به گزارش ایرنا، امیر سرتیپ ناصر آراسته روز سهشنبه در مراسم گرامیداشت آزاد سازی خرمشهر که در مصلای امام خمینی (ره) ارومیه برگزار شد، افزود: مقام معظم رهبری در فرمایشات خود بارها به نقش آذربایجانغربی در تامین امنیت کشور تاکید ویژهای داشتهاند.
وی با اشاره به تجربههایی از عملیات بیت المقدس و آزاد سازی خرمشهر، اظهار کرد: در اوایل اشغال خرمشهر توسط رژیم بعثی، سربازان اشغالگر روی دیوارهای خرمشهر نوشتند که «آمدهایم تا بمانیم» این خبر وقتی به گوش رزمندگان رسید غیرت آنان را جریحه دار کرد و قلب سربازان را شکست و سبب شد تا روحیه برای بیرون راندن متجاوزین افزایش یابد البته دیری نگذشت که رزمندگان ایرانی در زیر همان عبارت سربازان بعثی، عبارت «آمدیم نبودید» را هک کردند تا تصویر آن بازتاب جهانی پیدا کند.
جانشین رییس گروه مشاورین نظامی فرمانده کل قوا با بیان اینکه عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر در بین تمامی ۳۲۰ جنگ رخ داده در قرن بیستم بی نظیر بود، گفت: در این عملیات و فقط در یک مورد، بیش از سه هزار رزمنده از شرق کشور (خراسان) یعنی آن سوی ایران شبانه و طی چند ساعت به صورت پروازی به منطقه جنگی جنوب کشور جهت شرکت در عملیات بیت المقدس اعزام شدند که در هیچ جنگ رخ داده در قرن بیستم نظیر نداشته است.
وی همچنین در رابطه با عملیات بی نظیر انهدام پل استراتژیک عراق روی اروندرود، اضافه کرد: سرهنگ خلبان محمود اسکندری وقتی با یک کمک خلبان و به تنهایی برای انهدام پل استراتژیک عراق عازم عملیات شد، هیچکس فکرش را هم نمیکرد که زنده برگردد، چه برسد به موفقیت در تخریب این پل سرنوشت ساز! تجهیزات پدافندی و ساپورت نیروی هوایی رژیم بعثی برای تامین امنیت این پل به اندازهای بود که وقتی سرهنگ اسکندری پس از بازگشت خود خبر انهدام آن را داد، باورش سخت بود.
سرتیپ آراسته افزود: با ارسال تصاویری از انهدام این پل، به یکباره امید در جبهههای حق علیه باطل زنده شد و متجاوزین نه پای پس کشیدن داشتند و نه پای پیش رفتن؛ همین نیز سبب شد تا ۱۸ هزار سرباز عراقی به اسارت رزمندگان ایرانی در بیایند.
وی در رابطه با ضربه وارده به پیکره نیروهای بعثی در عملیات بیت المقدس، گفت: ۱۶ هزار زخمی و کشته، انهدام ۶۰ فرورند جنگنده و ۲ هلیکوپتر و ۳۰۰ تانک و نفربر تنها بخشی از این ضربه وارد شده بود؛ البته صدام حتی فکرش را هم نمیکرد که این طرح در کمتر از سه ماه عملیاتی شود که در همین غافلگری، هزاران قبضه مهمات جنگی و حتی یک فروند هلیکوپتر نیز به غنیمت رزمندگان ایرانی رسید.
جانشین رییس گروه مشاورین نظامی فرمانده کل قوا با اشاره شهادت نزدیک به ۶ هزار نفر از نیروهای جان بر کف ایرانی در آزاد سازی خرمشهر، اظهار کرد: شهادت آنان نشان داد که حق همیشه بر باطل پیروز خواهد شد، حتی اگر دشمنان تا دندان مسلح باشند.
وی در رابطه با سوالات مطرح شده در شبکههای اجتماعی مبنی بر چرایی متوقف نشدن جنگ پس از پیروزی در عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر، اذعان کرد: پس از آزاد سازی خرمشهر، هنوز ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر از خاک ایران در تصرف عراقیها بود؛ پس چگونه میتوانستیم به جنگی که حتی آغازگر آن نبودیم پایان دهیم؟ از سوی دیگر نیز هیچ اعتمادی به صدام نبود و نیروهای او هنوز در خاک ایران حضور داشتند.
وی ادامه داد: مباحث مربوطه مبنی بر تضمین عربستان برای پرداخت خسارت جنگی به هیچ وجه صحت ندارد و هیچ سازمان و مرجع بین المللی نیز پس از آزادسازی خرمشهر، تضمینی برای عقب نشینی صدام و پایان جنگ تحمیلی ارائه نداد.
امیر سرتیپ آراسته با تاکید بر ضرورت آشنایی نسل جوان بویژه دانشجویان با فداکاریهای انجام شده در هشت سال جنگ تحمیلی، گفت: به نسبت جمعیت، دانشجویان سه برابر دیگر اقشار کشور در عملیات بیت المقدس شهید تقدیم آزاد سازی خرمشهر و دفاع از کشور کردند اگر از این افتخارات، آن دانشجویی که قصد مهاجرت به خارج را دارد اطلاع یابد، قطع به یقین فکر مهاجرت دیگر به سرش خطور نمیکند.
جانشین رییس گروه مشاورین نظامی فرمانده کل قوا با بیان اینکه باید هر لحظه قدرت نظامی خود را با دشمن بزرگ خود یعنی آمریکا بسنجیم، اضافه کرد: من ۷۰ سال سن دارم و رییس ستاد ارتش امریکا ۶۲ سال سن دارد؛ اعلام میکنم که با وجود این اختلاف سن، میتوانم رییس ستاد ارتش آمریکا را در مسابقه شنا، بارفیکس یا حتی دو میدانی شکست دهم؛ ما سربازان جمهوری اسلامی در تمامی زمینهها بر استکبار جهانی برتری داریم؛ اگر آنان از شیطان فرمانبرداری میکنند ما در مقابل آماده و گوش به فرمان ولایت هستیم.
فرمانده قرارگاه منطقه ای شمالغرب ارتش جمهوری اسلامی نیز طی سخنانی در این مراسم، جمهوری اسلامی را خار چشم استکبار جهانی دانست و گفت: هشت سال دفاع مقدس با تکیه بر اخلاق، ایثار و از خودگذشتگی محدوده زمانی خاصی ندارد و الگویی برای ملتهای آزاده جهان است.
امیر سرتیپ علی حاجیلو هشت سال دفاع مقدس را از افتخارات ایران اسلامی و آزاد سازی خرمشهر را قلعه این افتخارات عنوان کرد و افرود: ایران سالامی حیات معنوی خود را مدیون رهبری هوشمندان امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب است.
به گزارش ایرنا، آزادسازی خرمشهر از اهداف اصلی عملیات بیتالمقدس در خلال جنگ ایران و عراق بود، که توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران (به فرماندهی علی صیاد شیرازی) و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (به فرماندهی محسن رضایی و احمد متوسلیان) انجام گرفت.
این نبرد منجر شد تا شهر خرمشهر پس از ۵۷۶ روز اشغال توسط نیروهای ارتش عراق، در روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱ بوسیله نیروهای مسلح ایران بازپس گرفته شود؛ فتح خرمشهر بازتاب جهانی داشت و عراق با از دست دادن خرمشهر، از نظر سیاسی تکیهگاهش را برای مذاکره از دست داد.
این نبرد از لحاظ نظامی، بهعنوان نقطهٔ عطفی در تاریخ جنگ ایران و عراق شناخته میشود؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ۳ خرداد را به عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی در تقویم رسمی ایران نامگذاری کردهاست.
نظر شما