به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار سرتیپ دوم پاسدار ناصر سعیدی روز چهارشنبه در جلسه بررسی جانمایی احداث نخستین معراج شهدای کشور در گناباد افزود: رزمندگان گنابادی ۹۰ درصد از فعالان معراج شهدای کشور در دوران دفاع مقدس را تشکیل میدادند و این شهرستان از جایگاه خاصی در این زمینه در بین سایر مناطق کشور برخوردار است.
جانشین فرمانده جستجوی مفقودان ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: علاوه بر این امر با عنایت به ظرفیتهای کهن و تاریخی و گردشگری گناباد ایجاد پردیس معراج شهدای کشور در این منطقه اهمیت داشته و کارکردهای بسیار خوبی در زمینه فرهنگی و اجتماعی دارد.
وی با اشاره به اهمیت پردیس معراج شهدا برای تبیین رشادتهای شهدا و رزمندگان دوران دفاع مقدس گفت: راهاندازی نخستین پردیس معراج شهدای کشور نقطه عطفی در ترویج فرهنگ و معارف ایثار و شهادت به شمار میرود.
رییس هیات امنای پردیس معراج شهدای کشور افزود: انتقال ارزشهای دوران دفاع مقدس ضرورت دفاع از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی است و ایجاد پردیس معراج شهدا علاوه بر توسعه گردشگری نقش مهمی در انتقال فرهنگ و باورهای معنوی در جامعه دارد.
وی هدف از ایجاد پردیس معراج شهدای کشور را استفاده از ظرفیتها و ابزار فرهنگی و هنری برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ذکر کرد و گفت: ۹۰ درصد پردیس معراج شهدا کارکرد عمومی دارد و در این مکان علاوه بر برنامههای فرهنگی و هنری، مکانهایی نظیر کتابخانه، بازارچه صنایع دستی ، رستوران، هتل و مراکز اقامتی و غیره ایجاد میشود.
سردار سعیدی سایر اهداف راهاندازی پردیس معراج شهدای در گناباد را حفاظت و صیانت از نقش بیبدیل ایثارگران و رزمندگان این شهرستان در دفاع مقدس و سرمایه ممتاز گنابادیها در تعاون رزم و معراج شهدا در این دوران و انتقال این سرمایه به نسلهای آینده، بهره گیری از مشارکت حداکثری مردم و تشکلهای مردم نهاد در توسعه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم با رعایت موازین ارزشی برشمرد.
جانشین فرمانده جستجوی مفقودان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: همچنین باغ موزههای دفاع مقدس تاکنون در ۲۲ مرکز استان ایجاد شده و به تدریج در همه مراکز استانها راه اندازی میشود و علاوه بر مراکز استانی این باغ موزه ها در شهرستانهای خرمشهر و دزفول استان خوزستان و شهرستان طبس استان خراسان جنوبی ایجاد شده و یا در آینده نزدیک راهاندازی میشود.
وی اضافه کرد: ۴۵۰ نفر در قالب معراج شهدای کشور و در جریان رسیدگی به امور شهدا و انتقال اجساد شهدا در دوران دفاع مقدس و ۵۴ نفر هم بعد از اتمام جنگ تحمیلی تاکنون به شهادت رسیدند و پیکرهای ۴۶ هزار شهید گمنام دفاع مقدس تاکنون شناسایی و تقدیم خانواده هایشان و تشییع و تدفین شدند.
گناباد دارای ظرفیتهای خاص فرهنگی و تاریخی برای ایجاد نخستین پردیس معراج شهدا
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی هم احداث نخستین پردیس معراج شهدای کشور در گناباد را اقدام بسیار مهمی در جهت تمرکز زدایی در کشور و توجه به ظرفیتهای این شهرستان برشمرد.
محمد صفایی دلویی افزود: با توجه به آنکه ۹۰ درصد رزمندگان معراج شهدای کشور گنابادی بودند و از طرفی این شهرستان از پتانسیلهای خاص فرهنگی، تاریخی و گردشگری برخوردار است، راه اندازی این پردیس در گناباد از اهمیت زیادی برخوردار است و باید این ظرفیتها با بدنه اجتماعی و بومی پیوند داشته تا شاهد اقدامات خوب و اثربخش در این زمینه باشیم.
فرماندار گناباد بیان کرد: طرح ایجاد نخستین پردیس معراج شهدای کشور در شهرستان گناباد از سه سال قبل مطرح بوده و استاندار خراسان رضوی هم تاکید خاصی بر سرعت بخشی در جانمایی و احداث آن دارند.
رضا نصیری گفت: دو مکان شامل بوستان جنب جمعه بازار و آرامگاه علامه بهلول گنابادی برای احداث پردیس معراج شهدا در گناباد در نظر گرفته شده بود که احداث آن در آرامگاه علامه بهلول با توجه به کمبود فضای مورد نیاز و نبود امکان توسعه به دلیل وقفی و شخصی بودن زمینهای اطراف آن منتفی شد و مکان دوم در دستور کار قرار گرفت.
شهید سید حسین دوستدار مسوول معراج شهدای قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس از رزمندگان گنابادی به همراه همرزمان خود از مهمترین عناصر تشکیل دهنده معراج شهدا در این دوران به شمار میروند و بیش از ۳۰۰ نفر از گنابادیها در این فعالیتهای نیروهای مسلح سازماندهی شده و فعالیت داشتند.
از مجموع ۶ هزار و ۵۰۰ رزمنده گنابادی در دوران دفاع مقدس، یک هزار و ۲۵۰ نفر جانباز و ۳۵۷ نفر به فیض شهادت نایل شدند و از ۱۴ رزمنده مدافع حرم این شهرستان ۲ نفر شهید و ۲ نفر جانباز شدند.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما