محمدصالح جوکار در گفتوگو با خبرنگار حوزه پارلمانی ایرنا درباره صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: در این موضوع چند نکته دارد. نخست بحث آمریکاییها و کشورهایی اروپایی که این پیشنویس را تنظیم کردند و دوم بحث آژانس و سفر اخیر مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و نشست با سران رژیم صهیونیستی است. این موضوعات با یکدیگر تبدیل به سناریویی میشوند که اینها برای ما تنظیم کردهاند.
کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی افزود: بحث مذاکرات امسال به خوبی پیش میرفت تا اینکه آمریکاییها بدعهدی خود را بار دیگر اعمال کردند و بهدنبال گرفتن امتیاز بیشتر و عدم امتیازدهی به جمهوری اسلامی هستند موضوعی که سرنوشت آینده آن مشخص نیست. آمریکاییها در بحث برجام به تعهدات خود عمل نکردند و از این توافق بینالمللی خارج شدند و آنچه را که به زبان بیان میکنند در عمل به شکل دیگری انجام میدهند.
جوکار تصریح کرد: عقیده من بر این است قطعنامهای که در شورای حکام صادر کردهاند جنبه عملیاتی ندارد و بیشتر جنبه سیاسی و محکومیتی داشته و کارآمدی خاصی در شرایط امروز ندارد. حرف آنها این است که به مستنداتی دست پیدا کردهاند همان مستندات واهی که رژیم صهیونیستی در گذشته از طریق شویی در سازمان ملل برای جهانیان ارائه میکرد.
وی بیان کرد: امروز هم اینها به همین مستندات واهی یا اخبار کذبی از سوی برخی سازمانهای تروریستی مانند منافقین اکتفا کردهاند و بدون اینکه نظر جمهوری اسلامی ایران را بگیرند، این قطعنامه را به شورای حکام آژانس بینالمللی بردند تا با تصویب این قطعنامه سیاسی، فشار بر ایران برای پذیرش شرایط آنها را فراهم کنند که این اتفاق محقق نمیشود.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اینها باید بدانند که انتشار حداکثری قطعنامههایشان در گذشته جواب نداد و پاسخی نگرفتند زیرا میخواستند از طریق تحریمهای اقتصادی، ایران را به زانو درآورند که نتوانستند. امروز هم با این قطعنامه سیاسی دنبال چنین نیت پلیدی هستند که تحقق پیدا نمیکند زیرا همانند دیگر فتنهانگیزیهای آمریکاییها که همه نقش بر آب شد این هم نقش بر آب میشود.
جوکار یادآور شد: آنچه که مهم است اینکه رژیم صهیونیستی به عنوان کشوری که دارای کلاهکهای هستهای فراوان است در بحث هستهای زیر بار هیچ پادمانی نرفته و هیچ پادمانی را نپذیرفته و امروز مبنای استناد مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار میگیرد جای تاسف دارد.
وی ادامه داد: آژانسی که باید در فاز فنی و در بحث هستهای و دستیابی به این صنعت مهم به ایران کمک کند متاسفانه جز کارشکنی چیز دیگری از آن نمیبینیم و این ناشی از این است که شورای حکام و نهادهای دیگر مانند سازمان ملل متحد و شورای امنیت زیر سلطه آمریکاییها اداره میشوند و هیچ اختیاری ندارند مشروعیت و مقبولیت خود را با اینگونه اقداماتی که انجام میدهند در دنیا زیر سوال میبرند.
اقدام ایران در جمعآوری دوربینهای فراپادمانی اقدام خوبی بود
جوکار اظهار کرد: نخستین اقدام ایران در واکنش به صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی خروج از تعهدات فراپادمانی و جمعآوری دوربینهای فراپادمانی بود که اقدام بسیار خوبی بود.
وی افزود: باید به اینها نشان داد که جمهوری اسلامی حاضر به پذیرش توافق یکطرفه نیست و براساس آنچه که حق ملت ایران است و منافع ملی جمهوری اسلامی اقتضا میکند مسائل را جلو میبریم.
نظر شما