یدالله اکبری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: موضوع اصلی این کنگره تعظیم جایگاه مرجعیت است که با حضور شخصیت و علمایی از کشورهای ایران، تونس، لبنان، کویت، سوریه و غیره ترتیب خواهد یافت.
وی با بیان اینکه این کنگره مقدمه ای برای انجام کارهای بزرگی بر روی آثار علمی آیت الله حکیم است، ادامه داد: گستره جهت مطالبه برای انتشار و معرفی بیشتر آثار علمی این مرجع فقید شیعه بعد از ارتحال بیشتر شده است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۸۵۰ موضوع مختلف از آثار علمی وی استخراج شده که برای غنی سازی بیشتر آن فراخوان ملاقات انجام گرفته است.
اکبری با بیان اینکه هم اکنون کمیته های علمی مشغول استخراج موضوع مقالات این کنگره هستند، یادآور شد: برخی از آثار چاپ نشده و دست نوشته های این مرجع فقید در کنگره بزرگداشت ایشان برای اولین بار رونمایی خواهد شد.
حجت الاسلام سید ضیاء حکیم فرزند آیت الله سید سعید حکیم نیز در بخشی از این نشست، بیان کرد: آیت الله سید سعید حکیم حدود ۸ سال از عمر خود را در زندان های صدام گذارنده است.
وی ادامه داد: دلیل اصلی دشمنی صدام با خاندان حکیم به دوران جنگ تحمیلی ایران و عراق و خودداری آیت الله حکیم از صدور حکم جهاد علیه جمهوری اسلامی بر می گردد.
حکیم اظهار داشت: در موسسه حمایتی آیت الله سید سعید حکیم در عراق بیش از صدهزار یتیم تحت پوشش و تکفل قرار دارند.
وی اضافه کرد: حفظ وحدت مرجعیت حوزه علمیه نجف با هماهنگی آیت الله سید علی سیستانی از مراجع تقلید، از ویژگی و اولویت های مهم آیت الله سید سعید حکیم بوده است و طی سالهای اخیر برغم برخی اختلاف نظرها، هیچ خللی در وحدت مرجعیت ایجاد نشده است.
به گفته وی، عقلانیت از ویژگی های مهم سید سعید حکیم بود و وی همواره مشی خود را در خصوص گروه های شیعه و غیر شیعه را بر مبنای عقلانیت تعریف کرده بود.
حکیم خاطرنشان کرد: اعتقاد به اصل گفت وگو با کشورها و جوامع مختلف و مخالفت از انزوا فرهنگی سیاسی و اجتماعی از خصوصیات اصلی آیت الله سید سعید حکیم بود. وی معتقد بود که باید فرهنگ غنی خود را با عقلانیت و حکمت و به دور از خشونت و افراط به جهانیان عرضه کنیم.
آیت الله سید محمد سعید حکیم از مراجع بزرگ نجف اشرف عصر روز جمعه ۱۲ شهریورماه سال ۱۴۰۰ بر اثر ایست قلبی درگذشت. وی نوه مرجع بزرگ سید محسن حکیم و خواهرزاده شهید محمد باقر حکیم است.
نظر شما