تقویت زیرساخت های روستایی باعث جلوگیری از مهاجرت می شود

سنندج- ایرنا- نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی گفت: روستاها سپر جهاد اقتصادی کشور و کانون تولید هستند بنابراین باید جهت جلوگیری از مهاجرت، زیر ساخت های روستایی تقویت و اصلاح شوند.

به گزارش ایرنا، پرویز اوسطی شامگاه چهارشنبه در نشست بررسی راه های روستایی شهرستان قروه افزود: با توجه به اینکه هزینه زندگی در شهرهای بزرگ حداقل سه برابر زندگی روستایی و تولیدات در مناطق روستایی بیش از ۱۰ برابر مناطق شهری است تقویت زیر ساخت های روستایی ظرفیتی برای مهاجرت معکوس است.

وی با بیان اینکه پرونده راه های روستایی قروه و دهگلان باید ظرف ۲ سال بسته شوند گفت: در چهار دهه گذشته نتوانسته ایم در حوزه راه های روستایی اصلاحاتی انجام دهیم باید تقویت زیرساخت جاده ها، آب، فاضلاب، طرح های هادی و مقاوم سازی مسکن در اولویت باشد.

اوسطی با اشاره به اینکه نهضت راه روستایی در قروه و دهگلان شروع خواهد شد، گفت: ضریب راه روستایی قروه و دهگلان حدود ۶۰ درصد است در حالی که میانگین کشوری حدود ۸۵ درصد است.

وی با بیان اینکه در حوزه حقوق معدنی و راه معدنی پیگیری هایی انجام شده است، افزود: اولین پروژه، اجرایی شدن تفاهم نامه محور احمدآباد باش - دیرکلو است که در دست پیمانکار است قیر این پروژه تخصیص یافته است و توافقنامه با شرکت اومیکرون هم بسته شده است.

اوسطی اظهار کرد: عملیات اجرایی بهسازی محور دلبران از نی بند - باغلوجه - دلبران و جاده بهارلو از دیگر پروزه های راه روستایی است که از یک درصد اعتبارات بند پ ماده ۴۳ قانون برنامه ششم در حوزه معادن بهره مند خواهد شد.

به گفته وی محور قزلجه کند - مالوجه - دلبران هم جزو محورهای معدنی در نظر گرفته نشده بود اما با پیگیری های صورت گرفته این محور هم وارد فاز اجرا می شوند.

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: محور بهارلو-گل تپه جزء انتظارات و خواسته مردم شهرستان است تا این مسیر را از بن بست خارج کند این محور گردشگری است حجم عمده از مسافران کشور از این مسیر وارد استان کردستان کرد.

به گفته وی محور بهارلو -گل تپه حدود ۹ کیلومتر است که ۲ و نیم کیلومتر آن در همدان و مابقی در محور قروه است و تفاهم نامه آن امضا و در دست اجرا است.

 اوسطی از ۲ اعتبار ویژه برای شهرستان خبر داد و گفت: یکی از آن، اعتبارات محرومیت زدایی است که ۱۰۰ میلیارد تومان برای مناطق محروم اختصاص یافته است و سهمی از آن هم برای قروه و دهگلان در نظر گرفته شده است که باید بیشتر این اعتبارات به حوزه راه روستایی اختصاص یابد.

وی در ادامه گفت: اعتبار بعدی هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که برای سفر رئیس جمهور در نظر گرفته شده است.

۷۷ درصدی میانگین شاخص برخورداری از آسفالت روستایی در قروه

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان هم در این نشست با بیان اینکه میانگین شاخص آسفالت راه های روستایی بالای ۲۰ خانوار در شهرستان قروه ۷۷ درصد است گفت: احداث و آسفالت راه های روستایی قروه در ۱۲ محور و با طول ۲۳ کیلومتر در سال جاری در دست اقدام است.

محمدراشد مدرس‌گرجی با اشاره به اینکه اعتبار سال ۱۴۰۰ برای پروژه های احداث و آسفالت را ه های روستایی شهرستان قروه ۳۵۰ میلیارد ریال با حدود ۵۰ درصد تخصیص است، افزود: یکی از مشکلات راه های روستایی شهرستان قروه آسفالت هایی است که قبلا انجام شده و اکثرا به دلیل عدم نگهداری و عدم روکش مناسب دوباره نیاز به آسفالت دارند.

مدرس گرجی تاکید کرد: باید در کمیته برنامه ریزی شهرستان در زمینه نگهداری، ایمنی، تابلو و علائم، روکش و خط کشی، اعتباراتی در نظر بگیرند تا اداره راهداری با در نظر گرفتن پیمانکار و برگزاری مناقصه در این زمینه کار کند.

عمده مشکلات شهرستان قروه به حوزه راه مربوط است

فرماندار قروه هم در این نشست گفت: عمده مشکلات شهرستان قروه مربوط به حوزه راه است و باید امسال کاری کنیم تحولی بزرگ در حوزه راه رقم بخورد.

خلیل فعله گری اظهار کرد: پروژه های نیمه تمام در حوزه راهداری باید پیگیری شوند تا مشمول زمان و هزینه نگردند.

قروه در ۹۰ کیلومتری شرق سنندج واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha