به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، کاظم آل صادق روز سهشنبه در نشست ستاد مرکزی اربعین شعار اربعین امسال را "حسین منی و انا من حسین" اعلام و تاکید کرد: موکبها ترکیبی باشد.
سفیر ایران در عراق با اشاره به اینکه نظر رهبر معظم انقلاب هم این است که موکبها صرفا ایرانی نباشد، ادامه داد: موکبها باید ترکیبی کار کنند و در بحث کمیته هم کمیتههای مشابه در عراق داریم.
وی با اشاره به وجود هفت قرارگاه از جمله بصره، مهران، نجف، کاظمین و سامرا گفت: در مرز خسروی مساله امنیت زایران مطرح است. در مراسم اربعین تهدیدات امنیتی وجود دارد اما حشدالشعبی اعلام کرد امنیت را تامین میکند.
وی افزود: حشدالشعبی مرکز فرماندهی کنترل مرز ایجاد کرده که همه مرزها را در کنترل خود دارد.
سفیر ایران در بغداد با بیان اینکه زائران ایرانی بر زیارت حرم امام حسین (ع) تاکید دارند، خاطرنشان کرد: زائر عراقی از فاو دورترین نقطه سه هفته مانده به اربعین وارد کربلا میشود اما از دور سلام میکند و برای زیارت وارد حرم نمیشود؛ درحالیکه ایرانیان میخواهند حتما وارد حرم شده و زیارت کنند.
آل صادق مسافت نجف تا کربلا را ۸۰ کیلومتر عنوان کرد و گفت: ۴۰ کیلومتر آن مربوط به کربلا و ۴۰ کیلومتر دیگر مربوط به نجف است. ۲۵ کیلومتر از این مسافت باریک است و این مشکل باید حل شود.
سفیر ایران در بغداد با بیان اینکه امسال اربعین بسیار داغی خواهیم داشت و گرمای بسیار شدیدی حاکم خواهد بود، اظهار داشت: وزیر بهداشت کشورمان که در ستاد اربعین عراق حضور یافت، گفت که سیستم خنک کننده در کانکسها تعبیه خواهد شد.
آل صادق ادامه داد: هم گرمازدگی و هم ریزگردها را در ایام اربعین خواهیم داشت که باید مدیریت شود تا سالخوردگان و کودکان در آن محیط نباشند و مشکلی پیش نیاید.
وی اضافه کرد: قرار شد برای خنک شدن و مقابله با ریزگردها در مسیر نهال کاری انجام شود. باید تعیین تکلیف شود وقتی نهال کاشته شد چه کسی آن را آبیاری و نگهداری کند.
سفیر ایران در عراق از فراجا خواست تا سیستم الکترونیکی گذرنامه دو کشور را دنبال کند و در این باره گفت: سیستم آنها مشکل الکترونیکی دارد و کند است و اگر بتوانیم مشکل آنان را هم حل کنیم بسیار خوب است.
وی لیست بازداشتیهای قاچاق مواد مخدر را آزاردهنده دانست و خاطرنشان کرد:این باعث ایجاد مشکل برای زایران میشود.
سفیر ایران در بغداد با اشاره به فعالیتهای دفاتر کنسولی در مسیر اربعین و کنسولگری در کربلا، کاظمین و نجف، گفت: با فعال بودن کنسولگریها در قرارگاهها و همچنین در کربلا و نجف، مشکلاتی مانند مفقودی گذرنامه رفع میشود. راهنمایی زائران و گمشدگان هم به سبک حج و زیارت انجام شود.
آل صادق با اشاره به دو تفاهم نامه امضا شده در دیدار امروز وزیر کشورهای ایران و عراق گفت: براساس این تفاهم نامه ۲ هزار زایر روزانه از طریق مرزهای زمینی میتوانند بدون روادید وارد کشور عراق شوند.
وی خاطرنشان کرد: دو هزار زایر مربوط به ایرانیان است و برای لغو روادید زمینی اتباع باید با طرف عراقی مذاکره کنیم.
نظر شما