حمیدرضا حنفی روز پنجشنبه در گزارشی به خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: این مرال حدود ۱۳ روز قبل در سایت نگهداری مرال ها در پارک جنگلی قُرق متولد شد که در بازدید اخیر گروهی از کارشناسان ادارات کل دامپزشکی و حفاظت محیط زیست استان از این سایت، متوجه آن شدند.
حدود نیم قرن پیش نخستین مرکز تکثیر و نگهداری مرال در کشور با هدف بقای نسل این گونه کمیاب در پارک جنگلی قرق گرگان تاسیس شد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت پایش و بیماری یابی، بازدید میدانی مشترک اداره کل دامپزشکی با اداره کل حفاظت محیط زیست استان از سایت نگهداری مرال ها حفاظت شده واقع در پارک جنگلی قُرق شهرستان گرگان صورت گرفت .
حنفی گفت: گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دامی در دامپزشکی استان با مراجعه به این سایت ضمن بررسی شرایط موجود و پایش بیماریها، توصیه ها و آموزش لازم برای بهبود شرایط موجود و رعایت موارد و اقدامات بهداشتی جایگاه و مرال ها، رعایت شرایط قرنطینه، تغذیه و مدیریت، به ماموران حفاظتی منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست تاکید شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به این که متولی حیات وحش در کشور، سازمان حفاظت محیط زیست است ، اداره کل دامپزشکی استان در راستای همکاری با ارایه خدمات رایگان از قبیل در اختیار قراردادن سم و مواد ضد عفونی و نیز پایش بیماریها در مرالها آمادگی دارد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت حفاظت از این مرالها، پایش بیماری در این زیستگاه صورت می پذیرد و در بیشتر بازدید های صورت گرفته به صورت مشترک با همکاران حفاظت محیط زیست است و حتی در برخی موارد در صورت نیاز اقدام به معاینه های بالینی و ظاهری دقیق حیوانات نگهداری شده در سایت انجام و در صورت لزوم نمونه برداری از این مرال ها توسط دامپزشکی صورت می گیرد.
نهم خرداد ماه سال جاری به دلیل وضعیت نامناسب قدیمیترین زیستگاه مرال ایرانی و نگهداری غیراصولی گوزنها در جنگل قُرُق، مدیران منابع طبیعی و آبخیزداری و حفاظت محیط زیست گرگان از سوی دادستانی گرگان احضار شده بودند.
پارک جنگلی قرق در ۲۴ کیلومتری شهر گرگان و در نزدیکی شهر فاضل آباد شهرستان علی آباد قرار دارد.
این پارک طبیعی در محیط جلگه ای قرار دارد، مکان آن در سال ۱۳۴۸ از سوی مرحوم حسین سعیدی آشتیانی بنیانگذار پارک های جنگلی ایران تهیه و عملیات احداث از سال ۱۳۵۰ آغاز شد، امروز مساحت این پارک جنگلی به۶۵۰ هکتار می رسد و درختان آن بیشتر از گونه های انجیلی و ممرز است.
در این پارک گونههای جنگلی دیگر شامل بلوط، نمدار، توسکای قشلاقی، افرا، خرمندی و آزاد و پوشش درختچهای و گیاهی همانند سایر رویشگاههای جلگهای ایران وجود دارد.
نظر شما