به گزارش خبرنگار ایرنا، آمار بستری های مبتلا به بیماری کووید ١٩ در مراکز درمانی گیلان طی ٢٨ روز اخیر نزدیک به ۴۵ درصد کاهش یافته است، بر اساس آمار روز شنبه گذشته دانشگاه علوم پزشکی استان هم اکنون ۴۷ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های گیلان بستری بوده، ٢١ بیمار طی شبانه روز گذشته بستری شدند و ١٢ بیمار نیز بدحال هستند.
کرونای گیلان نیز بر اساس ارزیابی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آبی تر شد و تعداد شهرستان های آبی از ١٠ به ١٢ شهرستان افزایش یافته و شهرستان های رضوانشهر، سیاهکل، آستارا، آستانه اشرفیه، رشت، خمام، رودسر، صومعه سرا، تالش، فومن، لاهیجان و لنگرود در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند و املش، بندرانزلی، رودبار، شفت و ماسال نیز زرد هستند و هیچ شهرستانی در نقشه کرونایی استان گیلان قرمز و نارنجی نیست.
اگر چه مجموع بستری های کرونا در استان گیلان کاهش قابل توجهی بافته اما مسئولان و کارشناسان بهداشتی از مردم و مسافران می خواهند تا نسبت به بیماری کووید ١٩ عادی انگاری نکنند و همچنان به رعایت پروتکل های بهداشتی پیشگیری از انتشار و ابتلا به کرونا اهتمام داشته باشند.
اما طبق آخرین گزارشات با روند نزولی بیماری کووید ١٩ در گیلان طی هفتههای اخیر، توصیههای پیشگیری از ابتلا و انتشار ویروس کرونا در این استان کاهش یافته و طبق آمارها اغلب نسبت به مراعات شیوه نامهها غفلت میشود.
اخیراً دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد که رعایت پروتکلهای بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا شامل استفاده از ماسک طی یک ماه اخیر تقریبا پنج درصد کاهش یافته است.
گردشگر و بومیان؛ دولبه تیز پشروی کرونا
طبق این گزارش میانگین رعایت بهداشت فردی در هفته گذشته ۸۲ درصد، استفاده از ماسک ۶۵، فاصلهگذاری اجتماعی ۷۳ و استفاده از تهویه هوا مطبوع در اماکن سرپوشیده ۷۷ درصد گزارش شد که با همکاری مردم باید افزایش یابد. این میزان از رعایت پروتکل ها؛ بهداشت فردی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تهویه از سوی متصدیان و مردم در اماکن عمومی، مراکز تهیه و توزیع مواد خوراکی و آشامیدنی را شامل می شود.
حال با موج سفرهای تابستانی نگرانی برای پیشروی کرونا همراه با پسروی رعایت پروتکل های بهداشتی بیش از پیش شده است. آمارها نشان میدهد که طی روزهای اخیر شاهد افزایش بیش از ۱۵۱ درصدی ورود خودروها به استان هستیم که نشان دهند حجم بالای مسافر و گردشگر به این استان است.
حال این میزان مسافر که طبق تجربه سابق کمترین میزان رعایت پروتکلها را در سفرهای خود دارند، به همراه عادی انگاری مردم میتواند خطر دوباره تغییرات رنگ بندی را به همراه داشته باشد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: کاهش مجموع بستری های مبتلا به کرونا و به صفررسیدن فوتی های ناشی از این بیماری در استان دلیل بر پایان بیماری نیست بنابراین نباید عادی انگاری شود.
فردین مهرابیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از گروه های سنی واجد شرایطی که تاکنون برای دریافت واکسن و تکمیل واکسیناسیون اقدام نکرده اند درخواست می شود که برای دریافت واکسن اقدام کنند.
وی با تاکید بر ضرورت رعایت توصیه های بهداشتی پیشگیری از ابتلا کرونا اضافه کرد: حتی افرادی که واکسن زده اند هم باید توصیه ها را جدی بگیرند.
تاکنون پنج میلیون و ۴۳۵ هزار و ۶۲۸ دز واکسن کرونا در سه نوبت به گروه های هدف تزریق شده است.
نظر شما