به گزارش ایرنا، روزنامه فرامنطقه ای «رای الیوم» چاپ لندن امروز (سه شنبه) در این باره نوشت که بخاری سفیر سعودی در دیدار با شخصیت های یاد شده از جمله «عبداللطیف دریان»، مفتی اهل سنت و «بسام مولوی»، وزیر کشور لبنان در خانه اش واقع در منطقه «یرزه» در شمال شرق بیروت این مطلب را ابراز داشت.
کاربران شبکه های اجتماعی لبنان اتخاذ چنین موضعی از سوی بخاری را به «اعلام صریح دخالت مستقیم سعودی در انتخابات پارلمانی لبنان» عنوان کرده اند.
به نوشته رای الیوم، گزارش های رسانه ای و اظهارات شخصیت های سیاسی لبنان در دوران مبارزات انتخابات پارلمانی حکایت از آن داشت که عربستان سرمایه هنگفتی در اختیار برخی از نامزدهای مخالف محور مقاومت قرار داده و در جهت دستیابی همپیمانان لبنانی خود به اکثریت در پارلمان تلاش زیادی به کار برده است.
در همین پیوند، "وئام وهاب" رئیس حزب "التوحید العربی" نیز در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر خطاب به سفیر سعودی گفت که جناب سفیر نمادهای خیانت و فریبکاری و مرگ آفرین مهمانان شما هستند که برخی از آنان بیش از ۵ هزار انسان بی گناه را به قتل رسانده اند و شماری نیز ملتی را به قتل رسانده و اموالش را به یغما برده و آنها را به متکدیانی در نزد شما تبدیل کرده اند.
وئام خطاب به بخاری افزود که شما با اتخاذ چنین مواضعی لبنانی ها را به دشمن خود تبدیل کرده اید.
بر پایه همین گزارش، وئام وهاب در توئیت دیگری نوشت که جناب سفیر اگر همپیمانان لبنانی شما می توانستند همچون گذشته ما را بکشند، همه ما را پیش از انتخابات می کشتند، اما سلاح محور مقاومت مانع از انجام این کار از سوی آنها شد. شما باید بدانید که سلاح مقاومت مانع از شکل گیری جنگ داخلی توسط گروه های شبه نظامی خواهد شد.
وئام ادامه داد: جناب سفیر اظهارات شما اوج دخالت در امور داخلی لبنان به شمار می رود.
رای الیوم در ادامه خاطرنشان کرد: منظور سفیر سعودی از شکست خوردگان در انتخابات وئام وهاب و طلال ارسلان و اسعد حردان و فیصل کرامی است که همگی همپیمان حزب الله هستند. البته برخی از همپیمانان سعودی و شخصیت های مورد حمایت شخص سفیر سعودی قبل از انتخابات همچون فؤاد سنیوره، مصطفی علوش، سامی فتفت و خالد ضاهر نیز شکست خوردند.
در همین راستا، «حسین رحال»، مسئول واحد رسانه ای مجازی حزب الله لبنان چهارشنبه گذشته در گفت وگو با شبکه تلویزیونی المنار تاکید کرد: آمار و نتایج به دست آمده از انتخابات بی پایه و اساس بودن ادعاهای رقبای حزب الله را به اثبات رساند و انتخابات پارلمانی لبنان نشان داد ادعای رقبای حزب الله مبنی بر اینکه «حضور سیاسی حزب الله و جنبش امل کاهش یافته و اعتبار خود را از دست داده است» کاملا دروغین و بی پایه و اساس است.
بر اساس برخی گزارش ها، حزبالله همچنین به تنهایی موفق شده آرای بالایی از نامزدهای سرلیست های انتخاباتی را که به آرای ویژه در لبنان معروف است، نسبت به انتخابات قبلی به خود اختصاص دهد که این نشانگر اقبال و افزایش میل افکار عمومی لبنان به مقاومت است.
برخی تحلیلگران و ناظران اوضاع منطقه معتقدند که علت این افزایش رای حزب الله، دستاوردهای سال های اخیر این گروه مقاومت در مقابله با فشارها و توطئه های اسرائیل، آمریکا و عربستان و ارائه ابتکارهایی برای کاهش فشارها به مردم بوده است.
بسیاری را اعتقاد بر این است که کمکهای حزبالله به مردم لبنان در شرایط سخت دو سال گذشته مردم را تشویق کرد از حامی خود دفاع کنند.
انتخابات پارلمانی لبنان ۲۵ اردیبهشت ماه (۱۵ ماه می) در فضایی آرام و دمکراتیک در داخل این کشور و بدون مشکل خاصی برگزار شد.
میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی لبنان بیش از ۴۱ درصد اعلام شده است. مرحله نخست و دوم این انتخابات ویژه لبنانیهای خارج از کشور طی هفته گذشته در ۵۸ کشور جهان برگزار شد که میزان مشارکت در آن ۶۰ درصد بود.
۱۴۸۷
نظر شما