به گزارش خبرنگار ایرنا، سال هااست که فرسودگی و شکستگی های مختلف شبکه آبرسانی بازار سنتی پیشوا باعث ایجاد دردسرها و خسارتهای مختلفی شده است و این مشکلات، اصلاح و بهسازی شبکه را تبدیل به یکی از مهمترین دغدغهها و درخواستهای کسبه بازار کرده بود تا جایی که اخیرا پای دغدغه مندان تاریخ و فرهنگ را نیز به جهت اهمیت بازار سنتی پیشوا به میان آورد.
حمید صاحب جمعی مدیر آب و فاضلاب شهرستان پیشوا روز پنجشنبه با اشاره به اصلاح و بهسازی شبکه آبرسانی بازار سنتی پیشوا اظهار داشت: عملیات اصلاح و بهسازی شبکه آبرسانی بازار سنتی پیشوا با هدف حفظ و جلوگیری از خسارت به بناهای تاریخی، منازل و مغازهای این مسیر و با استفاده از لوله های پلی اتیلن با قطر ۱۱۰ میلی متر به طول ۳۵۰ متر آغاز و در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: همزمان با اجرای این عملیات، استاندارد سازی کلیه انشعابات آب در این محدوده نیز انجام می گیرد.
به گزارش ایرنا، بازار قدیمی پیشوا بر جا مانده از دوران صفوی، فقط محل کسب و کار مردمان نیست بلکه گوشههایی از تاریخ ایران را در خود جای داده که با قدم زدن در آن میتوان حکایت آنها را مرور کرد و در قلب تاریخ متوقف شد.
با افزایش جمعیت و برای تأمین نیازهای مردم، بازار به عنوان کانون داد و ستد در مجاورت مرقد این امامزاده جلیلالقدر شکل گرفت و در دوره صفویه به شکل بازاری کامل در آمد و امروز نیزآن بازار قدیمی با همان بافت سنتی زنده است و نمادی از کسب و کار و زندگی در این شهرستان است.
با آن که بازار قدیمی پیشوا در زمان صفویه بنا نهاده شد ولی گذر زمان و توسعه شهر باعث شد تا قسمتی از این بازار بعدها توسط شیخ محمود ورامینی در زمان محمدعلی شاه قاجار، بازسازی شود و از آن کوچههای متعدد پلکانی منشعب شده و گسترش شهر حول این بازار قدیمی انجام شود.
در ابتدای این بازار قدیمی و در نقطه چهارسوق، آب انباری قدیمی در دوره صفویه ساخته شده بود تا آب مورد نیاز مردم تأمین شود و امروز این بنای تاریخی پس از بازسازی و مرمت، در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته تا در آن فعالیتهای فرهنگی انجام شود.
بازار قدیمی پیشوا، یکی از شاهدان قیام خونین کفن پوشان دشت ورامین در ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ است، قیامی که در آن مردم این دیار به منظور حمایت از امام خمینی(ره) کفن بر تن کرده و پای پیاده به سمت تهران به راه افتادند و در این مسیر جان خود را تقدیم اسلام کردند.
انتهای بازار پیشوا به صحن مطهر امامزاده جعفر(ع) ختم میشود و از آن میتوان گنبد فیروزهای مرقد این امامزاده واجبالتعظیم را نظارهگر بود.
شهرستان پیشوا با بیش از ۸۰ هزار نفر جمعیت در ۴۵کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
نظر شما