به گزارش روز شنبه ایرنا از روزنامه اقتصادی «لزاِکو» فرانسه، یکی از مشاوران رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرد: ما در خدمت طرفین خواهیم بود تا عملیاتی که امکان دسترسی به بندر اودسا را در امنیت کامل فراهم کرده و به کشتی ها اجازه عبور دهد، هرچند که دریا مین گذاری شده است.
پیشتر این مساله در گفتوگوی «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه و همتای روس او در ۲۸ مه (۷ خرداد) مطرح شده بود.
مکرون پیشتر پس از نشستی در بروکسل عنوان کرده بود: در گفتوگو با «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان، به رییس جمهور روسیه پیشنهاد دادم که ابتکار عمل برای قطعنامه ای در سازمان ملل را به عهده بگیریم تا چارچوبی بسیار روشن برای این عملیات ارائه کنیم.
بر اساس پیشنهاد مکرون، قطعنامه سازمان ملل چارچوبی را ایجاد می کند که در آن بندر اودسا می تواند مین زدایی و حمل و نقل غلات از سر گرفته شود.
به گزارش ایرنا، ولادمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
با گذشت بیش از یکصد روز از آغاز جنگ در اوکراین، بحران غذا یکی از تبعات جدی است که کشورهای بسیاری را در سراسر دنیا متاثر کرده است. چرا که صادارت غلات اوکراین سال گذشته آذوقه ۴۰۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تامین کرد.
پایگاه خبری اسکای نیوز روز چهارشنبه نوشت: بحران غذایی ناشی از محاصره بنادر در اوکراین، می تواند بحران غذایی را برای میلیون ها نفر در سراسر جهان که به غلات این کشور وابسته هستند، به فاجعه تبدیل کند.
موسسه های خیریه می گویند حمله روسیه به اوکراین و محاصره بنادر این کشور تاثیر مستقیم بر بحران های غذایی در سراسر جهان داشته است.
نظر شما