۲۱ خرداد ۱۴۰۱، ۱۳:۵۷
کد خبر: 84784329
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۹ اثر صنایع‌ دستی خراسان جنوبی نشان ملی مرغوبیت گرفت

بیرجند - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان‌ جنوبی گفت: ۹ اثر صنایع‌ دستی خراسان جنوبی در سال جاری نشان ملی مرغوبیت دریافت کرد و طی یک برنامه سه ساله تلاش داریم این تعداد به ۲۰ مورد افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا هادی شاهوردی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته صنایع‌ دستی (۲۰ تا ۲۶ خرداد) افزود: از حدود ۳۰۰ رشته صنایع دستی کشور، ۸۵ رشته در استان خراسان جنوبی شناسایی شده و فعال است که ۱۰ رشته از جمله مله‌بافی، رودوزی سنتی و چرم‌سازی احیا شده است.

وی خراطی، گلیم‌بافی، سیاه چادر، آهنگری، سفال و سرامیک را از رشته‌های فعال صنایع دستی این استان ذکر کرد و گفت: در حوزه صنایع دستی صنعتگران خوبی داریم اما بازار فروش ما آن طور که باید فراهم نیست لذا در معاونت صنایع دستی حوزه بازاریابی را فعال‌تر کردیم تا دغدغه صنعتگران را به نوعی رفع کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان‌ جنوبی ادامه داد: سال گذشته سه میلیارد و ۲۱۵ میلیون تومان اعتبارات مصوب بخش صنایع دستی این اداره کل بود که حدود ۲ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه ۲۵۸ میلیون تومان از این اعتبار به آموزش اختصاص یافت که نیاز است با کمک فرمانداران این اعتبار توسعه یابد گفت: همچنین در احداث بازارچه‌ها و مراکز صنایع دستی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و برای تجهیز مراکز و تهیه اقلام مورد نیاز صنعتگران نیز ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.

شاهوردی با بیان اینکه ۲۲ عنوان برنامه طی هفته صنایع دستی در استان برگزار می‌شود افزود: رونمایی از سایت جدید اداره کل، برگزاری اولین رویداد آموزشی تخصصی در حوزه صنایع دستی، افتتاح کارگاه نساجی و دوخت لباس و کارگاه سرامیک در بیرجند، برپایی نمایشگاه توانمندی‌های صنایع دستی در فردوس، آیین رونمایی از ثبت ملی میراث ناملموس تنورسازی در فردوس، برپایی نمایشگاه عرضه و فروش صنایع دستی در قاین، افتتاح مجتمع رنگ‌ریزی در قهستان، افتتاح کارگاه تولید سفال و زیورآلات در نهبندان از جمله این برنامه‌ها است.

وی برگزاری اولین نمایشگاه صنایع دستی شهرستان‌های شرق استان به میزبانی سربیشه، آیین کلنگ‌زنی احداث مرکز آموزش صنایع دستی زیرکوه و طبس، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای صنایع دستی سرایان، افتتاح کارگاه سنتی خراطی، افتتاح کارگاه آموزشی قلم‌زنی و پته دوزی در طبس، تجلیل از صنعتگران عضو خانواده شهدا و راه‌اندازی خانه صنایع دستی خوسف را از دیگر این برنامه‌ها برشمرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: سال گذشته ۵۱۷ مجوز صنایع دستی در استان صادر شد و ۷۰۰ نفر در رشته‌های بومی و مزیت‌دار استان آموزش‌های صنایع دستی را فرا گرفتند.

وی میزان فروش صنایع دستی استان را در سال گذشته ۲ میلیارد تومان در فروشگاه‌ها، نمایشگاه‌ها و از طریق فضای مجازی اعلام کرد و افزود: شرکت صنعتگران استان در ۱۸ نمایشگاه و برپایی ۱۰۲ بازارچه فصلی صنایع دستی در قالب ۵۷۰ غرفه از دیگر اقدامات است.

شاهوردی اظهار داشت: درآمد صادرات صنایع‌ دستی خراسان جنوبی در سال گذشته ۲۶۷ هزار دلار برآورد شد که باید با ساماندهی آن از این ظرفیت برای معرفی و صادرات به کشورهای همسایه استفاده شود.

وی با بیان اینکه تاکنون ۲۱ میلیارد تومان طرح در حوزه صنایع دستی از محل بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ به صندوق کارآفرینی امید برای دریافت تسهیلات معرفی شدند گفت: از این میزان چهار میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان معادل ۱۹.۵ درصد تسهیلات پرداخت شده که باید در فرصت باقی‌مانده تا پایان سال مالی، پرداخت تسریع یابد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بر تقویت و معرفی بازارچه‌های دائم صنایع دستی استان تاکید کرد و افزود: خانه‌های تاریخی با اولویت به حوزه صنایع‌دستی واگذار می‌شود و اگر مکانی در بوستان کاجستان، میدان ابوذر و بوستان توحید بیرجند در اختیار اداره کل میراث فرهنگی استان قرار گیرد بازارچه صنایع دستی در قالب شب بازار یا ثابت با سازه سبک دایر خواهد شد.

وی گفت: تاکنون ۳۵۰ صنعتگر صنایع‌ دستی استان از بیمه تامین اجتماعی و سه هزار و ۳۰۰ نفر از صندوق بیمه روستاییان و عشایر  بهره‌مند شدند که در بیمه شاغلان حوزه صنایع دستی چالش‌های زیادی به لحاظ تامین اعتبار وجود دارد.

شاهوردی برندسازی در حوزه صنایع دستی برای حرکت به سمت ثبت جهانی را ضروری دانست و افزود: هر یک از شهرستان‌های استان باید در یک حوزه صنایع دستی فعال شوند.

وی با اشاره به هدف‌گذاری برای ارتقای حوزه صنایع دستی استان طی سه سال آینده گفت: راه‌اندازی ۲ خانه خلاق صنایع دستی، تهیه اطلس صنایع دستی استان، تولید محتوا برای معرفی صنایع دستی، احیای سه رشته صنایع دستی، افزایش ۲ برابری تسهیلات اشتغال، افزایش شهرها و روستاهای ملی، برگزاری ۳۰۰ دوره آموزشی عمومی کوتاه مدت، برگزاری ۵۰ بازارچه موقت در شهرستان‌ها و اخذ گواهی و مهر اصالت از یونسکو برای ۲ نشان صنایع دستی استان از جمله برنامه‌های در دستور کار است.

شاهوردی به بازگشایی باغ رحیم‌آباد بیرجند برای بازدید عموم اشاره و اظهار داشت: ارگ این مجموعه نیز در حال مرمت و بهسازی است و در صورت اتمام آن هفته صنایع دستی بازگشایی می‌شود که استقرار برخی از کارگاه‌های صنایع دستی در این مجموعه می‌تواند برای مردم دیدنی باشد.

وی گفت: انتقال اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی به محل فرمانداری در ارگ کلاه فرنگی بیرجند در دست پیگیری است اما به دلیل نبود اعتبار تاکنون محقق نشده لذا در صورتی که محلی برای استقرار این اداره کل فراهم نشود مجبور به انتقال این مجموعه به باغ رحیم‌آباد هستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha