به گزارش ایرنا؛ معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر روز دوشنبه در آئین بهرهبرداری از تصفیهخانه فاضلاب شرکت دامپروری دشتگل کردستان واحد ملایر گفت: دولت سیزدهم همواره حامی و در کنار صنعتگران و تولیدکنندگان به ویژه در بخش کشاورزی است.
"سلمان اسماعیلی" با اشاره به اختصاص تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی دام و طیور با موافقت دولت، افزود: در نشست هیات وزیران مقرر شد به منظور تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی دام و طیور کشور، تسهیلات بانکی ارزان قیمت و راحت به این واحدها اعطا شود.
وی تاکید کرد: این امر مهم در دستور کار شهرستان ملایر نیز قرار گرفته و تمام تلاش ما بر این است تا در سقف زمانی ۲۴ ساعت محقق شود و حمایت قابل قبولی در مجموعه کشاورزی صورت گیرد.
فرماندار ویژه ملایر رشد اقتصادی ۷.۵ درصدی و ایجاد ۲۳ هزار شغل در استان همدان را از تعهدات این استان در سالجاری عنوان و بیان کرد: افتتاح این پروژه امروز نشان داد که میتوان هم تعهدات اقتصادی را نسبت به مردم و مجموعه کشور ایفا کرد و هم مسائل زیست محیطی را رعایت کرد.
اسماعیلی ادامه داد: افتتاح تصفیهخانه فاضلاب شرکت دامپروری شیر و دام دشتگل ملایر نشان داد که میتوان کار تولید، معیشت و اشتغال و کار زیستمحیطی انجام داد و با استفاده از روشهای عالمانه، به روز و کارشناسانه بر بحران بیآبی فائق آمد.
وی بحران کم آبی را مشکلی جدی و از سویی افزایش تولید را ضرورتی مهم برشمرد و یادآور شد: بدون شک با مدیریت بهینه منابع آبی موجود، میتوان از این منابع خدادادی بهترین استفاده را داشت، تولید را رونق بخشید و مسائل محیط زیستی و سایر مولفههای ارزشمند برای جامعه امروز را حفظ و رعایت کرد.
ملایر قطب دامپروری استان همدان است
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز شرکت دامپروری دشتگل کردستان واحد ملایر را یکی از واحدهای بزرگ و تاثیرگذار از نظر تولید شیر دانست و گفت: این واحد از نظر تولید شیر در سطح استان و ایجاد اشتغال برای حدود ۱۵۰ نفر، برای ما دارای اهمیت است و در شرایط خوبی قرار دارد.
حجت الاسلام "احد آزادیخواه" با اشاره به دغدغه زیست محیطی این واحد، بیان کرد: از سالهای گذشته اقدامات خوبی با کمک اداره کل محیط زیست استان و شهرستان ملایر و مدیران این شرکت برای رفع معضل پساب این واحد انجام شد که قابل تقدیر است.
وی افزود: در حال حاضر یک واحد دامداری توسط صندوق بازنشستگی و واحد دامپروری دشتگل توسط بنیاد مستضعفان ایجاد شده و گاوداری ۶ هزار راسی شرکت شستا با پیشرفت فیزیکی خوبی در دست اجرا است که با فعالیت این سه واحد و دیگر طرحهای دست اجرا، ملایر به قطب دامپروری و واحد تولید شیر تبدیل خواهد شد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: شرکت دامپروری شیر و دام دشتگل کردستان واحد ملایر نخستین واحد رسمی دامداری در این شهرستان بود که راهاندازی شد و هماکنون شرایط خوبی برای توسعه دارد.
حجت الاسلام آزادیخواه توسعه این واحد تولیدی را یک کار ارزشمند و در راستای افزایش تولید و ایجاد اشتغال دانست و ادامه داد: با ظرفیت و نگاه ویژهای که در هلدینگ کشاورزی بنیاد مستضعفان ایجاد شده، این واحد تولیدی میتواند در بخشهای مختلف همچون توسعه درختکاری، دام مولد و تولید شیر توسعه پیدا کند و زمینه اشتغال بیشتری را فراهم کند.
سرپرست سازمان حفاظت محیط زیست استان همدان نیز شرکت دامپروری دشتگل را یکی از واحدهای موثر و موفق از نظر زیست محیطی دانست و گفت: از سال ۹۶ پیگیریهای لازم برای ایجاد تصفیهخانه فاضلاب پساب این واحد انجام شد.
"سیده مریم محمدی" با تاکید بر اینکه واحدهای تولیدی و صنعتی باید طبق قانون نسبت به احداث تصفیهخانه اقدام کنند، بیان کرد: این واحد دامپروری روزانه قادر به تولید بیش از ۸۶ تُن شیر است که چرخ تولید این واحد با الزامات زیستمحیطی در حال چرخش است.
به گفته وی در تصفیهخانه این واحد روزانه ۲۵۰ متر مکعب پساب فاضلاب تصفیه میشود که میتوان برای آبیاری اراضی زیرکشت خود با حدود ۴۰ هکتار، از آن استفاده کرد.
سرپرست سازمان حفاظت محیط زیست استان همدان با اشاره به بحران کمبود آب در کشور، تاکید کرد: واحدهای تولیدی و صنعتی باید به سمت استفاده از فناوریهای روز دنیا و روشهای نوین برای صرفهجویی و مدیریت بهینه مصرف آب پیش بروند.
محمدی با اشاره به وجود ۲۳ نوع ماده معدنی در ملایر، این شهرستان را از نظر وجود اقلیم، خاک، منابع معدنی و کشاورزی بسیار غنی دانست و افزود: نباید اجازه دهیم این گنجینه ارزشمند توسط پسابها و فاضلابهای صنعتی از بین برود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز با بیان اینکه محیط زیست همیشه در کنار بخش کشاورزی است، گفت: با افتتاح تصفیهخانه این مجموعه میتوان به تولید علوفه در کنار تولید دام با استفاده از تصفیه پسابها و نیز ایجاد صنایع تبدیلی رونق بخشید.
"غلامحسین تقوی" تاکید کرد: با اجرای طرح مردمیسازی یارانهها، در ماههای آینده شاهد ثبات خوبی در بازار خواهیم بود و دولت نیز برای حل مشکل تامین نهادههای دامی، تسهیلات سرمایه در گردش را برای واحدهای دامی در نظر گرفته است.
به گفته وی حدود ۵۰ درصد این تسهیلات برای تولیدکنندگان در واحدهای دامی برای خرید نهادهها تامین اعتبار شده و استعلامها را به صورت روزانه از طریق بانک کشاورزی پیگیری خواهیم کرد تا این تسهیلات به دست تولید کننده واقعی برسد.
تولید روزانه ۸۶ تُن شیر در شرکت دامپروری دشتگل
مدیرعامل شرکت دامپروری و کشاورزی شیر و دام دشتگل کردستان واحد ملایر نیز اختصاص تسهیلات سرمایه در گردش را یکی از ضرورتهای کنونی این واحد عنوان و درخواست کرد: با توجه به فعالیت تولیدی ۲۱ ساعته این واحد در طول شبانهروز، مشکل خاموشی برق متوجه این واحد نشود.
"امیرمحمد شفیعی" اصلاح و بهینهسازی جاده دسترسی به این واحد تولیدی، تامین آب شرب مورد نیاز با حفر یک حلقه چاه را از دیگر درخواستها عنوان و بیان کرد: به زودی بزرگترین باغ گردوی استان همدان در این مجموعه به عنوان طرح توسعه ایجاد خواهد شد.
وی کل زمینهای قابل کشت این شرکت را ۴۷ هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان ۳۳ هکتار زیرکشت است و ۱۴ هکتار برای راه، تاسیسات، استخر و محل دپو تخصیص داده شده است.
به گزارش ایرنا؛ شرکت دامپروری و کشاورزی دشتگل کردستان واحد ملایر سال ۱۳۸۵ تاسیس و در سال ۱۳۹۱ نخستین گروه دام وارد این مجموعه شد و در سال ۱۳۹۵ ظرفیت مجموعه تکمیل شد.
در حال حاضر تعداد کل گله چهار هزار و ۹۰۰ راس، تعداد دام مولد ۲ هزار و ۵۵۰ راس و تعداد دام دوشا ۲ هزار و ۳۰۰ راس است که روزانه ۸۶ هزار کیلوگرم شیر در این مجموعه تولید میشود.
نظر شما