معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: اقلام دارویی در نسخه پزشکان ایرانی زیاد است

سبزوار- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه اقلام دارویی در نسخه پزشکان ایرانی زیاد است، گفت: نسخه پزشکان در دنیا به صورت میانگین شامل یک یا 2 قلم دارو است اما در ایران در هر برگ نسخ چهار تا پنج قلم دارو توسط پزشک تجویز می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر یونس پناهی عصر پنجشنبه در مراسم تودیع و معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار افزود: در فرهنگ ما هر چه دارو بیشتر نوشته شود در انظار مردم پزشک حاذق‌تر است که این فرهنگ اشتباه باید اصلاح شود.

وی ادامه داد: ایران از نظر مرجعیت علمی و ارجاع جایگاه قابل توجهی دارد و در تولید دانش جایگاه نخست را در منطقه و رتبه شانزدهم را در جهان به خود اختصاص داده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به شیوع ویروس کرونا تصریح کرد: این بیماری و مشکلات ناشی از آن نشان داد که کشورهای مختلف باید در حوزه سلامت با یکدیگر همکاری داشته باشند و در این زمینه لازم است شبکه‌های تحقیقاتی با کشورهای مختلف ایجاد شود.

وی افزود: در دوران همه‌گیری کرونا که آمار فوتی‌های ناشی از این ویروس در کشور به ۷۰۰ مورد در روز می‌رسید با همین تحقیقات بود که دانشمندان ما موفق به تولید واکسن شدند.

پناهی ادامه داد: یکی دیگر از دغدغه‌های ما بحث جوانی جمعیت و خانواده است که در این خصوص قرارگاهی با ریاست وزیر بهداشت تشکیل و مسوولیت‌ها تفویض شده است.

وی خاطرنشان کرد: فرهنگ فرزند کمتر زندگی بهتر ارتباطی به وزارت بهداشت ندارد و همه دستگاه‌ها در از بین بردن این فرهنگ غلط موظف هستند.

شرایط برای ساخت شهرک فناوری سلامت در سبزوار مهیاست

سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی سبزوار  نیز در این مراسم گفت: شرایط برای ساخت طرح شهرک فناوری سلامت این شهرستان مهیاست است و درخواست اختصاص بودجه و اخذ موافقت اصولی این طرح را در وزارتخانه را داریم.

دکتر محمد سالاری افزود: این شهرک در راستای اهداف و برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی سبزوار برای ارتقاء هسته‌های فناور و مراکز رشد در دستور کار ما قرار دارد.

وی ادامه داد: زمینی به مساحت سه هکتار  با ساختمانی سه طبقه برای این طرح  در نظر گرفته شده تا تمام هسته‌های فناور دانشگاه که تولید علم و ثروت و به دنبال آن نیازهای حوزه سلامت جامعه را برطرف می‌کنند، در این مکان مستقر شود.

سالاری تصریح کرد: برای ایجاد دانشکده دندانپزشکی نیز که از مطالبات دیرینه شهرستان است، می‌توان زمینی را جانمایی کرد.

وی با اشاره به وجود رشته پروتز به عنوان پیشنیاز دندانپزشکی در سبزوار خاطرنشان کرد: در صورت اخذ موافقت، در آینده نزدیک شاهد فعالیت دانشکده و فارغ التحصیلی دانشجویان رشته دندانپزشکی خواهیم بود.

پرستاران دوران کرونا نیاز به حمایت دارند

فرماندار سبزوار نیز در این مراسم گفت: نیروهای علوم پزشکی به ویژه پرستاران و دیگر نیروهایی که در دوران شیوع کرونا یار و همراه مردم، جامعه و شبکه پزشکی بودند، در دوران پسا کرونا نیاز به حمایت دارند.

حسین ابراهیمی کردیانی افزود: این افراد که در دوران بروز و شیوع کرونا در صف مقدم قرار داشتند، نباید به دست فراموشی و غفلت سپرده شوند.

وی ادامه داد: طرح‌های نیمه تمام عمرانی نیز از دیگر دغدغه‌های ما در حوزه سلامت شهرستان سبزوار است که امیدواریم با تخصیص 100 درصدی اعتبارات این طرح‌ها به ثمر بنشیند.

فرماندار سبزوار با اشاره به موقعیت ویژه شهرستان سبزوار تصریح کرد: در صورت ارتقاء خدمات و زیرساخت‌های سبزوار نه تنها گردشگری سلامت در این منطقه تحقق پیدا می‌کند بلکه فشار کار در مراکز استان‌های همجوار نیز کاهش خواهد یافت.

۳۷ مرکز بهداشتی و درمانی، ۱۹۴ خانه بهداشت و ۶ بیمارستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به جمعیت شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب و داورزن در غرب خراسان رضوی خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha