۱۷ خرداد ۱۴۰۱، ۶:۳۳
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84778504
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

صنایعی که استعدادهای صنعتی کردستان را هویدا کردند

سنندج- ایرنا- اگرچه کردستان در گذشته استانی صنعتی نبود اما اکنون واحدهای صنعتی هم چون تولید لامپ، لوازم خانگی، انواع نوشیدنی، پتروشیمی و لاستیک خودرو با تولید و صادرات محصولات خود، استعدادها و توانمندی های صنعتی کردستان را نشان داده اند.

به گزارش ایرنا، کردستان به دلایل متعددی از جمله جنگ و درگیری های داخلی اوایل انقلاب از جهات بسیاری به ویژه در بخش صنعت آنگونه که باید و شاید رشد و توسعه پیدا نکرد اما این استان اکنون به دلیل همجواری با کشور عراق،  ظرفیت های بسیار بالایی در حوزه تجارت مرزی دارد و با ایجاد زیرساخت های این بخش هر چند هنوز هم جای کار بسیاری دارد، ولی شرایط ایجاد واحدهای تولیدی و توسعه صادرات و واردات کالاهای مورد نیاز افزایش یافته است.

بهبود این وضعیت موجب شده است بیش از ۹۰۰ فقره پروانه بهره برداری در بخش صنعت استان صادر شود که از این تعداد در حال حاضر ۸۲۰ واحد آن فعال است.  براساس آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اشتغال کل واحدهای صنعتی استان بیش از ۱۴ هزار نفر است و طی سال گذشته میزان اشتغال ثبت شده در این بخش یک هزار و ۵۲۸ نفر بوده است.

اگرچه تعداد واحدهای صنعتی موجود در کردستان نسبت به سایر استان های کشور کمتر است ولی واحدهایی موجود در آن با شروع موفقی که نشات گرفته از سال ها کسب تجربه در زمینه تولید و شناخت بازار است توانستند استعدادها و توانمندی های صنعتی این استان را به خوبی به نمایش بگذارند و عاملی برای جذب سرمایه گذاران دیگر برای فعالیت در این منطقه شوند.

به منظور بیان توانمندی های بخش صنعت کردستان با معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن وتجارت استان گفت و گویی انجام دادیم که شرح آن در ذیل می آید:

صنایعی که استعدادهای صنعتی کردستان را هویدا کردند


واردکنندگان دیروز تولیدکنندگان موفق امروز

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هرچند  کردستان از لحاظ توسعه صنعتی  در رتبه های پایین تری نسبت به سایر استان های کشور قرار دارد ولی از توانایی ها و ظرفیت های زیادی در این بخش برخوردار است.

پیمان الماسی با اشاره به اینکه امروز کردستان در حوزه تولید نوشیدنی، لامپ، لوازم خانگی و لاستیک خودرو در کشور شناخته شده و صاحب برند است، افزود: در واحدهای تولیدی مستقر در شهرستان های سقز، بانه و سنندج ۸۳۴ هزار دستگاه انواع لوازم خانگی از جمله توستر، چرخ گوشت، آب سردکن و چای ساز تولید می شود.

وی  اضافه کرد: یکی از مباحث حائز اهمیت این است که بیشتر تولیدکنندگان موفق امروز استان در گذشته واردکننده بودند که با همت و تلاش خود توانستند طی مراحل مختلف و با آگاهی کامل از بازار داخلی و خارجی به تولید کالا بپردازند.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: با وجود واحد تولید لامپ در بانه؛ کردستان به قطب روشنایی کشور تبدیل شده است که این واحد امروز از مرحله مونتاژ هم عبور کرده و وارد تولید همه قطعات مورد نیاز این محصول شده است.

وی یاد آور شد: با وجود کارخانه لاستیک بارز در استان، ۲۵ درصد نیاز کشور به لاستیک رادیال سواری را تولید می کنیم و این واحد برنامه هایی هم برای توسعه فعالیت هایش دارد که با این اقدام هم به میزان اشتغال و هم تولید آن افزوده خواهد شد.

پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یکی دیگر از واحدهای صنعتی موفق در استان را پتروشیمی خواند و گفت: روزانه یک هزار تن انواع پلی اتیلن سبک در کارخانه پتروشیمی کردستان تولید می شود.

الماسی اضافه کرد: به واسطه وجود پتروشیمی در استان صنایع پایین دست آن هم ایجاد شده و تعداد این واحدها اکنون به ۱۲ واحد تولید لوله های پلی اتیلن رسیده است، این واحدها در شهرهای سنندج، سقز، قروه، دهگلان و بانه مستقر هستند.

 وی ادامه داد: ظرفیت تولید این ۱۲ واحد تولیدی در سال ۷۰ هزار تن است که لوله های مورد نیاز در بخش کشاورزی و برای آبیاری تحت فشار در اندازه های ۱۶ تا ۶۳۰ میلیمتر و لوله های فاضلاب  با قطرهای ۲۵۰ میلیمتر تا نزدیک ۲ متر را تولید می کنند.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه تولیدات  واحدهای لوله پلی اتیلن استان بخشی از نیاز شرکت های آب و فاضلاب کشور را تامین می کند، اضافه کرد: علاوه بر این لوله ها، قطعات بتنی منابع ذخیره آب هم توسط واحدهای تولیدی مستقر در سنندج و دیواندره تولید می شود.

الماسی با اشاره به اینکه دیوار پیش ساخته، پل های بتنی و پیش تنیده و حوضچه های بتنی هم به همت واحدهای صنعتی در استان تولید می شود، یادآور شد: توسط بسیج سازندگی کشور پروژه آبرسانی به ۱۶۹ روستای محروم استان با اعتباری بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در حال اجرا است.

وی ادامه داد: از لوله تا حوضچه های بتنی مورد نیاز پروژه مذکور توسط واحدهای تولیدی داخل استان تامین شده که این مهم هم به دلیل کاهش هزینه به نفع اجرا کنندگان است و برای واحدهای تولیدی هم سودآور است.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به بخشی از ظرفیت های استان در بخش صنایع غذایی اشاره کرد و گفت: در زمینه تولید کیک و کلوچه، آدامس طبیعی و نوشیدنی، واحدهایی در استان فعالیت می کنند که صاحب برند هستند و محصولاتشان به خارج از کشور صادر می شود.

الماسی اضافه کرد: بی شک تعداد واحدهای صنعتی موفق استان بسیار بیشتر از موارد مذکور است ولی تعدادی از آنها در چند سال اخیر به دلایل متعددی هم چون عدم ثبات قیمت ها و مشکلات مدیریتی دچار کاهش ظرفیت تولید و یا رکود شدند.

وی ادامه داد: با همکاری شرکت شهرک های صنعتی استان واحدهایی که قابلیت احیا شدن دارند شناسایی کردیم و آنهایی که نیاز به سرمایه ثابت و سرمایه در گردش دارند تسهیلات مورد نیاز از منابع مختلف از جمله تبصره ۱۸ قانون بودجه و رونق تولید، در اختیار آنها قرار داده می شود.

از آنجا که بیش از ۵۰۰ واحد صنعتی کردستان اشتغال کمتر از ۱۰ نفر و تنها ۲۵ واحد بیش از یکصد نفر اشتغال دارند لذا تقویت و حمایت از صنایع کوچک یکی از محورهای توسعه بخش صنعت در این استان است.

به گفته کارشناسان از دیگر محورهای توسعه صنعتی استان توسعه صنایع صادرات محور، پیگیری و حمایت از طرح های صنعتی پیشران در دست اجرا، تعریف طرح های صنعتی اشتغالزا اولویت دار در استان، جذب سرمایه گذار خارجی و فعال سازی واحدهای صنعتی راکد و غیر فعال است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha