ذبیح اله سیروسی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز روز یکشنبه با بیان اینکه سطح زیر کشت گندم آبی در شهرستان شیراز هفت هزار و ۵٠٠ هکتار بوده است، گفت: با وجود سرما و خشکسالی در سال زراعی جاری نزدیک به هزار و ١٠٠ هکتار از این سطوح به محصول دهی نرسید.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کار برداشت در مزارع گندم آبی و دیم هم اکنون با ٢۵ دستگاه کمباین و چهار گروه دنبال می شود، اظهار کرد: در سال زراعی جاری ٢٧ هزار و ٧٣٠ هکتار از اراضی این شهرستان نیز به کشت گندم دیم اختصاص داشته است که تنها ۵ هزار و ۶٠٠ هکتار از آن قابل برداشت است.
سیروسی با بیان اینکه میزان تولید و عملکرد کل بعد از برداشت کامل اعلام می شود افزود: تاکنون برداشت از سطح ٢٨۵ هکتار گندم آبی و ٣٠ هکتار گندم دیم میزان ٨۶٧ تن محصول برداشت شده است و تاکنون سه مرکز خرید تعاونی روستایی در سه منطقه ارژن سیاخ دارنگون و داریون و هفت کارخانه آرد به انضمام مراکز حمل مستیم خرید اداره غله در حومه شهرستان شیراز آماده ارائه خدمات هستند.
آغاز برداشت کلزا در مرودشت
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت نیز ازبرداشت دانه روغنی کلزا از سطح ۳۱۵ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد و گفت : برداشت تا اوایل تیر ماه ادامه دارد.
منصور امیریان با بیان اینکه متوسط عملکرد کلزا در این شهرستان متاثر از خشکسالی و کمبود منابع آبی کاهش یافته است، اظهار کرد: پیش بینی می شود بیش از ۶۰۰ تن دانه روغنی کلزا تولید شود.
وی با بیان اینکه تنها مرکز خرید کلزا در شهرستان مرودشت سیلوی دولت آباد در حومه این شهرستان است، اظهار کرد: این محصول با ۲ درصد ناخالصی و ۱۰ درصد رطوبت با قیمت تضمینی توسط شرکت غله شهرستان مرودشت خریداری می شود.
امیریان با تاکید بر اینکه استفاده از هد مخصوص برداشت و تنظیمات کمباین در زمان برداشت ضروری است، تصریح کرد: در حال حاضرچهار دستگاه کمباین مجهز به هد مخصوص برداشت کلزا، عملیات برداشت را انجام می دهند
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت به کشاورزان توصیه کرد قبل از برداشت محصول برای بازدید از مزرعه و کنترل رطوبت به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند و به توصیه های کارشناسان در خصوص چگونگی برداشت محصول توجه لازم را داشته باشند.
شهرستان مرودشت در فاصله ۴۵ کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
آغاز خوشه بندی میوه های خرما در خنج
کار خوشه بندی میوه های خرما در سطح ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از نخلستانهای شهرستان خنج در جنوب فارس از نیمه دوم خردادماه آغاز شده وتا اواخر تیرماه ادامه دارد.
علی علی پور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج در گفتگو باایرنا با اعلام این خبر افزود: در شهرستان خنج بعنوان قطب تولید خرما در جنوب فارس همه ساله دراین ایام کار خوشه بندی آغاز می شود واین کار به منظور تولید بیشتر و محصول بهتر و برداشت آسان تر و جلوگیری از ریزش میوه ها در مقابله با طوفانهای فصلی و باران های موسمی انجام می شود.
وی ادامه داد : این کار توسط افراد ماهر ومجرب انجام می گیرد ، خوشه های خرما نا منظم بوده که با نظم و ترتیب خاص آرایش می دهند و خوشه های اضافی نیز از درختان جدا نموده تا میوه ها درشت تر و شهد دار شوند.
این مسوول افزود: در خنج افزون بر ۳۵ واریته خرما وجود دارد که ارقام شاهانی، هلیله ای، خاصویی، مجول ، پیارم، گیهانی ، کبکاب ، قصب از انواع پر محصول وبازار پسند وتجاری است .
برداشت محصول خرما در خنج به دو صورت تر ( خارک ورطب ) وخشک از اواخر مرداد آغاز می شودو تا اواخر مهر ادامه دارد وبرآورد می گردد امسال نخلداران خنج افزون بر ۲۰ هزار تن محصول برداشت وبه بازار مصرف داخلی وخارج از کشور عرضه نمایند.
به گفته وی، تنوع محصول کیفیت ومرغوبیت واستفاده کمتر از سموم دفع آفات نباتی وکود شیمایی سبب بازار پسندی محصولات این شهرستان در بازارهای داخلی وخارج از کشور شده است.
شهرستان خنج در جنوب فارس قرار دارد.
آغاز برداشت انگور دیم از باغات کازرون
در همین حال، رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان کازرون در غرب استان فارس گفت: برداشت انگور دیم از سطح ۵۳۰ هکتار از باغ های این شهرستان آغاز شده است و پیش بینی می شود یک هزار و یکصد تن محصول روانه بازار شود.
حمید رشیدی افزود: برداشت این محصول ارگانیک هر سال از اواخر خرداد ماه آغاز و تا پایان مرداد ماه ادامه دارد
وی با اشاره به اینکه سطح عمده این باغات در روستای دوان از توابع بخش مرکزی شهرستان کازرون است، اظهار کرد: با توجه به وضعیت توپوگرافی این منطقه که در دامنه کوه قرار گرفته است، مصرف سموم و کودهای شیمیای در رشد و تولید انگور در حد صفر است و محصول تولیدی به صورت کاملا ارگانیک به بازار عرضه می شود.
رئیس جهاد کشاورزی کازرون اضافه کرد: خاک حاصلخیز، آب و هوای مطلوب، انجام عملیات بهبود باغ ها از جمله تراس بندی جهت حفظ رطوبت خاک و هرس صحیح منجر به تولید محصول با کیفیت در تاکستان ای این شهرستان شده است.
رشیدی درادامه اظهارداشت انگور تولیدی شهرستان کازرون از عطر، طعم و مزه بسیار مطلوبی برخوردار است که علاوه بر مصرف روز و ارسال به شهرها و استانهای همجوار، به مصرف تولید کشمش، شیره و سرکه انگور میرسد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان به ارقام انگوردیم تولیدی درکازرون اشاره کرد افزود شیرازی، یاقوتی و عسکری از جمله ارقام انگور تولید شده در تاکستانهای کازرون است.
شهرستان کازرون در ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز واقع است.
نظر شما