بازداشت‌های گسترده در پاکستان و اعلام وضعیت اضطراری همزمان با تظاهرات ضددولتی در پایتخت

تهران - ایرنا - همزمان با آمادگی حامیان حزب "تحریک انصاف" در پاکستان برای برگزاری راهپیمایی‌های ضددولتی و حرکت به سمت پایتخت، نهادهای مجری قانون ضمن اعلام وضعیت اضطراری و اجرای قانون منع آمد و رفت در اسلام‌آباد و چند شهر دیگر ده‌ها نفر از مخالفان سیاسی را بازداشت کردند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رسانه‌های پاکستانی، امروز قرار است تظاهرات گسترده موسوم به "راهپیمایی آزادی" به رهبری "عمران‌خان" نخست وزیر برکنار شده پاکستان به سمت اسلام‌آباد برگزار شود، این درحالی است که تدابیر شدید امنیتی در داخل و خارج از شهر اسلام‌آباد اتخاذ شده و دولت اعلام کرد که به هیچ قیمتی اجازه ورود کاروان‌های سیاسی و معترضان به محدوده پایتخت را نخواهدداد.  

گزارش شبکه‌های خبری پاکستان از حضور ۲۲ هزار نفر از نیروهای امنیتی از جمله یگان ضدشورش در مناطق مختلف شهر اسلام‌آباد از جمله منطقه قرمز، مسدود شدن کامل مسیرهای منتهی به شهر اسلام‌آباد از جمله قطع راه‌های ارتباطی میان دو شهر همجوار اسلام‌آباد و راولپندی حکایت دارد.

همزمان ده‌ها نفر از مسوولان حزب تحریک انصاف در شهرهای بزرگ و کوچک پاکستان بنا بر جلوگیری از هرج و مرج طبق قانون مقابله با اغتشاش بازداشت و روانه زندان شدند.

پلیس در شهرهای لاهور، اسلام‌آباد و کراچی همچنین از بازداشت شماری از شخصیت‌های اصلی حزب عمران‌خان از جمله تعدادی از نمایندگان مجالس ملی و سنا وابسته به حزب تحریک انصاف خبر داد.  

وزیر کشور پاکستان نیز اعلام کرد: قانون ۱۴۴ یعنی منع آمد و رفت در شهرهای اسلام‌آباد و لاهور برای ۲ ماه اعلام شده و با هرگونه تظاهرات، تجمعات و تحریک مردم به اغتشاش از سوی مخالفان سیاسی برخورد خواهد شد.  

«رانا ثنا اله» به خبرنگاران در اسلام‌آباد گفت: گزارش نهادهای امنیتی حاکی از احتمال خشونت از سوی معترضان و استفاده از سلاح علیه نیروهای پلیس است لذا اقدامات حفاظتی پیش از هرگونه حادثه دلخراش اجتناب ناپذیر است.

مقامات پلیس لاهور پاکستان نیز امروز از توقف چند خودرو در حومه این شهر و کشف اسلحه و مهمات خبر داده و گفتند که چندین نفر با وابستگی سیاسی به حزب مخالف بازداشت شدند.  

در همین حال عمران‌خان رئیس حزب تحریک انصاف و نخست وزیر سابق پاکستان سرکوب مسوولان حزبی و مسدود کردن مسیرهای بین شهری را محکوم و خواستار ورود قوه قضائیه پاکستان و دیگر نهادهای تصمیم گیرنده کشور برای جلوگیری از آنچه وی اقدامات نامشروع و ضدمردمی دولت خواند، شد.  

وی گفت: تظاهرات گسترده حزب تحریک انصاف اکنون محدود به تحصن در یک منطقه نخواهد بود و این راهپیمایی با عبور از جاده‌ها و خیابان‌های اصلی اسلام‌آباد به میدان "دی" خواهد رسید، جایی که ساختمان‌های مهم دولتی از جمله پارلمان، دیوان عالی، ریاست جمهوری و کاخ نخست وزیری واقع است.  

ناظران سیاسی در پاکستان با ابراز نگرانی از وضعیت موجود و هرگونه احتمال درگیری‌های خونین میان نیروهای امنیتی و معترضان، بر لزوم انجام مکالمه ملی میان دولت و حزب مخالف، خویشتنداری و حل اختلافات از طریق مذاکرات مسالمت آمیز تاکید می‌کنند.  

وضعیت ناشی از تظاهرات حزب عمران‌خان به سمت پایتخت پاکستان منجر به تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها در اسلام‌آباد و چند شهر دیگر شده، امتحانات سالانه مقاطع مختلف تحصیلی لغو و تمامی بیمارستان و مراکز درمانی در اسلام‌آباد به حالت آماده باش درآمده است.  

عمران‌خان نخست وزیر برکنار شده پاکستان، انحلال پارلمان و اعلام تاریخ نهایی برای برگزاری انتخابات زودهنگام در پاکستان را تنها شرط عقب نشینی از تظاهرات و یا پایان بن بست سیاسی در کشور اعلام کرد.

وی همچنین بر مقاومت علیه آنچه دولت دست نشانده در پاکستان با تبانی قدرت‌های خارجی دانست، تاکید کرد و اظهار داشت: وضعیت فعلی پاکستان آزمونی برای نهادهای قدرتمند و تصمیم گیرنده کشور است.

گفتنی است، عمران‌خان در تابستان سال ۲۰۱۴ و در زمان دولت وقت حزب مسلم لیگ نواز نیز در اعتراض به تقلب در انتخابات عمومی ۲۰۱۳ دست به تظاهرات گسترده به اسلام‌آباد زد و ۱۲۶ روز در پایتخت پاکستان تحصن کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha