«کیوان خاصی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه مردم حتما محصولات گوشتی دارای مهر سازمان دامپزشکی را خریداری کنند، افزود: بدون استفاده از وسایل حفاظتی (دستکش و روپوش) از تماس با لاشه، احشا، خون و ترشحات دام خودداری کنید و پس از تماس با گوشت امعاء و احشای دامی حتماً دستها را به روش صحیح با آب و صابون بشویید.
وی اضافه کرد: گوشت تازه را حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید و جگر دام تازه ذبح شده را نیز قبل از مصرف به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس به خوبی پخته و مصرف کنید.
مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو مرگ و میر بالایی دارد و شیوع این بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه است.
وی عنوان کرد: علایم این بیماری در انسان شامل؛ سردرد، تب شدید، کمردرد، درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ و خونریزی زیرجلدی است.
خاصی همچنین گفت: علایم بیماری یک تا سه روز بعد از نیش کنه آلوده یا پنج تا ۶ روز بعد از تماس با حیوان آلوده ایجاد و بعد از چند روز بیماری وارد مرحله خونریزی میشود.
مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان افزود: خونریزی خطر اصلی برای بیمار است و مواردمنجر به مرگ بیشتر به دلیل خونریزیهای شدید داخلی و کاهش پلاکت رخ میدهد، البته مرگ و میر بر اثر بیماری زیاد است و به حدود ۵۰ درصد میرسد.
بیماری تب کریمه کنگو بیماری آندمیک منطقه اورامانات استان کرمانشاه می باشد و هر ساله مواردی از بیماری بصورت تک گیر در سطح استان بروز می کند.
در تعدادی از شهرهای کرمانشاه بخصوص در مرکز استان و در محلات حاشیه ای و شهرکهای اطراف برخی افراد در معابر عمومی اقدام به ذبح و فروش گوش گوسفند و گوساله میکنند.
برخی افراد هم در جاده های بین شهری اقدام به ذبح و فروش گوشت دام می کنند که این مساله علاوه بر نشان دادن چهره ناخوشایندی از استان سلامت مردم را نیز به خطر انداخته است.
نظر شما