به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از نشریه گلوبال تایمز، عربستان سعودی پیشنهاد یک رزمایش دریایی مشترک با ایران را مطرح کرده است؛ حرکتی نادر که کارشناسان آن را گامی مثبت در جهت تقویت روابط و ایجاد ثبات در مناطق خلیج فارس و دریای سرخ میدانند. این همکاری نظامی، پس از از سرگیری روابط دیپلماتیک ۲ کشور، نشانهای از پیشرفت بیشتر در مسیر آشتی میان تهران و ریاض است و میتواند به کاهش تنشها و تقویت همکاریهای منطقهای منجر شود.
جو ویلی مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای در همین راستا، اظهار داشت: همکاری نظامی میان این ۲ کشور نشانهای از پیشرفت مثبت در روابط تهران-ریاض است.
وی با بیان اینکه رزمایش احتمالی ایران و عربستان ممکن است در دریای سرخ باشد، افزود: این همکاری نشان از گسترش موج آشتی میان تهران و ریاض است که نه تنها متوقف نشده بلکه در حال پیشروی است.
این کارشناس چینی به نقش پکن به عنوان تسهیلکننده وحدت منطقهای اشاره کرد و گفت: چین از همکاری احتمال میان ایران و عربستان در حوزه امنیتی حمایت میکند.
وی همچنین خاطرنشان کرد که این همکاری میتواند به کاهش تنشها در منطقه و گشایش زمینههای جدید برای گفتوگوهای بیشتر کمک کند؛ امری که نه تنها برای این دو کشور، بلکه برای جامعه بینالمللی نیز سودمند خواهد بود.
جو در ادامه با اشاره به واکنش احتمالی جامعه جهانی به این تمرین مشترک نظامی اظهار داشت که این اقدام توجه بینالمللی را به خود جلب خواهد کرد و به عنوان یادآوری خواهد بود که کشورها باید به اراده کشورهای منطقه بیشتر توجه کنند تا به اقدامات قدرتهای بزرگ.
این کارشناس چینی به ناتوانی آمریکا در انجام تعهدات خود و فقدان پایبندی به وعدههایش اشاره و تصریح کرد: اگر این رزمایش مشترک میان ایران و عربستان به واقعیت بپیوندد، نشانگر این است که کشورهای خاورمیانه اعتماد خود را به واشنگتن از دست دادهاند.
وی خاطرنشان کرد که فقدان پایبندی آمریکا به وعدههایش منجر به کاهش اعتماد کشورهای منطقه و کشورهای جنوب جهانی به واشنگتن شده و در نتیجه، اعتبار آمریکا در کشورهای حاشیه خلیج فارس رو به افول است.
نظر شما