۸ خرداد ۱۴۰۱، ۱۸:۵۶
کد خبرنگار: 2126
کد خبر: 84771198
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

جمع آوری عسل های تقلبی از بازار نیاز به کار تشکیلاتی منسجم دارد

مشهد- ایرنا- عضو انجمن علمی گیاهان دارویی کشور گفت: برای نظارت و جمع آوری عسل های تقلبی در بازار نیاز به کار تشکیلاتی منسجم و شکل گیری کارگروهی یا تیمی متشکل از اتحادیه گیاهان دارویی، وزارت صنعت معدن و تجارت، اتحادیه زنبورداران، سازمان غذا و دارو و اداره بهداشت محیط است.

به گزارش ایرنا، محمدجواد علیپور روز یکشنبه در نشست دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی افزود: ایران چهارمین تولیدکننده در حوزه صنعت عسل و زنبورداری در دنیا است، در شرق کشور چند هزار زنبوردار فعالیت می کنند اما یکی از معضلات در حوزه زنبور عسل، بحث فروش و عرضه آن در بازار است.

وی بیان کرد: بسیاری از زنبوداران پروانه خود را از سازمان جهاد کشاورزی استان دریافت می کنند و آن سازمان مجوز فعالیت را در مراتع و کوه ها صادر می کند، بسیاری از افراد این عسل را به کارخانه ها می فروشند؛ اما نکته قابل توجه آن است که یکسری از تولیدکنندگان محصولشان را به صورت مستقیم می فروشند در حالی که برخی از آنان مجوز دارویی از سازمان غذا و دارو و بحث نظارت را ندارند.

احمدرضا رضازاده، دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: اکثر زنبورداران محصول خود را در نمایشگاه های فصلی یا نمایشگاه های نوروز و بازار روز که نیاز به پروانه کسب ندارد، عرضه می کنند، زنبوداران خردتر در شرایط خشکسالی، همان عرضه هر چند در مقدار کم را خواهند داشت، نکته قابل توجه آن است که زنبورداران خرد برای عرضه محصولشان باید مبلغی را بابت حق عضویت و آموزش به اتحادیه گیاهان دارویی بپردازند که آنان از این مساله شاکی بودند.

تقاضای ۵۰۰ واحد گیاهان دارویی در مشهد برای پروانه کسب

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گیاهان دارویی مشهد نیز در این نشست گفت: صنف گیاهان دارویی هزار و ۱۰۰ عضو دارد و ۵۰۰ واحد نیز هم اکنون متقاضی پروانه کسب هستند، این اتحادیه تنها اتحادیه منحصر به فرد کشور است که مستقل و بدون زیرمجموعه است؛ در این اتحادیه برای صدور پروانه شرایط و چارت ویژه ای وجود دارد.

رسول خادم‌ الرضاییان یادآور شد: هم اکنون تنها مساله ما این است که اداره بهداشت، بحث استعلامات را به سازمان غذا و دارو واگذار کرده است، در پاسخ استعلامی که مرکز بهداشت به ما ارائه می کند، باید براساس ماده ۳۶ و ۳۷ قانون تعزیرات عمل شود؛ اما اخیرا اختیارات در این حوزه به سازمان غذا و دارو سپرده شده است.

وی بیان کرد: در این راستا فروشنده برای دریافت پروانه باید تعهداتی بدهد که این تعهدات هیچ کارآیی ندارد. این تعهدات موازی کاری با صدور پروانه کسب و مخالف مواد ۳۶ و ۳۷  قانون تعزیرات است.

وی اضافه کرد: ما با روند فعلی مخالف هستیم، تقاضای ما لغو اظهارنامه یا تعهدنامه ای است که از سوی سازمان غذا و دارو در هنگام پاسخ به استعلامات درخواست می شود.

ضرورت حمایت دولت از زنبورداران خرد

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: بخش کوچکی از  زنبورداری به عسل، ژل رویال، موم و... برمی گردد و بخش اصلی این حوزه مربوط به گرده افشانی است که گرده افشانی با جمعیت دلخواه زنبوردار در محیط های مختلف اتفاق می افتد، هنوز به صورت حرفه ای به زنبورداری پرداخته نشده است اما در شرایط فعلی نباید بگذاریم زنبورداری خرد از بین برود.

محسن شبستر افزود: زنبورها در محیط و مناطق مختلف پراکنده‌اند. باغدار ممکن است به بهانه های مختلف با حضور زنبوردار مخالفت کند. این در حالی است که در بسیاری از کشورها، کشاورزان امتیازاتی برای زنبورداری در مزارعشان قائل می شوند، چرا که به این نتیجه رسیده اند که زنبور عسل می تواند بسیار موفق عمل کند، برای تحقق این مهم در کشور ما باید از زنبودار حمایت شود.

وی اظهار داشت: آخرین مرحله ای که توانستیم شکر را به عنوان ماده غذایی موثر برای زنبورداری تهیه کنیم، در اسفندماه گذشته بود و درخواست های مکرری برای این موضوع کردیم، اگر حمایتی از زنبوردار نشود، با وضعیت فعلی که شکر به قیمت آزاد در بازار موجود است، تولیدکننده با مشکل مواجه می شود و نمی تواند عسل خود را به فروش برساند.

کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: تقریبا سه سال است که بحث گیاهان دارویی و مداخله در امر پزشکی در حوزه بهداشت و درمان مطرح است، مشکلات و چالش های عدیده ای توسط برخی از سوء استفاده گران در این حوزه به وجود آمده است.

احمد علی قربانی اظهار داشت: معتقدم تعداد واحدهای متقاضی زنبورداری برای دریافت پروانه کسب بیش از ۵۰۰ واحد است و روز به روز نیز تعداد این واحدها افزایش پیدا می کند.

وی بیان کرد: متاسفانه در مشهد انبارهای زیادی کشف شده که محصولات گیاهی را ترکیب کرده اند و چالش های بسیاری در استان به وجود آورده اند، حجم زیادی از این ترکیبات بدون مشخصات در واحدهای غیرمجاز عرضه می شود که این مساله سلامت مردم را نشانه گرفته است.

کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: با توجه به اهمیت این موضوع، کارشناسان ما نیز در حوزه طب مکمل، فعالیت می کنند و بر این حوزه نظارت دارند و بازدیدهای بسیاری در این رابطه انجام می شود و گزارشات زیادی از واحدهای غیرمجازی که اقلامی را به عنوان مداخله در امر پزشکی عرضه می کنند، ارائه می شود.

پیشنهاد حذف تعهدنامه درخواستی سازمان غذا و دارو از زنبورداران

رئیس دبیرخانه استانی کمیته حمایت از کسب وکار خراسان رضوی نیز در این نشست در جمع بندی مباحث مزبور گفت: موانع موجود در حوزه گیاهان دارویی حسب اعلام اتحادیه  سبب شده که ۵۰۰ واحد کسب و کار در حوزه گیاهان دارویی معطل بمانند، در واقع این واحدها متقاضی دریافت پروانه کسب هستند تا به دنبال فعالیت رسمی خود، اشتغالزایی داشته باشند.

علی اکبر لبافی افزود: یکی از موضوعات و چالشهای موجود در بحث صدور پروانه کسب برای این واحدها، بحث تعهدنامه و اظهارنامه است، مندرجات تعهدنامه حاکی از آن است که به متقاضیان کسب و کار در حوزه گیاهان دارویی در بدو ارائه درخواست با نگاه مثبت برخورد نمی شود که این رویکرد باید اصلاح شود، می توان با آموزش میزانی از این فضا را تلطیف کرد، این مساله به عنوان یکی از موارد مخل کسب و کار باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه داشتن پروانه پرورش زنبور عسل می تواند برای شروع فعالیت کفایت کند، یادآور شد: پیشنهاد ما این است که این تعهدنامه حذف شود؛ چرا که ادبیات به کار رفته در تعهدنامه در شأن فعال اقتصادی نیست و تعهدنامه باید به صورت خوداظهاری براساس تفاهمی میان بخش خصوصی و دولتی منعقد گردد.

لبافی اظهار داشت: سرفصل های دوره های آموزشی نیز باید توسط حوزه بهداشت و درمان تعیین شود، اساتید این دوره نیز باید با اداره بهداشت و درمان استانداردسازی شوند. این مساله نمی تواند مانع خاصی برای حوزه بهداشت و درمان ایجاد کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha