۲۹ خرداد ۱۴۰۱، ۱۷:۲۷
کد خبرنگار: 987
کد خبر: 84782717
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توسعه کشت گلخانه‌ای در اصفهان نیازمند حمایت و تسهیلات

اصفهان - ایرنا - توسعه صنعت کشت گلخانه‌ای بعنوان یکی از بهترین راهکارهای پیشرفت و رونق کشاورزی در استان اصفهان از یکسو و اشتغالزایی و ارزآوری از سوی دیگر، نیازمند حمایت ملی و تخصیص اعتبارات بانکی است.

به گزارش ایرنا، کشت گلخانه‌ای در سال‌های اخیر در کشورهای مختلف رونق چشمگیری پیدا کرده و بویژه در کشورهایی که از لحاظ منابع آبی در مضیقه قرار دارند توانسته است به جای کشت‌های سنتی، ابزاری برای توسعه صنعت کشاورزی و افزایش تولید محصولات باشد.
کارشناسان اقتصادی و کشاورزی معتقدند: این صنعت در کشورمان بسیار حائز اهمیت است زیرا به حفظ منابع آبی و تولید محصولات با کیفیت، ارزآوری، اشتغالزایی و درآمدزایی خواهد انجامید و در عین حال می‌تواند رفته‌ رفته جای کشاورزی سنتی را نیز بگیرد.

صاحبنظران بر این باورند که مُتولیان کشاورزی کشور باید با حمایت ویژه از این صنعت برای افزایش و توسعه آن بکوشند و کشت گلخانه ای  را بعنوان راهبرد صنعت کشاورزی ایران تلقی کنند، خاصه اینکه ناظر به شرایط مُبتلابه کم آبی حاکم  بر کشور باید به سمت کشاورزی کم آب با بهره‌وری بالا پیش برویم تا در کنار حفظ منابع آبی، تولیدات کشاورزی نیز اُفت پیدا نکند.

از منظر طرفداران این دیدگاه، کشت گلخانه‌ای همچنین روش مناسبی برای حفظ کیفیت محصولات است که از مهمترین عوامل فروش در بازارهای جهانی به شمار می‌رود.

توسعه کشت گلخانه‌ای در اصفهان نیازمند حمایت و تسهیلات

در این میان، استان اصفهان از پیشتازان صنعت کشاورزی در کشور از جمله در عرصه کشت گلخانه‌ای به شمار می‌رود که در سال‌های گذشته با توسعه این بخش توانسته است بخشی از بازار داخلی را از آن خود کند و با نیم نگاهی به بازارهای جهانی، در راه ترقی این صنعت نیز تلاش مضاعف کند.

تسهیلات ویژه بانکی، نیاز ضروری صنعت کشت گلخانه‌ای

البته بنا به گفته مسوولان امر، افزایش قیمت و هزینه ساخت گلخانه‌ها از چالش‌های کنونی در این رشته به شمار می‌رود که بر همین اساس سرمایه‌گذاران رغبت کمتری برای گام نهادن در این عرصه دارند بنابراین باید با اعطای تسهیلات مورد نیاز و حمایت ویژه بانکی از پیشگامان کشت گلخانه‌ای برای توسعه آن کوشید.

اصفهان از جمله مناطق موثر در صنعت کشاورزی است، این استان با داشتن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل ۵ درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با برخورداری از شرایط مُتنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات را دارد، به‌گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانی‌اش بادام و گردو و در مناطق مُعتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانه‌دار و هسته‌دار کشت می‌شود.

مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سال‌های طبیعی از حیث بارندگی حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص می‌یابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد می‌شود.

توسعه کشت گلخانه‌ای در اصفهان نیازمند حمایت و تسهیلات

مجموع اراضی باغی این دیار نیز حدود ۸۵ هزار هکتار است و بطور عمده شامل انواع سیب درختی، انار،به ، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد می‌شود.

فعالیت ۲۴۰۰ هکتار گلخانه در استان اصفهان

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان در باره وضعیت کشت گلخانه‌ای این خطه گفت: در این استان بالغ بر ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار گلخانه وجود دارد و توانایی افزایش این نوع کشت در منطقه وجود دارد.

احمدرضا رییس‌زاده در گفت و گو با ایرنا افزود: توسعه گلخانه‌ها به نوعی تغییر الگوی کشت به شمار می‌رود زیرا راهکار مناسبی برای بهره وری در مصرف آب از یکسو و بهبود کیفیت محصولات تولیدی از سوی دیگر است.

وی خاطرنشان کرد: این نوع کشت برخلاف کشت سنتی، در طول سال فعال است بنابراین اشتغال دائم را بعنوان مزیتی ارزشمند به همراه دارد پس باید بیش از پیش با طرح های توسعه‌ای به نوعی راهبرد اشتغالزایی دائم را دنبال کرد.

رییس‌زاده اظهار داشت: رفع موانع صادراتی از مهمترین دغدغه‌های این بخش به شمار می رود، استفاده از محصولات گلخانه‌ای در کشورهای مختلف بیش از گذشته رواج پیدا کرده است و مشتریان زیادی دارد و بی شک با جذب بازارهای مختلف در سایر کشورها، ارزآوری مناسبی به همراه خواهد داشت.

توسعه کشت گلخانه‌ای در اصفهان نیازمند حمایت و تسهیلات

وی با اشاره به اهمیت حمایت مالی از طرح های یاد شده ادامه داد: در صورت اعطای تسهیلات بانکی به موقع و متناسب با هزینه‌ها، افزون بر ۱۵۰ هکتار به مساحت گلخانه های استان اضافه خواهد شد.

۱۲۰۰ میلیارد تومان، نیاز امسال نصف جهان برای توسعه گلخانه‌ها

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: اجرای و توسعه طرح‌های کشت گلخانه ای امسال در این استان به بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیاز دارد.

وی افزود: حدود ۳۰۰ درخواست احداث گلخانه در حدود ۱۰ شهرستان استان در سال جاری وجود دارد که به نوبت به آنها رسیدگی می شود.

رییس‌زاده خاطرنشان کرد: بیشتر گلخانه‌های استان در مناطق مُعتدل و سردسیر مانند شهرستان‌های دهاقان، شهرضا، تیران و کَرون، چادگان و نجف آباد مستقرند و در سال ۱۴۰۰، تولیدات آنها بالغ بر ۳۸۰ هزار تُن بود.

وی گفت: تولیدات گلخانه‌ای در این استان بیشتر شامل خیار، گوجه، فلفل دُلمه‌ای رنگی، بادمجان، توت فرنگی، سبزی برگی و غده‌ای و همچنین گل زینتی است که حدود یک چهارم آن نیز به خارج از کشور صادر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha