به گزارش خبرنگار ایرنا؛ "محمودرضا ملکی" شنبه شب در این باره به ایرنا افزود: ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه امروز /شنبه/ طی تماسی با سامانە ۱۲۵ سازمان آتشنشانی گزارشی مبنی بر غرق شدن یک نفر در سد ملایر داده شد.
وی بیان کرد: گروه غواصی این سازمان، بلافاصله به محل اعزام شد و پس از حدود ۳۰ دقیقه غواصی و جستجو در کف دریاچه سد، پیکر جوان ۲۵ ساله را از آب خارج کردند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی ملایر ادامه داد: تیم غواصی به کمک عوامل ۱۱۵ نسبت به احیای این جوان اقدام کردند که متاسفانه مثمرثمر نبود و مرگ جوان اعلام شد و برای تحقیقات بیشتر تحویل پزشک قانونی تحویل داده شد.
ملکی با بیان اینکه شنا در سد کلان ملایر خطرات بسیار زیادی دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با این گمان که کسانی در آب پشت سد غرق شدهاند، شنا بلد نبودند، اقدام به شنا میکنند، در حالیکه حتی افراد حرفهای نیز در آب پشت سد جان خود را از دست میدهند.
وی علت اصلی غرق شدن افراد را به این دلیل دانست که در زمان آبگیری سد، میزان سطح آب با پیشبینی منطبق نبوده و در مسیر آبگیری خانههای به جا مانده، درختان قطع شده و یا تیرهای برق نیز در آب پشت سد باقی ماندهاند و در زمان حرکت سیلاب، شاخ و برگها و اجسام کوچک و بزرگی وارد سد شده و برخورد شناگر به این اجسام میتواند خطر آفرین باشد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی ملایر گفت: بسیاری از موارد غرق شدگیها و فوت افراد نیز به دلیل همین برخورد اجسام با شناگر است که موجب میشود فرد جان خود را از دست دهد.
ملکی با اشاره به متفاوت بودن فراز و نشیبها و عمق آب پشت سد کلان، بیان کرد: علاوه بر شنا، حتی ورزشی نظیر قایقرانی نیز در پشت سد ممنوع است و همان خطرهای احتمالی برای این افراد نیز وجود دارد و ممکن است باعث غرق شدن آنها شوند.
تابستان سال گذشته یک جوان ۳۵ ساله در سد کلان ملایر غرق شد و جسد وی پس از ۱۲ روز پیدا شد.
سد کلان ملایر بزرگترین سد با حجم ۴۵ میلیون مترمکعب در غرب کشور است که در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر ملایر قرار دارد که بسیاری از افراد به ویژه در ایام تعطیل در این منطقه اتراق و گاهی اوقات اقدام به شنا در سد میکنند.
نظر شما