به گزارش خبرنگار ایرنا، امید حسینپناهی روز پنجشنبه در نشست خبری در سنندج اظهار داشت: ممکن است آمار مبتلایان به بیماری ام اس در کردستان تا یک هزار و ۵۰۰ نفر نیز برسد اما برخی تمایل ندارند از خدمات این انجمن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه داروهای ام اس راه درمان این بیماری نیستند، اضافه کرد: داروها فقط مانعی برای پیشرفت و سرعت بخشیدن به بیماری است و بیماران برای تامین داروی مورد نیاز خود به دلیل نبود آن در بازار، دچار مشکل شده اند.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران ام اس کردستان با بیان اینکه برخی از انجمن های سطح استان به نام کمک به بیماران ام اس کمک هایی را از طریق خیران جمع آوری می کنند اما این کمک ها به دست این بیماران نمی رسد، افزود: انجمن ام اس کردستان فعالیت های شفافی دارد و تمام حساب و کتاب آن به اطلاع خیران و ناظران دولتی می رسد تا بتوان با جلب اعتماد آنان، بخشی از هزینه های بیماران را تامین کرد.
حسینپناهی به معرفی بیماران ام اس به آزمایشگاه و دریافت خدمات رایگان سونوگرافی و فیزیوترابی اشاره کرد و گفت: خدمات توان بخشی و تجهیرات مورد نیاز بیماران مانند ویلچر، تشک و واکر به برخی بیماران ارائه می شود، ضمن اینکه ارائه خدمات دارویی از طریق داروخانههای طرف قرارداد و کمک ١٥٠ هزار تومانی از طریق انجمن به بیماران نیز انجام میشود.
وی با اشاره به معرفی ۱۲ بیمار مبتلا به ام اس در سال گذشته به خیران و کمک ۱۳۰ میلیون ریالی به آنان، ادامه داد: هزینه های تشخیص بیماری، تامین داروهای مورد نیاز و طول درمان بسیار بالا است و بیماران را با مشکلات فراوانی مواجه می کند، همچنانکه از سال گذشته ۵۰ درصد هزینه داروها توسط وزارت بهداشت پرداخت می شد و امسال دیگر این کار صورت نمی گیرد.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران ام اس کردستان اضافه کرد: در سال گذشته هزینه تامین داروی هر بیمار حدود ۲۰ میلیون ریال بوده که بیمار ۱۰ میلیون ریال آن را پرداخت می کرد اما با حذف ارز دولتی برای وارد کردن داروهای خارجی مورد نیاز بیماران خاص و نایاب شدن داروی خارجی و داروی مشابه ایرانی، هزینه تامین داروی بیماران ام اس به ۹۰ میلیون ریال در ماه رسیده که در شرایط اقتصادی کنونی، تامین آن برای بیماران بسیار سخت و تا حدود زیادی غیرممکن است.
انجمن ام اس کردستان سال ۱۳۸۳ تاسیس شده است و از آن زمان تاکنون در راستای ارائه خدمات به بیماران فعالیت می کند.
نظر شما