به گزارش ایرنا از اعلام روز پنجشنبه روابط عمومی فرمانداری شهرستان قشم، محمدمحمدحسینی در دیدار با مجید پوربلیغی معاون آبخیزداری و رییس اداره کنترل سیلاب اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان افزود: اثرات سازه های آبخیزداری بر کنترل سیلاب، فرسایش خاک و برداشت و ذخیره نزولات آسمانی مردم را بیش از گذشته متوجه ضرورت اجرای پروژه های آبخیزداری کرده است.
وی ادامه داد: رشد آگاهی مردم پیرامون کارکرد آبخیزداری در کنترل خشم طبیعت، تبدیل تهدیدات طبیعی به فرصت و بهره مندی از نعمت های خدادادی، رفع نیازهای این حوزه را به یکی از مطالبات مردم در بازدید های روستایی تبدیل کرده است.
فرماندار شهرستان قشم گفت: سال گذشته سازه آبخیز داری روستای برکه خلف از توابع بخش شهاب با اعتبار چهار میلیارد و ۲۰۰میلیون ریال از محل منابع استانی ترمیم و باز سازی شد.
در ابتدای این دیدار اکبر محمود زاده رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قشم در گزارشی کوتاه با ذکر این مطلب که تاکنون در بیش از ۳۵روستای دارای اولویت شهرستان، سازه آبخیز داری اجرا شده گفت: اسامی چهارده روستای نیازمند ترمیم و بازسازی سازه های آبخیزداری به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان ارسال شده است.
وی از گیاهدان، رمکان، رمچاه، مسن، تمگز، گوران و هفت رنگو از توابع بخش های مرکزی، شهاب و حرا به عنوان هفت روستای با قید اولویت برای بازسازی و ترمیم نام برد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قشم به روستای طولا به عنوان نقطه بحران خیز حوزه شهری اشاره و لزوم همکاری سازمان منطقه آزاد برای اصلاح، ترمیم و بازسازی سازه قدیمی این روستا را یاد آور شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان قشم گفت: از انسان های نیک اندیش و خیری که در شهرستان در حوزه های مختلف ورود کرده و کارهای عام المنفعه بسیار خوبی اجرا کرده اند می خواهیم که ما را در ترمیم و احداث سازه های آبخیزداری یاری کنند.
به گزارش ایرنا، آبخیزداری مجموعه عملیاتی است که بر اساس اصول مدیریت یکپارچه حوزه آبخیز به منظور حفاظت از منابع آب و خاک اجرایی میشود و در آبخوانداری نیز با مهار و نفوذ سیلاب روی عرصههای آبخوان از بروز سیلابهای مخرب جلوگیری و موجب احیای منابع آب و خاک میشود.
انجام عملیات آبخیزداری و آبخوانداری میتواند تا حد زیادی از بروز سیلابهای مخرب، پرشدن سدها توسط رسوب، تخریب عرصه منابع طبیعی و تشدید وقوع بلایای طبیعی جلوگیری کند، همچنین اجرای پروژههای آبخیزداری در افزایش ذخیره آب و جلوگیری از افت سطح آبهای زیرزمینی موثر است.
به گفته کارشناسان، اجرای پروژههای آبخیزداری در تغذیه سفرههای زیر زمینی، بهبود اشتغال، ارتقای سطح درآمد روستاییان و آبخیزنشینان و بالا بردن ارزش تفرجگاهی مناطق تحت پوشش نیز موثر است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما