به گزارش روز شنبه ایرنا، علی نصیری روز شنبه در آیین افتتاح طرح غربالگری تنبلی چشم در اداره کل بهزیستی استان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه زمان طلایی برای تشخیص و درمان تنبلی چشم کودکان سه تا ۶ است، افزود: در این بیماری چشمان کودک سالم و طبیعی به نظر میرسد و هیچگونه نشانی از بیماری ندارند اما به دلیل دید ناکافی و نداشتن تشخیص صحیح، عوارضی مانند کمبینایی و یا نابینایی را برای کودک در پی دارد.
وی اظهار داشت: تشخیص به موقع از مهمترین عوامل پیشگیری از تنبلی چشم کودکان است در این راستا مراکز سنجش بینایی کودکان در سازمان بهزیستی و مراکز مثبت زندگی بهزیستی و پایگاههای مستقر در ادارات بهزیستی شهرستانها با چارت E و دستگاههای اپتومتری آغاز شده و در صورت نیاز کودکان مبتلا به تنبلی چشم به سطوح بالاتر ارجاع داده میشوند.
نصیری افزود: پارسال ۳۵ هزار کودک در پایگاههای غربالگری بینایی مورد غربالگری تنبلی چشم قرار گرفتند که از این تعداد نزدیک به سه هزار کودک مشکوک به تنبلی چشم شناسایی شد.
وی به تخصیص ۲ میلیارد ریال اعتبار برای اجرا این طرح در سالجاری و تامین عینک برای کودکان نیازمند به سازمان بهزیسی استان اشاره کرد و گفت: به خانوادههای نیازمند نیز کمک هزینه خرید عینک ازسوی بهزیستی پرداخت میشود.
به گزارش ایرنا، تنبلی چشم یا آمبلیوپی(Amblyopia) که در حدود سه درصد افراد دیده میشود، زمانی رخ میدهد که چشم در دوره کودکی دید طبیعی نداشته باشد.
این اختلال که به طور معمول در یک چشم دیده میشود به دلیل اختلال دید چشم تنبل بر اثر عوامل مختلف نظیر عیوب انکساری (دوربینی، نزدیک بینی، یا آستیگماتیسم)، انحراف چشم (لوچی یا استرابیسم)، یا نبود شفافیت مسیر بینایی ناشی از عواملی مانند آب مروارید، کدورت قرنیه، یا افتادگی پلک رخ میدهد.
نظر شما