محمدعلی کاظمی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تنها ۱۱ درصد از مراتع این استان از وضعیت نیمه متراکم و متراکم برخوردار است و علوفه و پوشش گیاهی قابل ملاحظه ای در آن به چشم می خورد.
وی با اشاره به اینکه ۶.۳ میلیون هکتار از ۹.۷ میلیون هکتار منابع طبیعی استان را مراتع تشکیل میدهد خاطرنشان کرد: حفظ و احیای این داشته های با ارزش طبیعی اهمیت زیادی دارد و همگان باید درباره آن احساس مسوولیت داشته باشند.
مدیرکل منابع طبیعی آبخیزداری اصفهان تصریح کرد: اکنون ۲.۲ میلیون واحد دامی در استان وجود دارد اما ظرفیت منابع طبیعی و مراتع استان برای چرای دام ۱.۲ میلیون واحد دامی است، بنابراین یک میلیون واحد دامی مازاد در استان داریم که برای مراتع بار اضافه خواهد بود.
کاظمی با بیان اینکه تعداد بهره برداران از مراتع استان ۳۵ هزار خانوار تخمین زده می شود گفت: استان دارای یک هزار و ۹۰۷ فقره سامانه عُرفی(مرتبط با چرای دام) است که پروانه های چرای دام بر اساس آنها در اختیار بهره برداران قرار می گیرد.
وی اظهارداشت: در سال های گذشته ۱۲ هزار ۴۰۰ پروانه چرای دام برای بهره برداران و دامدارانی که از مراتع استفاده می کنند. صادر شده است.
مدیرکل منابع طبیعی آبخیزداری اصفهان تاکید کرد: بهره برداری اصولی از توقف چرای دام بیش از توان از آنها باید بطور جدی پیگیری شود در غیر اینصورت روز به روز به مساحت مراتع فقیر استان اضافه خواهد شد.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، طبق پایشهای صورت گرفته، هم اینک از ۸۴.۸ میلیون هکتار وسعت مراتع کشور، ۵۶.۲ میلیون هکتار آن، از لحاظ پوشش گیاهی کمتراکم و فقیر است.
نگاهی به وضعیت عرصههای طبیعی اصفهان حاکی است که این خطه با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در برگرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بهطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند.
نظر شما