به گزارش ایرنا، «گراهام بردی» رئیس فراکسیون حزب محافظهکار دریادداشتی به اعضای حزب اعلام کرد که تعداد نامههای دریافت شده در خصوص عدم اعتماد به بوریس جانسون به حد نصاب رسیده و بر این اساس امروز ساعت ۶ تا ۸ عصر درباره عدم اعتماد به جانسون رایگیری خواهد شد.
جس نورمن معاون سابق وزیر دارایی انگلیس آخرین نماینده حزب محافظهکار بود که امروز صبح (دوشنبه) اعلام کرد نامه عدم اعتماد خود را به فراکسیون حزب اعلام کرده است.
بر اساس قوانین داخلی حزب محافظهکار، اگر ۱۵ درصد از اعضا معادل ۵۴ تن، اعتماد خود را به رهبر حزب از دست بدهند، رایگیری انجام خواهد شد. رقم دقیق تعداد نمایندگان مخالف جانسون اعلام نشده اما به نظر میرسد که حتی اگر جانسون از سد اعتماد نمایندگان عبور کند با وجود نارضایتیهای افکار عمومی چندان در قدرت دوام نخواهد آورد.
حزب حاکم محافظهکار به رهبری بوریس جانسون پس از انتشار گزارش کامل درباره مهمانی های غیرقانونی دفتر نخست وزیری، تحت فشار فزایندهای از سوی افکار عمومی قرار دارد. جانسون متهم است که مهمانیهای برگزار شده در اوج محدودیتهای کرونایی و زیر چتر او منعقد شده است.
«سو گری» مامور تحقیق در زمینه مهمانی های خلاف مقررات دفتر نخست وزیری پس از ماهها کش و قوس و گمانهزنی، گزارش کامل تحقیقات خود را دو هفته پیش منتشر کرد. او در گزارشی ۳۷ صفحه ای با ۹ عکس از گردهماییهای غیرقانونی دفتر نخست وزیری گفت که مردم "از این که رفتارهایی از این نوع در قلب دولت رخ داده است، ناامید هستند. " وی افزود که رفتار کارکنان دفتر نخست وزیری در طول همه گیری کرونا با پروتکلهای بهداشتی "ناسازگار" بود.
در گزارش خانم گری آمده است: «هدف اولیه هرچه که باشد، آنچه در بسیاری از این گردهمایی ها اتفاق افتاد مطابق با اصول بهداشتی آن زمان نبود. حتی با در نظر گرفتن فشارهای فوقالعادهای که روی دولت قرار داشت، برخی رفتارها مغایر اصول بهداشتی بوده است. این درحالیست که از نتیجه تحقیقات پلیس مشخص است که تعداد زیادی از افراد (۸۳ نفر) که در این مهمانیها شرکت کردهاند، پروتکلهای بهداشتی را زیر پا گذاشتهاند.»
گری نخست وزیر انگلیس را مسئول تخلفات دانست و گفت که این مهمانیها زیر چتر او برگزار شده است و باید مسئولیت آن را بپذیرد.
وی در بخشی از گزارش خود آورده است که برخی از کارمندان ارشد دولت معتقد بودند مشارکت آنها در برخی از مهمانیها با توجه به حضور رهبران ارشد مجاز است. وی بر همین اساس نتیجهگیری کرد: مقامات ارشد دولت، اعم از سیاسی و رسمی، باید مسئولیت این تخلف ها را بر عهده بگیرند.
جانسون ساعاتی پس از انتشار کامل گزارش در پارلمان حاضر شد تا به بهانههای مختلف از جمله مشغله های دولت در بحبوحه جنگ اوکراین، از تخلف های صورت گرفته شانه خالی کند و در راس قدرت بماند.
وی ادعا کرد حضور او در مهمانیهای دفتر نخستوزیری که در اوج محدودیتهای کرونایی برگزار و به ماجرای پارتیگیت معروف شد برای تقدیر از تلاش اعضای دولت در دوران قرنطینه بوده «که ساعتهای طولانی برای حفاظت از جان مردم تلاش میکردند». وی در عین حال اعتراف کرد که برخی از گردهماییها طولانیتر از حد لازم برگزار شد و ناقض قوانین بشمار میرود. نخست وزیر انگلیس البته مدعی شد که او در طولانی شدن مراسم نقش و حضوری نداشته و آن را غیرقابل قبول خواند.
وی بار دیگر از مردم انگلیس عذرخواهی کرد و گفت که «خاضعانه» مسئولیت کامل همه اشتباهات خود را میپذیرد و از این رویداد درس گرفته است.
اما نتایج تازهترین افکارسنجی صورت گرفته در انگلیس نشان میدهد که میزان محبوبیت حزب حاکم بوریس جانسون در داخل سقوط کرده است. یافته های نظرسنجی موسسه "یوگاو" حاکیست که اگر همین فردا انتخابات پارلمانی برگزار شود، جانسون در حوزه انتخابیه خود یعنی Uxbridge & South Ruislip رای نخواهد آورد و حزب محافظهکار عملا کلهپا خواهد شد.
نظر شما