«ایرج صفایی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به دنبال تشکیل و توانمندسازی شرکتهای تعاونی تولید روستایی است.
وی اضافه کرد: برنامه تعاونی نمودن تولید و یکپارچه شدن اراضی مشتمل بر مجموعهای از اقدامات فنی و اجرایی است که توسط وزارت جهادکشاورزی به منظور بهره برداری جمعی و گروهی از منابع، عوامل تولید و اعمال مدیریت یکپارچه آب و کشاورزی در قالب ساز و کارهای مشارکتی نظیر گروههای هم آب، یکجا کِشتی و مدیریت یکپارچه تولید با هدف تسهیم منافع به نسبت منابع، کار، سرمایه و یکپارچه شدن قطعات اراضی در حوزه عمل شرکت تعاونی تولید روستایی به اجرا درمیآید.
مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه ادامه داد: بیش از ۵۰ شرکت تعاونی تولید در سطح استان کرمانشاه مشغول به فعالیت است که در سطح استان به منظور هماهنگی این شرکت ها، تشکیل اتحادیه تعاونیهای تولید روستایی استان را می دهند.
میزان خریدهای توافقی محصولات کشاورزی از مرز ۸ هزار تن گذشت
مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه در ادامه گفت: شبکه تعاونی های روستایی استان کرمانشاه در 2 ماه سپری شده از سال جاری بیش از هشت هزار تن محصولات کشاورزی را از کشاورزان در قالب خریدهای توافقی خریداری کرده است.
صفایی ارزش ریالی این خریدهای توافقی را بیش از ۳۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
وی با اشاره به رویکرد سازمان تعاون روستایی در خصوص تغییر روش خریدهای تضمینی محصولات به خرید توافقی از کشاورزان خاطر نشان کرد: خرید محصولات کشاورزی به نرخ توافقی با کشاورزان، توسط شبکه غیردولتی تعاون روستایی انجام میشود و بخش دولتی در آن نقشی نخواهد داشت.
صفایی تصریح نمود: خرید توافقی هم به نفع کشاورز است و هم به جایگاه محصول کشاورزی در بازار کمک میکند و به طور غیر مستقیم مصرفکننده هم نفع می برد، در حالی که نرخهای تضمینی خرید محصولات در مرز منافع کشاورز و مطابق با هزینه تمام شده محصول بوده است.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
نظر شما