روزانه سه بیمار به جمع بیماران کلیوی در استان فارس افزوده می شوند

شیراز - ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: به طور میانگین در حال حاضر روزانه سه بیمار جدید مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی، نیازمند درمان های جایگزین کلیوی مانند دیالیز خونی، دیالیز صفاقی و پیوند، در استان فارس شناسایی و به جمع این بیماران افزوده می شود.

دکتر  مهرداد شریفی روز دوشنبه در همایش  آموزشی دیالیز، که با حضور کارشناسان پرستاری بخش های دیالیز بیمارستان های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد بر اهمیت غربالگری و تشخیص به موقع دو بیماری دیابت و فشارخون بالا، به عنوان مهم ترین بیماری های موثر در بروز نارسایی مزمن کلیوی، تاکید کرد.

 شریفی  با بیان اینکه سمینار آموزشی دیالیز به همت اداره بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه و با حضور اساتید گروه نفرولوژی، جراحان عروق و کارشناسان پرستاری بخش های دیالیز بیمارستان های زیر مجموعه دانشگاه برگزار شد، مهم ترین محورهای برگزاری این سمینار یک روزه را بررسی آخرین وضعیت آماری بیماران بخش های دیالیز، تاکید بر اهمیت پیشگیری بر درمان و تشویق بیماران به دیالیز صفاقی عنوان کرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه دو عامل اصلی ابتلا به دیابت و فشارخون بالا، به تنهایی بالغ بر ۷۰ درصد علت اولیه نارسایی کلیه را به خود اختصاص می دهد، تاکید کرد: از این رو برنامه ریزی در راستای پیشگیری، غربالگری و تشخیص زودهنگام این دو عامل، می تواند از رسیدن بیماران به مرحله نارسایی مزمن کلیوی و نیاز به دیالیز پیشگیری کند.

دکتر شریفی اضافه کرد: در حال حاضر ۴۲ بخش دیالیز خونی و هشت بخش دیالیز صفاقی، با ظرفیت ۴۳۶ تخت در بیمارستان های استان فارس در حال ارایه خدمات درمانی به هزار و ۹۰۰ بیمار مبتلا به دیالیز در استان هستند.

در این سمینار، اساتید گروه نفرولوژی و جراحان عروق و کارشناسان بخش  های دیالیز دانشگاه علوم پزشکی شیراز  به بیان مطالب علمی مربوط به دیالیز پرداختند.

شناسایی هفت هزار بیمار ام اس در استان فارس

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین همزمان با روز جهانی «ام اس»  با گرامیداشت روز جهانی ام اس، از شناسایی و ارایه خدمات درمانی به بیش از هفت هزار بیمار مبتلا به ام اس، در مراکز زیر مجموعه دانشگاه خبر داد.

 دکتر  مهرداد شریفی  با اشاره به اینکه بیماری ام اس یک التهاب مزمن سیستم عصبی مرکزی است، گفت: به طور کلی افراد مبتلا به این بیماری در رده سنی بین ۲۰ تا ۴۵ سال قرار دارند.

او ادامه داد: به صورت میانگین از هر صد هزار نفر، ۱۱۲ نفر به بیماری ام اس مبتلا می شوند که در ایران ابتلا به این بیماری به ویژه در مناطق شهری رو به افزایش است.

دکتر شریفی با تاکید بر اینکه یکسان سازی راهکارهای تشخیصی و درمان این بیماری در کشور، یکی از عوامل تاثیرگذار در کنترل بیش از پیش این بیماری است، این اقدام را موجب صرفه جویی در هزینه های درمانی بیماران دانست.

معاون درمان دانشگاه با اعلام اینکه طبق بسته حمایتی وزارت بهداشت، داروهای ایرانی ام اس با توجه به سقف مشخص، مشمول دریافت تخفیف می شود؛ از خدمات دندانپزشکی، ام آر آی، فیزیوتراپی و کاردرمانی به عنوان بخشی از خدماتی نام برد که به صورت رایگان به این گروه از بیماران ارایه می شود.

 سی ام ماه «می»، مصادف با نهم خرداد، با هدف اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در مورد بیماری ام اس، به عنوان روز جهانی این بیماری نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha