به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی ایمیدرو، «سمیه خلوصی» در سومین نشست مطبوعاتی رئیس هیات عامل ایمیدرو با رسانههای (تخصصی) اعلام کرد: با ثبت این شرکتها، مسیر ورود به بورس اوراق بهادار هموار میشود.
وی با بیان اینکه تامین مالی پروژهها و سرمایهگذاری مستقیم مردم در پروژههای منتخب از مهمترین اهداف این راهبرد است، افزود: پیش از این شرکت تجلی بهعنوان نخستین شرکت "پروژه محور سهامی عام" در زنجیره فولاد تشکیل شد.
معرفی عناصر حیاتی و راهبُردی با رویکرد توسعه
مدیر برنامهریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو اعلام کرد: توسعه کشور و لزوم استقلال در زمینه تأمین مواد معدنی اولیه از نیازهای کشور به شمار میرود.
خلوصی ادامه داد: برنامهای کامل جهت تولید این عناصر برای آینده صنعت کشور به اجرا گذاشته خواهد شد و در این زمینه فهرست عناصر مؤثر راهبُردی بهمنظور توسعه طی ماههای آتی اعلام میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان با اشاره به اقدامات و برنامههای ایمیدرو در حوزه زیرساخت گفت: اجرای دو خط جدید آب، برای انتقال به استانهای اصفهان، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان با هدف تامین آب بخش معدن و صنایع معدنی و تفاهمنامهای با وزارت راه و شهرسازی برای بهبود حملونقل ریلی و جادهای در شمار برنامههای راهبری این سازمان قرار گرفت.
خلوصی افزود: احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه در چارچوب تفاهمنامه با وزارت نیرو از دیگر برنامههای توسعهای در حوزه زیرساخت محسوب میشود.
تکمیل طرحهای نیمهتمام
مدیر برنامهریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو گفت: سال ۱۴۰۰ طرحهایی با بیش از ۷۵۰ میلیون دلار سرمایهگذاری و با اشتغال مستقیم نزدیک به ۲۱۸۸ نفر تکمیل و راهاندازی شدند.
وی افزود: تکمیل و راهاندازی ۱.۲۸ میلیارد دلار طرح در سال ۱۴۰۱ با اشتغالزایی مستقیم نزدیک به ۳۳۷۷ نفر نیز در برنامه قرار دارد.
حمایت از بخش خصوصی
خلوصی با اشاره به جذب ۷.۲ میلیارد دلار سرمایه از بخش خصوصی طی سال ۹۵ تا سال ۱۴۰۳، گفت: تاکنون ۲.۵ میلیارد دلار طرح از این رقم تکمیل شده است.
مدیر برنامهریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو گفت: سرمایه صندوق سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی از ۱۴۰ میلیارد به ۵۰۰ میلیارد تومان در سالهای اخیر افزایش یافت و برنامه افزایش آن به ۵۰۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ در دستور کار ایمیدرو است.
وی اظهار داشت: این سازمان برای بیش از ۵۶۰ معدن بخش خصوصی، برنامه احداث جاده دسترسی و خط انتقال برق دارد که بخش زیادی از آن اجرا شده است
خلوصی گفت: در حوزه احیای معادن کوچک، سال گذشته ۴۵۳ معدن احیا شد و برای اجرای این طرح در سال جاری ۳۰ بسته سرمایهگذاری تعریف شده است.
ظرفیتسازی در تولید و توسعه اکتشاف
مدیر برنامهریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو گفت: از ابتدای تاسیس ایمیدرو (سال ۸۱) ظرفیت تولید فلزات اساسی کشور افزایش قابلملاحظه داشته است.
خلوصی افزود: از ابتدای تاسیس ایمیدرو تا سال ۱۴۰۰، ظرفیت تولید فولاد ۵.۴ برابر (از ۸ میلیون به ۴۳.۵ میلیون تن)، کاتد مس ۲.۴ برابر (از ۱۹۰ هزار به ۴۵۰ هزار تن) و شمش آلومینیوم ۳.۵ برابر (از ۲۱۶ هزار به ۷۷۰ هزار تن)، افزایش یافته است.
مدیر برنامهریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه اکتشاف، عنوان کرد: اکتشاف پهنهها در فازهای شناسایی و پی جویی در استانهای مختلف کشور با مساحت بیش از ۴۸۹ هزار کیلومترمربع گستره کشور اجرا شده و ۹۶ درصد آن تکمیل شده است.
وی با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته یک میلیون و ۴۵۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام شده است، گفت: مجموع هزینه ایمیدرو در حوزه اکتشاف بالغ بر ۱۴۵۵ میلیارد تومان بوده است.
نظر شما