به گزارش ایرنا، «یحیی عسیری» فرمانده این رزمایش امروز (دوشنبه) در گفت و گو با شبکه سعودی اخباریه اعلام کرد که «این رزمایش با هدف تامین امنیت رفت و آمد در دریای سرخ و با حضور کشورهای ساحلی این محدوده آبی، در حال انجام است.»
وی بدون مشخص کردن مدت زمان رزمایش و تعداد نیروهای شرکت کننده در آن افزود که علاوه بر نیروی هوایی، گارد مرزی و نیروی زمینی عربستان، نیروهای نظامی کشورهای یاد شده نیز در آن مشارکت دارند و برای نخستین بار طی این رزمایش از بالگردهای آپاچی استفاده می شود.
عسیری ابراز امیدواری کرد که تمرین های این رزمایش در افزایش آمادگی رزمی یگان های شرکت کننده موثر باشد.
وی ادامه داد که هیچ یک از این واحدها به تنهایی نمی تواند به نحو موثر کار کند لذا باید با مشارکت همگانی همه واحدهای نیروهای مسلح، اهدف تعیین شده را محقق کنیم.
عربستان در اوایل ژانویه ۲۰۱۹ در آب های سرزمینی خود در دریای سرخ، نخستین مرحله این رزمایش را با حضور این چهر کشور دولت دست نشانده خود در یمن اجرا کرده بود.
در ژانویه ۲۰۲۰ نیز ریاض از امضای منشور تأسیس شورای کشورهای عربی و آفریقایی هم مرز با دریای سرخ و خلیج عدن (شامل عربستان سعودی، سودان، جیبوتی، سومالی، اریتره، مصر، دولت دست نشانده یمن و اردن) خبر داده بود و ادعا کرد که این شورا با «هدف حفاظت از امنیت تردد» در این دریا تشکیل شده است.
دریای سرخ یکی از گذرگاه های مهم اقتصادی دنیا به حساب می آید که کانال سوئز در شمال آن واقع شده است؛ کانالی که مهمترین گذرگاه کشتی رانی بین دریای سرخ و مدیترانه به شمار می رود و سه قاره آفریقا، آسیا و اروپا را به هم مرتبط می کند.
نظر شما