مشاوران جوان سیاست گذاری اقتصادی از پروژه های نفت و انرژی قشم بازدید کردند

قشم- ایرنا- مشاوران جوان سیاست گذاری اقتصادی با هدف کمک به برنامه های آینده نگر دولت سیزدهم و نقش آفرینی مناطق آزاد کشور در افق ۱۴۰۴ امروز (دوشنبه نهم خرداد ۱۴۰۱) از توانمندی ها و دستاوردهای پروژه های سه گانه نفت و انرژی گروه گسترش انرژی پاسارگاد و شرکت های زیر مجموعه آن در این جزیره بازدید کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این مشاوران جوان در قالب یک گروه ۱۰ نفر از کارشناسان حوزه انرژی با حضور میدانی در اسکله نفتی، پالایشگاه نفت سنگین و نیروگاه تولید همزمان برق، آب و بخار پاسارگاد قشم از این پروژه های سه گانه نفت و انرژی از نزدیک بازدید کردند.

دیدن اتاق کنترل، توربین برق، اتاق احتراق، کمپرسور و توربین گاز سه تیکه نیروگاه تولید همزمان برق، آب و بخار پاسارگاد قشم و شرکت و تبادل نظر سیاست گذاری اقتصادی در جلسه ای با حضور «سیدحسن مداحی» مدیرعامل نیروگاه پاسارگاد قشم نخستین برنامه مشاوران جوان در این بازدید بود.

نیروگاه پاسارگاد قشم با توان اسمی ۳۲۰ مگاوات اوایل اردیبهشت ۱۴۰۱ به شبکه سراسری برق متصل و روز ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ به طور رسمی با حضور ویدئو کنفرانسی رییس جمهور افتتاح شد.

این پروژه از هیچ منبع مالی و تسهیلات دولتی نظیر صندوق توسعه و صندوق ذخیره ارزی استفاده نکرده و تمام سرمایه این پروژه به میزان ۹۵ میلیون یورو توسط شرکت گسترش انرژی پاسارگاد تامین شده است.

در دومین مرحله از این بازدید چند ساعته مشاوران جوان و کارشناسان حوزه انرژی با حضور در اسکله نفتی پاسارگاد قشم با ارایه توضیحاتی از سوی «محمدعلی جیوار» مدیرعامل شرکت توسعه و تجهیز هنگام قشم(سازنده و بهره بردار اسکله نفتی) با امکان پهلوگیری انواع کشتی های فله بر از سایزهای کوچک تا افرامکس، مراحل بارگیری و انتقال نفت سنگین، قیر و نفت سبک از ورودی ها و خروجی های این اسکله بر روی کشتی های یادشده آشنا شدند.

بازدید از برج تقطیر اتمسفریک و خلا و کوره اتمسفریک نخستین پالایشگاه نفت فوق سنگین ایران(پالایشگاه نفت سنگین پاسارگاد قشم) بزرگترین واحد تولید کننده قیر در کشور با ظرفیت یک میلیون تُن در سال با تولید قیر در گریدهای ۴۰/۵۰، ۶۰/۷۰، ۸۵/۱۰۰، VG۴۰ و AH۷۰ و دیدار و تبادل نظر با «حامد دشمن فنا» مدیرعامل شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم و «بابک حاتمی فر» مدیر این پالایشگاه سومین مرحله از بازدید گروه مشاوران جوان سیاست گذاری اقتصادی در جزیره قشم بود.

این پالایشگاه که یکی از شرکت های زیر مجموعه هلدینگ گسترش انرژی پاسارگاد محسوب می شود، توانایی عرضه سالیانه ۸۰۰ هزار تُن محصول LFS به عنوان خوراک ویژه واحدهای پالایشی در بازارهای داخلی و خارجی را با داشتن اسکله تخصصی بارگیری فله محصولات دارا است و نخستین واحد پالایشی جزیره قشم است.

فاز اول این پالایشگاه با ظرفیت ۳۵ هزار بشکه در روز در دی ۱۴۰۰ با حضور آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس دولت سیزدهم به بهره برداری رسید.

پالایشگاه نفت قشم نخستین پالایشگاه نفت فوق سنگین کشور است که بر مبنای نفت سنگین استخراج شده از میادین سروش و نوروز، غرب کارون و لایه نفتی کوروش طراحی شده است.

با توجه به محدود بودن مشتریان این نوع نفت و همچنین شرایط سخت تحریم که فروش نفت سنگین کشور را بیش از پیش با چالش مواجه کرده است، راه اندازی این پالایشگاه تاثیر بسزایی در کاهش تحریم های ظالمانه بر کشور دارد.

مراحل طراحی، مهندسی، خرید و ساخت این پالایشگاه از سوی پیمانکاران ایرانی و در مدت چهارسال به انجام رسیده است.

طبق طراحی های انجام شده، نفت فوق سنگین دریافتی بعد از فرآیند نمک زدایی، در دو برج تقطیر اتمسفریک و خلا پایش شده و به ۲ محصول قیر و برش سبک هیدروکربنی(LFS) تبدیل می شود.

محصول دیگر این پالایشگاه که برای نخستین بار در کشور تولید و عرضه می شود، ما حصل مخلوط کردن برش های سبک جدا شده از برج های تقطیر اتمسفریک و خلا است که این محصول با مشخصات خاص و ویژه ای که دارد، خوراکی منحصر بفرد و سود ده برای پالایشگاه های دیگر، به ویژه پالایشگاه های مجهز به واحدهای شیرین سازی فرآورده های نفتی و همچنین واحدهای کاتالیستی و کراکینگ است.

به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت‌رسانی به کشتی‌های عبوری از آبراهه بین‌المللی و پارک‌های انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌های این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌های انرژی است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha