ثبت کمترین میزان رشد روزانه فوتی کرونا در ایران در اردیبهشت ماه

تهران- ایرنا- رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) گفت: اطلاعات مستخرج از سامانه نماگر کووید۱۹ نشان می دهد آمار جمعیت فوتی کرونا در ایران در اردیبهشت ماه امسال به ۳۷۵ نفر کاهش یافت که در بین ۳۶ کشور با بیش از ۳ میلیون بیمار، کمترین نرخ رشد روزانه فوتی با یک صدم درصد را ثبت کرده است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا به نقل از روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، محمدجواد دهقانی گفت: اطلاعات مستخرج از سامانه نماگرکووید-۱۹ (ISC COVID-۱۹ Visualizer) نشان می دهد جمعیت بیماران جدید کشور که در اسفند ۲۱۵ هزار نفر بود، در فروردین ۱۴۰۱ به ۷۱ هزار نفر و در اردیبهشت به ۱۷ هزار و ۳۴۶ نفر کاهش یافته و به این ترتیب کل جمعیت بیمار کشور تا آخر اردیبهشت به ۷ میلیون و ۲۲۹ هزار نفر رسیده است.

وی ادامه داد: تعداد بیماران جدید دنیا در اسفند ۴۷ میلیون نفر، در فروردین ۳۵ میلیون نفر و در اردیبهشت به ۲۰ میلیون نفر کاهش یافته و میزان کل بیماران دنیا تا آخر اردیبهشت ۱۴۰۱ به حدود ۵۲۷ میلیون نفر رسیده است.

دهقانی اظهار داشت: روند کاهشی میزان متوسط رشد روزانه بیماری کشور در سه ماه گذشته ادامه داشته است؛ به طوری که اسفند برابر با ۰.۱۱ درصد، فروردین ۱۴۰۱ برابر با ۰.۰۴ درصد و در اردیبهشت به ۰.۰۱ درصد رسید و در انتهای جدول کشورهای همزمان (۱۳ کشور همزمان در انتشار کووید -۱۹: چین، روسیه، ترکیه، برزیل، اسپانیا، آمریکا، فرانسه، ایران، کانادا، انگلیس، آلمان، پاکستان و ایتالیا) قرار گرفته است. بیشترین میزان متوسط رشد روزانه بیماری در اردیبهشت در میان کشورهای همزمان مربوط به کشورهای چین ۰.۵ درصد، آلمان ۰.۳ درصد و ایتالیا ۰.۲۷ درصد بوده است. میزان متوسط رشد روزانه بیماری دنیا در اسفند  ۰.۳۷ درصد و در فروردین ۱۴۰۱ به ۰.۲۴ درصد و در اردیبهشت به ۰.۱۳ درصد  کاهش یافته است.

وی افزود: بررسی ها حاکی از آن است که ایران در میان کشورهای با جمعیت بیش از ۳ میلیون بیمار (۳۶ کشور) از نظر متوسط رشد روزانه بیماری در فروردین با میزان ۰.۰۴ درصد و در اردیبهشت با ۰.۰۱ درصد در انتهای کشورهای فوق قرار دارد. در ضمن بیشترین میزان متوسط رشد روزانه بیماری در این کشورها مربوط به استرالیا با ۰.۷۴ درصد، ژاپن با ۰.۴۶ درصد و آلمان با ۰.۳ درصد است. 

دهقانی گفت: نتایج بررسی نشان می دهد آمار جمعیت فوتی ایران در اسفند برابر با ۴۸۱۲ نفر بوده که در فروردین ماه ۱۴۰۱ به ۱۲۸۶ نفر و در اردیبهشت به ۳۷۵ نفر یعنی کمترین میزان ممکن در سال گذشته رسیده است. بر این اساس، تا پایان اردیبهشت کل جمعیت فوتی کشور به ۱۴۱ هزار و ۲۷۱ نفر رسیده است. تعداد فوتی دنیا در اسفند ۲۰۱ هزار نفر، در فروردین ۱۳۰ هزار نفر و در اردیبهشت به ۶۷ هزار نفر رسیده و در نتیجه میزان کل فوتی دنیا تا آخر اردیبهشت به ۶ میلیون و ۲۹۹ هزار نفر رسیده است.

وی ادامه داد: نرخ متوسط رشد روزانه فوتی کشور در اسفند ۰.۱۳ درصد، در فروردین  به ۰.۰۳ درصد و در اردیبهشت به ۰.۰۱ کاهش یافته و در انتهای جدول کشورهای هم زمان قرار دارد. بیشترین نرخ متوسط رشد روزانه فوتی در اردیبهشت مربوط به کشورهای چین با ۰.۳۷ درصد، کانادا با ۰.۱۸ درصد و آلمان با ۰.۱۲ درصد است. میزان متوسط نرخ رشد فوتی دنیا در اسفند ۰.۱۲ درصد و در فروردین برابر با ۰.۰۷ درصد و در اردیبهشت به ۰.۰۴ درصد کاهش یافته است.

   دهقانی یادآور شد: در اردیبهشت ۱۴۰۱ در میان کشورهای دنیا با بیش از ۳ میلیون بیمار (۳۶ کشور)، ایران با متوسط نرخ رشد روزانه فوتی ۰.۰۱ درصد در انتهای جدول قرار دارد. بیشترین متوسط نرخ رشد فوتی روزانه در اردیبهشت مربوط به کشورهای استرالیا با ۰.۵۴ درصد، کره جنوبی و اطریش با ۰.۳۵ درصد و تایلند با ۰.۲۸ درصد بوده است.  

بررسی آمار شیوع بیماری

رییس ISC گفت: نتایج و آمار سامانه کووید-۱۹ به همراه تحلیل های مقایسه ای وضعیت بیماری در کشور و دنیا در ادامه آمده است. روند آمار انتشار بیماری در کشورهای همزمان با جمعیت بیماران کمتر از ۲۰ میلیون نفر تا اردیبهشت ۱۴۰۱ در نمودار یک نشان داده شده است.

ثبت کمترین میزان رشد روزانه فوتی کرونا در ایران در اردیبهشت ماه

در این نمودار محور افقی بیانگر روز و از اول آبان ۱۴۰۰ الی آخر اردیبهشت ۱۴۰۱ و محور عمودی جمعیت بیمار است. کشورهای همزمان با جمعیت بیمار کمتر از ۲۰ میلیون نفر تا آخر اردیبهشت ۱۴۰۱ به ترتیب صعودی عبارت از روسیه، ایتالیا، ترکیه، اسپانیا، ایران، کانادا، پاکستان و چین بوده است. پنج کشور دیگر (آمریکا، برزیل، فرانسه، انگلیس و آلمان) دارای جمعیت بیمار بالای ۲۰ میلیون بوده و در نمودار ظاهر نشده‌اند. باوجود کاهش روند افزایشی اغلب کشورها از دو ماه گذشته، روند افزایشی کشور ایتالیا (منحنی قرمز رنگ) در طول این مدت به خصوص از فروردین ۱۴۰۱ کاملا مشهود است و این روند کماکان ادامه دارد.

دهقانی گفت: به منظور بررسی دقیق تر، آمار کل بیماران و آمار بیماران جدید در سوم اسفند ۱۴۰۰ و فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ برای کشورهای همزمان در جدول یک نشان داده شده است. تعداد کل بیماران جدید دنیا در اسفند ۴۷ میلیون و نیم، در فروردین  به ۳۵ میلیون و ۷۲۷ نفر و در اردیبهشت به ۲۰ میلیون و ۱۸۹ هزار نفر کاهش یافته است.

مقایسه کشورهای همزمان در جدول یک نشان می‌دهد کاهش بیماران جدید در اردیبهشت نسبت به فروردین در اغلب کشورها بجز آمریکا وجود داشته است. میزان جمعیت بیماران جدید در این کشور در فروردین حدود یک میلیون نفر بود که اردیبهشت ماه به حدود ۲ و نیم میلیون نفر افزایش یافته است.

جدول میزان افزایش بیماران در اسفند  ۱۴۰۰ و فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ در کشورهای همزمان:

ثبت کمترین میزان رشد روزانه فوتی کرونا در ایران در اردیبهشت ماه

نمودار ۲ میزان بیماران کشور را در یک سال گذشته و در هر ماه نشان می دهد. میزان بیماران جدید در فروردین ۱۴۰۱ برابر ۷۱ هزار و در اردیبهشت به حدود ۱۷ هزار نفر یعنی کمترین میزان ممکن در طول یک سال گذشته کاهش یافته است.

ثبت کمترین میزان رشد روزانه فوتی کرونا در ایران در اردیبهشت ماه

دهقانی تاکید کرد: به منظور تجزیه و تحلیل آماری بیشتر، اطلاعات مربوط به ۱۳ کشور هم زمان در سال گذشته در جدول ۲ آمده است. این اطلاعات شامل میزان متوسط رشد روزانه بیماری در هر ماه بوده و تمام مقادیر محاسبه شده در ستون آخر (اردیبهشت ۱۴۰۱) به ترتیب صعودی مرتب شده است.

وی ادامه داد: میزان نرخ رشد متوسط در واقع متوسط‌گیری متحرک بر روی بازه زمانی هر ماه است. با مقایسه این شاخص می‌توان به عملکرد کشورها در کنترل روند انتشار بیماری و نیز مقابله با بیماری پی برد. به این ترتیب روند کاهشی نرخ متوسط رشد روزانه بیماری ایران در بهمن ماه ۰.۳۵ درصد، در اسفند ۰.۱۱ درصد، در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ به ترتیب برابر با ۰.۰۴ و ۰.۰۱ درصد بوده و در انتهای جدول قرار دارد.

رییس ISC گفت: بیشترین میزان متوسط رشد روزانه بیماری در اردیبهشت در میان کشورهای هم زمان مربوط به کشورهای چین ۰.۵ درصد، آلمان ۰.۳ درصد و ایتالیا ۰.۲۷ درصد بوده است. میزان متوسط رشد روزانه بیماری دنیا در اسفند  ۰.۳۷ درصد و در فروردین ۱۴۰۱ برابر با ۰.۲۴ درصد و در اردیبهشت برابر به ۰.۱۳ درصد کاهش یافته است. نتایج جدول ۲ نشان می دهد متوسط نرخ رشد روزانه بیماری در اردیبهشت برای همه کشورها بجز آمریکا کاهش یافته است.

آمار تحلیلی سامانه نماگرکووید-۱۹ متوسط نرخ رشد روزانه شیوع بیماری (درصد) در طول یک سال قبل در ۱۳ کشور همزمان (کشورهای همزمان در شیوع بیماری)

ثبت کمترین میزان رشد روزانه فوتی کرونا در ایران در اردیبهشت ماه

بررسی آمار فوتی و بهبودی

رییس ISC در ادامه گفت: نمودار ۳ مقایسه میزان فوتی کشورهای همزمان با میزان جمعیت فوتی بیش از ۱۰۰ هزار نفر و کمتر از ۲۰۰ هزار نفر (۶ کشور) تا آخر اردیبهشت ۱۴۰۱ را نشان می‌دهد. کشورهای آمریکا (بیش از یک میلیون نفر فوتی)، برزیل (۶۶۲ هزار نفر فوتی) و روسیه (۳۷۴ هزار نفر فوتی) و نیز ترکیه (۹۸ هزار فوتی)، کانادا (۳۸ هزار فوتی)، پاکستان (۳۰ هزار فوتی) و چین (۴ هزار و ۶۰۰ نفر فوتی) در نمودار ظاهر نشده اند.

وی افزود: تا آخر اردیبهشت ۱۴۰۱ سه کشور انگلیس، ایتالیا و فرانسه در صدر کشورهای مورد نظر به لحاظ تعداد فوتی قرار دارند و روند افزایش میزان فوتی در اغلب کشورها بجز ایران ادامه دارد. میزان شیب روند فوتی در کشورهای انگلیس و آلمان نسبت به سایر کشورها بیشتر است.

ثبت کمترین میزان رشد روزانه فوتی کرونا در ایران در اردیبهشت ماه

دهقانی خاطرنشان کرد: به منظور بررسی دقیق تر، آمار فوتی در اسفند ۱۴۰۰، فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ و نیز آمار کل فوتی تا پایان اردیبهشت برای کشورهای همزمان در جدول سه نشان داده شده است. آمار فوتی در کل دنیا در اسفند ۲۰۱ هزار نفر، در فروردین ۱۴۰۱ به ۱۳۰ هزار نفر و در اردیبهشت به ۶۷ هزار نفر کاهش یافته است. به این ترتیب کل فوتی در دنیا تا آخر اردیبهشت ۱۴۰۱ به ۶ میلیون و ۲۹۹ هزار نفر رسیده است.

وی تصریح کرد:‌ روند کاهشی میزان فوتی در اردیبهشت ۱۴۰۱ نسبت به فروردین در همه کشورها بجز کانادا و چین وجود داشته است. میزان فوتی چین در فروردین برابر با ۱۷ نفر بود که در اردیبهشت به ۵۶۴ نفر افزایش یافت. به طور خاص کاهش ملموس میزان فوتی ایران از ۱۲۸۶ نفر به ۳۷۵ نفر و نیز ترکیه از ۱۳۶۱ نفر به ۲۹۳ نفر در اردیبهشت بسیار چشمگیر است.

جدول ۳: آمار فوتی در اسفند ۱۴۰۰ و فروردین  و اردیبهشت ۱۴۰۱ و نیز آمار کل تا آخر اردیبهشت ۱۴۰۱در کشورهای همزمان

ثبت کمترین میزان رشد روزانه فوتی کرونا در ایران در اردیبهشت ماه

نمودار ۴ میزان فوتی های جدید کشور در یک سال گذشته (اردیبهشت ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۱) را نشان می‌دهد. ایران در مردادماه ۱۴۰۰ با ۱۳ هزار و ۹۷۵ فوتی و در شهریور ۱۴۰۰ با ۱۶ هزار و ۱۵۳ فوتی بالاترین میزان فوتی را داشته است. روند کاهشی از مهر آغاز شد و در اردیبهشت ۱۴۰۱ به کمترین میزان یعنی ۳۷۵ نفر رسید.

ثبت کمترین میزان رشد روزانه فوتی کرونا در ایران در اردیبهشت ماه

جدول ۴ میزان متوسط نرخ رشد روزانه فوتی ۱۳ کشور همزمان را در یک سال گذشته نشان می‌دهد. تمام مقادیر محاسبه شده در ستون متناظر با اردیبهشت ۱۴۰۱ به ترتیب صعودی مرتب شده است. میزان متوسط رشد روزانه فوتی دنیا در اسفند ۱۴۰۰ برابر با ۰.۱۲ درصد،  فروردین ۱۴۰۱ برابر با ۰.۰۷ و اردیبهشت برابر با ۰.۰۴ درصد بوده است. در ستون آخر میزان متوسط رشد فوتی همه کشورهای همزمان بجز چین وکانادا در اردیبهشت ۱۴۰۱ کاهش یافته و به مرتبه چند صدم درصد (کمتر از ۰.۰۸ درصد) رسیده است. میزان نرخ متوسط رشد فوتی روزانه ایران در اسفند ۰.۱۳ درصد بود که در فروردین ۱۴۰۱ با ۰.۰۳ درصد و در اردیبهشت با ۰.۰۱ درصد در انتهای جدول این کشورها قرار دارد.

جدول ۴: آمار تحلیلی سامانه نماگرکووید-۱۹ متوسط نرخ رشد روزانه فوتی (درصد) یکسال گذشته در ۱۳ کشور همزمان (کشورهای همزمان در شیوع بیماری)

ثبت کمترین میزان رشد روزانه فوتی کرونا در ایران در اردیبهشت ماه

بررسی وضعیت بیماری در سایر کشورهای جهان

 رییس ISC گفت: مشخصات آماری روند رشد، بهبودی و فوتی برخی کشورها با جمعیت بیمار بیش از ۳ میلیون نفر (۴۶ کشور) تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۱ در جدول ۵ نشان داده شده است. میزان کل جمعیت بیماران جدید در دنیا در اسفند ۴۷ میلیون نفر، فروردین ۱۴۰۱ برابر با ۳۵ میلیون نفر و در اردیبهشت به حدود ۲۰ میلیون نفر کاهش یافته است و در نتیجه جمعیت کل بیماران در دنیا تا آخر اردیبهشت ۱۴۰۱ به بیش از ۵۲۶ میلیون نفر رسیده است.

وی ادامه داد: میزان کل بیماران در ایران با افزایش ۱۷ هزار نفر در اردیبهشت ۱۴۰۱ به بیش از ۷ میلیون و ۲۲۹ هزار نفر رسیده و در میان این کشورها در جایگاه ۱۶ قرار دارد. بیشترین تعداد بیماری در اردیبهشت مربوط به آمریکا (۲ میلیون و ۴۹۵ هزار نفر)، آلمان (۲ میلیون و ۳۰۶ هزار نفر) و استرالیا (یک میلیون ۴۰۱ هزار نفر) بوده است. همچنین بیشترین میزان متوسط رشد روزانه بیماری در اردیبهشت مربوط به استرالیا با ۰.۷۴ درصد، ژاپن با ۰.۴۶ درصد و آلمان با ۰.۳ درصد بوده است. ایران با متوسط نرخ رشد روزانه ۰.۰۱ درصد در  انتهای این جدول قرار گرفته است.

نتایج  جدول ۵ نشان می دهد تعداد فوتی دنیا در اسفند ۲۰۱ هزار نفر، در فروردین ۱۳۰ هزار نفر و در اردیبهشت به ۶۷ هزار نفر کاهش یافته و در نتیجه میزان کل فوتی دنیا تا آخر اردیبهشت به ۶ میلیون و ۲۹۹ هزار نفر رسیده است. بیشترین میزان فوتی در اردیبهشت مربوط به کشورهای آمریکا (۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر)، انگلیس (۵ هزار و ۵۹۰ نفر) و آلمان (۴ هزار و ۸۱۵ نفر) بوده است.

وی ادامه داد: آمار جمعیت فوتی ایران در اسفند برابر با ۴۸۱۲ نفر بود که فروردین ماه ۱۴۰۱ به ۱۲۸۶ نفر و در اردیبهشت به ۳۷۵ نفر یعنی کمترین میزان ممکن در سال گذشته رسیده است. بر این اساس تا پایان اردیبهشت کل جمعیت فوتی کشور به ۱۴۱ هزار و ۲۷۱ نفر رسیده و از این نظر در جایگاه ۱۱ کشورهای فوق قرار دارد.

  دهقانی گفت: اردیبهشت ماه ایران میان کشورهای دنیا با بیش از ۳ میلیون بیمار (۳۶ کشور)، با متوسط نرخ رشد روزانه فوتی ۰.۰۱ درصد در انتهای جدول قرار دارد. بیشترین متوسط نرخ رشد فوتی روزانه در اردیبهشت مربوط به کشورهای استرالیا با ۰.۵۴ درصد، کره جنوبی و اطریش با ۰.۳۵ درصد و تایلند با ۰.۲۸ درصد بوده است. میزان متوسط نرخ رشد فوتی دنیا در اسفند ۰.۱۲ درصد و در فروردین برابر با ۰.۰۷ درصد و در اردیبهشت به ۰.۰۴ درصد کاهش یافته است.

ثبت کمترین میزان رشد روزانه فوتی کرونا در ایران در اردیبهشت ماه

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، برای تسریع فرایند اطلاع رسانی در زمینه یافته های جدید علمی در مورد ویروس کووید-۱۹ و کمک به پژوهشگران، سیاست‌گذاران حوزه سلامت و عموم مردم و نیز پاسخ دهی مطلوب به همه گیری جهانی، سامانه نماگرکووید-۱۹ (ISC COVID-۱۹ Visualizer) را از ابتدای بروز بیماری راه اندازی کرده است. اطلاعات این پایگاه شامل جدیدترین مقالات علمی تمام متن منتشر شده و پیش چاپ و نیز آمار مربوط به وضعیت انتشار بیماری بر اساس نقشه جهانی از وضعیت همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ بوده و با جستجو در آن تازه ترین آمار مبتلایان، مرگ و میر، درمان‌شدگان و همچنین نسبت های ابتلا به جمعیت به تفکیک هر کشور و مقایسه بر اساس نمودار زمانی-مکانی قابل مشاهده است.

آدرس وبگاه این سامانه https://maps.isc.ac/covid۱۹/)) از طریق وبگاه اصلی موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) https://www.isc.ac)) در دسترس است. این سامانه همچنین به درخواست سازمان همکاری های اقتصادی کشورهای عضو دی هشت (D۸) برای بهره برداری کشورهای عضو، در فروردین ماه ۱۳۹۹ با حضور نمایندگان کشورهای عضو این سازمان به دعوت مرکز بهداشت و حمایت اجتماعی سازمان D۸ (D۸-HSP) و نیز مرکز بهداشت جهانی (Chatham House) لندن به صورت ویدیو کنفرانس رونمایی و در وبگاه آن سازمان به آدرس (http://developing۸.org/) قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha