معاون وزیر ارشاد: هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی در حوزه چاپ الگویی برای سایر بخش‌ها باشد

مشهد- ایرنا- معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هم‌افزایی بیین بخش خصوصی و دولتی در حوزه چاپ می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر بخش‌های کشور جهت تحقق یکصدایی و اتحاد باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یاسر احمدوند روز شنبه و در نخستین گردهمایی مشترک کارشناسان مسئول چاپ ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها و روسای اتحادیه‌های تخصصی صنعت چاپ کشور، افزود: با کنار هم قرار گرفتن بخش دولتی و خصوصی می توان بسیاری از مشکلات موجود در این حوزه را مرتفع کرد.

وی ادامه داد: برخی از مشکلات حوزه چاپ با برنامه ریزی اصولی قابل حل بوده و نیاز است تا با برنامه ریزی مناسب و هماهنگی با سایر بخش‌ها و دستگاه‌ها به صورت عملیاتی برنامه ریزی برای اجرا صورت گیرد و این در حالی است که برخی از مشکلات نیز با توجه به شرایط کشور نیاز به زیرساخت هایی دارد تا قابلیت اجرا پیدا کند.

معاون وزیر ارشاد با اشاره به اینکه صنعت چاپ نیازمند نوسازی و سرمایه گذاری است، اظهار کرد: باید با حمایتی که هم در بودجه و هم در آئین نامه ها صورت می‌گیرد باعث ایجاد اتفاقات خوبی برای آینده این صنعت باشیم.

او گفت: عزم دولت برای حل مشکلات صنعت چاپ و نشر بسیار جدی است و باید برای آن راه حل دقیق و اجرایی تهیه شود و از برگزاری این گونه نشست ها، برنامه های عملیاتی به دست آید تا در صورت امکان بتوان آن را به رئیس جمهور ارائه کرد تا حکم اجرایی بگیرد.

احمدوند افزود: در حال حاضر وضعیت صنعت چاپ در کشور ما از ترکیه پائین تر و از سایر کشورهای منطقه بهتر است ولی باید بتوانیم با برنامه ریزی مناسب، جایگاه خودمان را برای به دست گرفتن بازار منطقه ارتقا دهیم.

وی ادامه داد: موضوع ورود کاغذ به بورس نیاز به کار کارشناسی دقیقی دارد تا ضمن رفع ابهام‌های موجود با برنامه ریزی مناسب از زیانی که هم اکنون متحمل آن هستیم، جلوگیری شود.

معاون وزیر ارشاد گفت: موضوع چاپ در صنعت برنامه مهمی در معاونت فرهنگی است، زیرا بسیاری از تولیدات و کارها به واسطه این صنعت قابلیت عرضه پیدا می‌کند و در تولید و اشتغال نقش بسیار پررنگی دارد.

او بر اهمیت نظارت بر چاپخانه‌ها تاکید و بیان کرد: وضع موجود نامناسب است و باید با نظارت خود چاپخانه داران از برخی تخلف‌های صوت گرفته جلوگیری شود و در کنار آن نیاز به سامانه‌ای برای شفافیت امور در این حوزه نیز وجود دارد.

معاون وزیر ارشاد: هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی در حوزه چاپ الگویی برای سایر بخش‌ها باشد

مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر نیز در ادامه این نشست گفت: هدف از برگزاری این نشست ها، هماهنگی بین نیروهای اجرایی و اتحادیه صنعت چاپ است تا با برنامه ریزی و سیاستگذاری مناسب بتوانیم به اهداف برنامه ریزی شده دست پیدا کنیم.

علی اکبر ابراهیمی با اشاره به نیاز برای آموزش با توجه به نیازهای فنی و محتوایی لازم، افزود: سیاست های حمایتی و نظارتی برای اجرای برنامه ها باید به گونه ای باشد تا بتوان به یک مفاهمه بین نیروهای اجرایی و ستادی دست پیدا کرد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی هم اظهار کرد: صنعت چاپ کار بزرگی در حوزه تولید و کارآفرینی برعهد دارد و از سوی دیگر این صنعت در حوزه فرهنگی نیز نقش پررنگی بر عهده دارد و به همین دلیل صنعتی جریان ساز است.

محمد حسین زاده عنوان کرد: صنعت چاپ در خراسان رضوی توانمند است و تاکنون با همیاری هم در بسیاری از حوزه های فرهنگی نیز نقش بر عهده داشته است که به عنوان نمونه در سالگرد شهید سلیمانی آثار متنوع  و بسیاری را در اختیار علاقه مندان قرار داد.

وی گفت: این صنعت در معرفی فرهنگ معارف خاندان اهل بیت (ع) نیز نقش بسار مناسبی دارد و از این رو کار بزرگی بر عهده دارند تا سایر افراد را با خوبی های خاندان رسالت آشنا کنند.

رییس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی نیز بیان کرد: ایجاد شهرک چاپ و نشر، یکی از اقدامات مناسبی بود که در این استان رخ داد ولی در کنار آن، نوسازی در بخش سخت افزاری هم باید صورت گیرد.

علی مغانی افزود: در حال حاضر ۱۲۸ واحد چاپ و نشر در این شهرک مستقر است که ۶۰ درصد آنها ساخته شده و مابقی نیز در دست ساخت و بهره برداری است.

وی اظهار کرد: این صنعت در حوزه صادرات غیر نفتی، تولیدی و زیربنیایی نقش بسیار پررنگی دارد و به همین دلیل باید مورد توجه جدی تمام مسوولان قرار گیرد.

رییس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی گفت: ایجاد آزمایشگاه تخصصی در این شهرک برای به روز رسانی و استانداردسازی بسته‌بندی محصولات متنوع، برای صادرات یکی از نیازهای اصلی است که با راه اندازی آن شاهد تحولی در صادرات نیز خواهیم بود.

نخستین گردهمایی مشترک کارشناسان مسئول چاپ ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها و روسای اتحادیه‌های تخصصی صنعت چاپ کشور به مدت سه روز از هفتم تا نهم خردادماه ۱۴۰۱ در خراسان رضوی در حال برگزاری است.

در این گردهمایی مناسبات حقوقی و قانونی نظارت و تولید محصولات چاپی، تشریح برنامه های سال ۱۴۰۱، نحوه نظارت محتوایی بر تولید و نشر محصولات چاپی، شیوه نظارت و بازرسی از واحدهای چاپی، نحوه اجرایی شدن طرح سرشماری سراسری واحدهای چاپی کشور مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.

همچنین کارشناسان و روسای اتحادیه ها با مدیرکل و معاونین دفتر امورچاپ و نشر مسائل استانی را مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهند داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha