به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم تاجیک نوری روز دوشنبه در جریان بازدید از آغاز عملیات اجرایی اصلاح شبکه برق بازار سنتی پیشوا گفت: بازار سنتی پیشوا، قطب اقتصادی و گردشگری منطقه محسوب می شود و به دلیل قدمت و فرسودگی زیرساختها، نیاز به احیا و بازسازی اصولی دارد که با توجه به مدیریت این بازار به صورت هیأت امنائی و لزوم کسب رضایت و نقطه نظر کسبه فعال در این بازار مطالعات دقیقی برای احیاء و بازسازی این بازار قدیمی صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: یکی از نیازهای مهم این بازار سنتی، اصلاح شبکه برق واحدهای تجاری مستقر در آن است که پس از انجام مطالعات کارشناسی، عملیات اجرایی آن به طول یک کیلومتر و با اعتبار اولیه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال آغاز شده است.
تاجیک تصریح کرد: در این طرح، کابلهای قدیمی جمعآوری و با اجرای کابلهای جدید، شبکه و انشعابات برق اصلاح و نو می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، با شهادت حضرت جعفربنموسیالکاظم(ع) فرزند بلافصل امام هفتم شیعیان در پیشوا، مردم حول حرم مطهر این امامزاده جلیلالقدر گرد هم آمده و شهر پیشوا را شکل دادند.
همزمان با شکل گیری و توسعه پیشوا و حضور گروه های مختلف مردمی در این منطقه، بازار نیز به عنوان یکی از اساسی ترین نیازهای زندگی های اجتماعی در این منطقه شکل گرفت تا آن که در زمان صفویه، بازار قدیمی پیشوا که امروز نیز از رونق خاصی برخوردار است بوجود آمد.
با آن که بازار قدیمی پیشوا در زمان صفویه بنا نهاده شد ولی قسمتی از این بازار بعدها توسط شیخ محمود ورامینی در زمان محمدعلی شاه قاجار، بازسازی شد.
ابتدای این بازار در میدان اصلی شهر و انتهای آن به صحن مطهر امامزاده جعفر(ع) ختم میشود صدها حجره و مغازه قدیمی و جدید، بسیاری از کالاها را به مردم عرضه می کنند.
در این بازار قدیمی تاریخ سیاسی شهرستان پیشوا و ورامین، به خود حوادثی مانند تیرباران شدن ارشدالدوله، از یاران وفادار محمدعلی شاه دیده است و به این حادثه تاریخی در انقلاب مشروطیت می توان اشاره کرد.
پیشوا با بیش از ۸۰ هزار نفر جمعیت در ۴۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
نظر شما