ترحم بهزاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در سنندج، پوشش گیاهی مراتع را در کشور نامناسب دانست و اظهار داشت: از این ۸۴.۸ میلیون هکتار مراتع کشور، ۲۵.۴ میلیون هکتار نیمه متراکم(بین ۲۵ تا ۵۰ درصد پوشش گیاهی) است.
وی یادآور شد: بخش بزرگی از کم تراکم و فقیر بودن مراتع کشور، به چرای بی رویه و زمان ورود و خروج نامناسب دام و تخریب و تغییر کاربری زمین بر می گردد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اصلاح و احیای ۱۱۲ هزار هکتار از مراتع کشور طی ۴۰ سال گذشته، ادامه داد: طی برنامه ششم توسعه، سالانه ۱۹۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع احیا شده است.
بهزاد به برنامه ریزی برای توسعه گیاهان دارویی در مراتع اشاره کرد و گفت: قرار بود در قالب برنامه ششم توسعه، ۲۵۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی انجام شود که ۳۶۰ هزار هکتار یعنی ۱۱۰ هزار هکتار بیشتر از برنامه مصوب شده، اجرا شد.
وی ارزش تولید سالانه علوفه در کشور را ۲۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و اظهار داشت: سالانه ۸۶۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود که ۴۲ درصد آن وابسته به عرصه های مرتعی است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در ادامه به بحث پدیده گرد و غبار در کشور نیز اشاره ای داشت و اضافه کرد: منشا بیش از ۷۰ درصد گرد و خاک، به خارج از کشور مربوط می شود و باید فکری اساسی برای آن کرد.
بهزاد با بیان اینکه برخی فعالیت های انسانی باعث ایجاد گرد و خاک محلی در شهرستان قروه نیز شده است، افزود: برداشت چوب و بوته کنی، شخم اراضی زارعی در مراتع شیبدار و مرتعی، تخریب مراتع و استفاده نادرست از منابع آبی و آب های زیرزمینی، از عوامل اصلی پدیده گرد و غبار در این شهرستان است.
کردستان دارای یک میلیون و ۴۰۰ میلیون هکتار مراتع است و ۶۷ هزار بهره بردار از مراتع استان استفاده میکنند.
نظر شما