به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس دولت سیزدهم صبح امروز پس از ورود به فرودگاه شهید مدنی تبریز، دیدار با استقبال کنندگان و گفت و گو با خبرنگاران، وقت را هدر نداد و بلافاصله با بالگرد راهی شهرستان محروم ورزقان و مجتمع معد مس سونگون شد؛ حجت الاسلام و المسلمین رییسی به هنگام حضور در بین کارگران مس سونگون وقتی که یکی از آنان گفت که «درخواست عاجزانه ای دارم»، با این پاسخ که «چرا درخواست عاجزانه؟ با آقایی حرفتان را بزنید»، باورِ احترام به قشر زحمتکش کارگر در دولت مردمی را به طور عملی به نمایش گذاشت.
رییس جمهور در بدور ورود به تبریز همچنین از جایگاه درخشان خطه آذربایجان در تاریخ پرافتخار ایران اسلامی گفت و تاکید کرد که سرداران و علامه های این دیار نه تنها مایه افتخار ایران، بلکه الگوی جهان اسلام، بوده اند.
وی به هنگام حضور در جمع کارگران مجتمع معدن مس سونگون وقتی که گلایه کارگران را از دریافتی هایشان شنید، بلافاصله به وزیر صمت و استاندار آذربایجان شرقی دستور داد که در اولین فرصت با تشکیل جلسات کارشناسی از آنان احقاق حق کنند.
عزیمت رییس دولت سیزدهم به شهرستان محروم ورزقان و دستور تشکیل شرکت مستقل مس آذربایجان با واکنش مثبت فضای مجازی و رسانه های آذربایجان شرقی مواجه شد و آنان این اقدام را گام عملی حجت الاسلام و المسلمین رییسی در تحقق مطالبه مهم مردم این خطه ارزیابی کردند.
رییس جمهور پس از ترک شهرستان ورزقان راهی شهرستان مرزی جلفا و منطقه آزاد ارس در مجاورت های آذربایجان و ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان شد؛ وی با حضور در یادمان کنار سه شهید مرزبان در جوار پل آهنی در حاشیه رودخانه مرزی ارس، که در شهریور ۱۳۲۰ با ایستادگی در مقابل تجاوز بیگانگان به خاک ایران به شهادت رسیدند، یاد آنان را گرامی داشت.
این اقدام حجت الاسلام رییسی نیز بازتاب گسترده ای در نزد افکار عمومی داشت و تصاویر آن در فضای مجازی به طور گسترده ای دست به دست شد؛ رییس جمهور به هنگام حضور در منطقه آزاد ارس همچنین از پایانه مرزی جلفا بازدید کرد و با حضور در جمع کارگران یک شرکت خودروسازی به درد دل های کارگان گوش داد.
دیدار رییس جمهور با اقشار مختلف مردم در مجتمع ورزشی صدرای تبریز نیز با استقبال گسترده مردم مواجه بود و اجرای سرود «سلام فرمانده» به زبان ترکی توسط نوجوانان سفید پوش پرچم ایران به دست موجی از احساسات را در بین حاضران رقم زد.
** معاونان رییس جمهوری و وزرا چه کردند؟
حضور اعضای کابینه دولت سیزدهم در سفر استانی بیست و سوم نیز با حاشیه های جالبی همراه بود؛ در این سفر موزه مکتب هنری تبریز بعد از افزون بر یک دهه مرمت و تلاش، توسط عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خانه تاریخی «حریری» این کلان شهر در عابرگذر قدیمی «تربیت» افتتاح شد تا آرزوی دوستداران هنر به طور عام و مکتب هنری تبریز به طور خاص برآورده شود.
وزیر میراث فرهنگی همچنین در این سفر در بازدید از اثری هنری حجمی «درخست صلح بشریت» به خالق آن قول داد که تلاش های لازم برای انتقال این اثر منبت کاری شده به سازمان ملل صورت گیرد.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان نماینده تام الاختیار رییس جمهور در سفر بیست و سوم دولت سیزدهم به آذربایجان شرقی با حضور در شهرستان مراغه به دیدار استاد کریمی مراغه ای، شاعر مدیحه سرا و طنزپرداز خطه آذربایجان رفت و ضمن احوالپرسی از وی برای تجدید چاپ آثار او قول مساعد داد.
موافقت با ایجاد خانه مطبوعات در شهرستان مراغه از دیگر حواشی جالب توجه سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جنوب آذربایجان شرقی بود که باب طبع فعالان رسانه ای قرار گرفت و آنان از این اتفاق ابراز خوشحالی کردند؛ اظهارات اسماعیلی مبنی بر فعال تر کردن بنیاد بین المللی آذربایجان نیز با استقبال فعالان فرهنگی این خطه مواجه شد.
معاون امور خانواده و بانوان رییس جمهور نیز در سفر بیست و سوم، روز پرکاری را از سر گذراند؛ انیسه خزعلی پس از بازدید از نمایشگاه مشاغل به دیدار خانواده چهار قلوی آذرشهر رفت و یک خانه به این خانواده اعطا کرد که سه دانگ سند آن به نام مادر و سه دانگ دیگر به نام پدر زده شد.
سفر وزیر کشور به تبریز نیز حاشیه های جالبی داشت؛ احمد وحیدی مهر امروز در جمع خبرنگاران به مناطق حاشیه نشین تبریز رفت و ضمن بازدید از وضعیت ساکنان آنجا بر لزوم اصلاح و بازسازی این بافت تاکید کرد، امری که با واکنش مثبت ساکنان این مناطق که از قضا جمعیتی افزون بر ۴۰۰ هزار نفر را شامل می شوند، به دنبال داشت.
وزیر نیرو نیز با حضور در شهرستان میانه و بازدید از سدهای آیدوغموش و گرمی چای به عنوان اولویت های حوزه آب آذربایجان شرقی خبرهای خوشی را در زمینه تامین اعتبار مورد نیاز آنها داد که باعث خوشحالی مردم این شهرستان مواجه با کمبود آب شرب شد.
افتتاح ۳۲۰۰ میلیارد ریال طرح کشاورزی هم از حاشیه های سفر وزیر جهاد کشاورزی به آذربایجان شرقی در قالب بیست و سومین سفر استانی دولت سیزدهم بود.
نکته اخر اینکه امروز روز شلوغ و پرمشغله ای برای دولت مردمی سیزدهم، اعم از شخص رییس جمهور، معاونان وی وزرا بود که همه تلاش خود را برای حضور در بین مردم، شندیدن مشکلات و درد دل های آنان و صدور دستورات مقصتی با رویکرد تخصیص اعتبار لازم بود.
نظر شما