از مدیران پیشرو در صنایع داخلی در همایش دو روزه صنایع پیشرو را نیز برگزار کنیم که طی آن به مدیران برتر این حوزه که در فعالیت‌های اقتصادی خود همواره رو به جلو حرکت کرده‌اند و دچار ایستایی نشده‌اند، بپردازیم.
جمالی خاطرنشان کرد: بهره‌وری انرژی، استراتژی رقابت پذیری،  روش‌های نوین تامین مالی، ثروت انسانی و اقتصاد دانش بنیان، محورهای همایش هستند و اقتصاددانان بنامی از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و اتاق بازرگانی در این همایش به سخنرانی خواهند پرداخت‌.
وی درباره سازو کار انتخاب مدیران پیشرو خاطر نشان کرد: انتخاب مدیران پیشرو بر اساس شاخص‌های رقابت پذیر جهانی انجام می‌شود و برای سهولت این کار به ساده‌سازی برخی شاخص‌های رقابت پذیری اقدام کردیم که قابل اندازه‌گیری باشد.

جمالی درباره معیارهای مورد بررسی افزود: در بخش نخست ارزیابی، عملکرد مدیران بر اساس توانمندی های شخصی،  دوره‌های آموزشی، فهرست مقالات، کتب و پروژه‌های تحقیقاتی، سوابق شغلی و فعالیت‌های تشکلی، اختراعات، نوآوری، تاسیس واحد صنعتی و غیره ارزیابی می‌شود.

وی ادامه‌داد: در قالب پرسشنامه‌ای تخصصی نیز رقابت‌پذیری شرکت‌ها سنجیده می‌شود و شاخص‌های در نظر گرفته شده کمیت اشتغالزایی و میزان بهره‌وری انرژی، بازاریابی، حفظ و توسعه بازار های  صادراتی، رعایت سیستم استانداردهای کیفی،  برای انتخاب مدیران مد نظر قرار می‌گیرد.

به گفته دبیر کل همایش، دانش‌بنیان بودن شرکت و محصول، انتقال فناوری و بومی‌سازی آن، انجام پروژه‌های تحقیقاتی و برنامه‌های تحقیق و توسعه  نیز در انتخاب مدیران پیشرو شاخص و معیار است.

جمالی درباره ترکیب کمیته داوران برای انتخاب مدیران نیز توضیح داد: کمیته داوران ارزیابی و انتخاب مدیران پیشرو از اقتصاددانان و اساتید دانشگاه‌های مختلف کشور، فعالین حوزه اقتصادی و کارآفرینان تشکیل شده است که با بررسی شاخص‌ها، مسوولیت انتخاب مدیران را بر عهده دارند.
وی در پایان ضمن قدردانی از حامیان این همایش از جمله اتاق‌های بازرگانی تهران و اصفهان و اتاق‌های بازرگانی مشترک ایران و سایر کشورها، از صنعتگران دعوت کرد که با حضور خود یاریگر تعالی هرچه بیشتر این همایش باشند.

لزوم توجه صنعتگران به نوآوری و رقابت‌پذیری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha