پیمان فتاحی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به در پیش بودن گرما و خشکی هوا و وجود پوشش علفی و خشک در عرصههای منابع طبیعی، رعایت موارد ایمنی در راستای پیشگیری از آتش سوزی در جنگلها و مراتع از سوی همگان ضروری است.
وی اضافه کرد: پیشگیری از حریق در عرصههای ملی و طبیعی به عنوان ساده ترین اقدام نیازمند مشارکت فعال همه مردم با هدف حفاظت از سرمایههای ملی است و در این راستا بهره برداران و جوامع محلی، گردشگران و عموم مردم از روشن کردن آتش در جنگلها و مراتع اجتناب کنند.
مسوول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: طبق بررسیهای به عمل آمده غالب حریق های حادث شده در جنگلها و مراتع استان در خارج از ساعات کاری اداری و روزهای پایانی هفته و ایام تعطیلات اتفاق میافتد.
فتاحی اضافه کرد: دامداران، کشاورزان، گردشگران و تمام کسانی که در محیطهای طبیعی برای تفریح و یا کار حضور دارند از روشن کردن آتش در طبیعت بخصوص مناطق حساس جنگلی و مرتعی جدا خودداری کنند.
وی افزود: از آنجایی که بعدازظهرها وزش باد شدت یافته در این زمان نیز به هیچ عنوان آتش روشن نکنند و جهت پخت و پز از لوازم مرتبط و اجاق گاز استفاده نمایند؛ در صورتی که مجبور به روشن کردن آتش هستند حتماً با رعایت فاصله از درختان اطراف محل، گیاهان علوفه ای خشک شده را از محل مورد نظر آتش دور کرده و در پایان با اطمینان از خاموش شدن آتش، محل را ترک کنند.
فتاحی افزود: مردم با مشاهده کمترین دود یا آتش سوزی بلافاصله از طریق شماره تلفن شبانه روزی ۱۵۰۴ با ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی استان تماس بگیرند و با رعایت کلیه تدابیر حفاظتی لازم تا رسیدن مأموران اطفاء حریق از گسترش آتش جلوگیری نمایند و در اطفاء حریق مشارکت کنند.
مسوول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان یادآور شد: شهرداری ها و دهیاران از آتش زدن زباله ها خودداری کرده و در صورت اتخاذ این تصمیم با رعایت اقدامات ایمنی، پوشش گیاهی اطراف سایت زباله را به عرض مناسب از علوفه و گیاهان خشک پاک کنند.
فتاحی با اشاره به اقدام اشتباه برخی از کشاورزان در آتش زدن بقایای گیاهان در مزارع تاکید کرد: آتش زدن درختان جنگلی، بوتهها، بقایای گیاهی در مزارع و باغات برابر قانون جرم محسوب میشود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان از عموم مردم خواست ضمن مشارکت فعال در امر حفاظت از منابع طبیعی به عنوان امانتی برای آیندگان، گزارش تخریب، تصرف، قطع درختان جنگلی و آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی را به سامانههای تلفنی ۱۳۹ و ۱۵۰۴ اطلاع دهند.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد؛ در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
نظر شما