به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، « محمدکاظم رمضانی» امروز سهشنبه در همایش روز جهانی سلامت غذا که در سالن جلسات سازمان حفظ نباتات کشور برگزار شد، افزود: مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامهای در دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی، روز هفتم ژوئن ۲۰۱۹ (مطابق با ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ ) را به عنوان نخستین روز جهانی سلامت غذا اعلام کرد. سازمانهای غذایی و بهداشتی سازمان ملل متحد شامل سازمان خوار و بار کشاورزی (فائو)، سازمان بهداشت جهانی و کمیسیون مقررات مواد غذایی نیز در سراسر جهان برای افزایش آگاهی در مورد مسائل سلامت غذا و کمک به اهداف توسعه سازمان ملل تلاش میکنند.
وی اظهار داشت: سلامت غذا پیش شرط و لازمه رسیدن به امنیت غذایی است و در دنیایی که تامین غذا زنجیره جهانی است هر حادثهای در سلامت غذا می تواند اثرات منفی بر سلامت عمومی، تجارت و اقتصاد در ابعاد جهانی را به همراه داشته باشد. از طرفی بهبود سلامت مواد غذایی به بهبود تجارت و اشتغال و همچنین کاهش فقر کمک می کند.
دبیر علمی همایش روز جهانی سلامت غذا اضافه کرد: هر کس حق دارد غذای سالم و مغذی و کافی داشته باشد، اما متاسفانه امروزه تقریبا از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر پس از خوردن غذای آلوده بیمار می شود. وقتی غذا سالم نباشد کودکان نمیتوانند آموزش ببینند بزرگسالان نمیتوانند کار کنند و بدون شک توسعه انسانی اتفاق نمیافتد.
وی گفت: با توجه به اهمیت این موضوع سازمان حفظ نباتات کشور نخستین رویداد مهم جهانی سلامت غذا در کشور را برگزار کرد تا بتواند با تبیین مسئولیت مشترک دولت، تولیدکنندگان و مصرفکنندگان ضمن کمک به ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی، این موضوع را در کشور نهادینه کند.
رمضانی افزود: باید به خاطر بسپاریم که برای بهبود سلامت زنجیره غذایی باید بنویسیم آنچه را انجام میدهیم و انجام دهیم آن چه را که می نویسیم. سلامت غذا یعنی تلاش مشترک و مسئولیت مشترک و بپذیریم که قدرت و پایداری سیستم سلامت غذا نیازمند ایجاد شفافیت، همکاری و ارتباطات متقابل است پس باید مصرف کنندگان را در این سیستم دخیل کنیم و از نقش و تاثیر علم نواوری و فناوری در مدیریت زنجیره مزرعه تا سفره غافل نشویم.
نظر شما