به گزارش روز یکشنبه ایرنا، تارنمای راشاتودی نوشت: لهستان ظاهرا تاکنون هیچیک از کمک های وعده داده شده از سوی اتحادیه اروپا را برای مقابله با هزینه های ناشی از میزبانی ۳ میلیون پناهجوی اوکراینی دریافت نکرده است.
این در حالیست که وجوهی که اتحادیه اروپا وعده داده برای جبران هزینه های هجوم گسترده از این کشور اتحادیه جماهیر شوروی سابق به لهستان ناچیز است.
پاول سفرنیکر معاون وزیر کشور لهستان در مطلبی که روز شنبه برای خبرگزاری این کشور ارسال کرد گفت: وعده کمیسیون اروپا برای اعطای ۱۴۴.۶ میلیون یورو کمک به ورشو برای عبور از بحران اوکراین تحقق نیافته است.
وی افزود: با توجه به این که لهستان به عنوان مقصد اصلی پناهجویان اوکراینی متحمل میلیاردها یورو هزینه خواهد شد حمایت وعده داده شده از سوی اتحادیه اروپا کافی نیست.
بر اساس برآورد سازمان ملل متحد، از آغاز جنگ اوکراین در سه ماه پیش تاکنون، بیش از ۳.۵ میلیون اوکراینی با عبور از مرز وارد لهستان شده اند. برخی از پناهجویان از لهستان به کشورهای دیگری عزیمت کرده اند.
لهستان در منطقه موسوم به شنگتن فاقد هر گونه کنترل مرزی با دیگر کشورها است و کشورهای اتحادیه اروپا اجازه می دهند پناهجویان اوکراینی تا سه سال در این کشور اقامت کنند. ورشو برآورد کرده که بیش از ۳ میلیون پناهجوی اوکراینی در لهستان بمانند و حدود نیمی از آنها ممکن است در حال برنامه ریزی برای اقامت طولانی تر در این کشور باشند.
خبرگزاری لهستان گزارش داده که اتحادیه اروپا به دنبال تامین بودجه کمک به لهستان از منابع مالی استفاده نشده در گذشته و تشکیل برنامه احیا از وضعیت کووید-۱۹ برای کمک به پناهجویان اوکراینی است.
معاون وزیر کشور لهستان با انتقاد از تعلل اتحادیه اروپا در ارائه کمک به کشورش گفت منابع مورد نیاز از صندوق های حمایتی دیگری که در بودجه اتحادیه اروپا لحاظ شده بودند تامین شده است و این کمک ها برای این که لهستان بتواند از عهده بودجه هجوم پناهجویان بر آید، کافی نیست.
دولت لهستان خدمات بهداشتی، تحصیلی و دیگر خدمات رایگان را در اختیار پناهجویان اوکراینی قرار داده است. حدود ۸۰ درصد از آنها در منازل شهروندان لهستانی اسکان داده شده اند.
پیشتر ، سفیر اوکراین در لهستان ابراز امیدواری کرده بود اتحادیه اروپا به لهستان کمک مالی کند تا این کشور بتواند به پناهجویان اوکراینی کمک کند.
با این حال سیاست های تبعیض آمیز اتحادیه اروپا در برخورد با پناهجویان انتقادهایی را برانگیخته است.
فرانچسکو روکا رئیس فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر پذیرش سریع پناهندگان اوکراینی از سوی اروپا و سختگیریهای شدید در مقابل پناهندگان آفریقایی، خاورمیانه و سایر مناطق را نشانه یک استاندارد دوگانه دانسته و از آن انتقاد کرده است.
به گفته او، بیش از ۴۸ هزار مهاجر از سال ۲۰۱۴ تاکنون در تلاش برای رسیدن به اروپا در دریا جان خود را از دست داده یا ناپدید شدهاند و مرگبارترین مسیر مهاجران از طریق دریای مدیترانه است که حداقل ۱۹ هزار نفر از این افراد جان خود را در این مسیر از دست دادهاند.
نظر شما