به گزارش ایرنا از روابط عمومی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد الهیاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با علاء مجید مدیرکل اداره امور موسیقی وزارت فرهنگ عراق دیدار و دو طرف به اشتراکات فرهنگی ایران و عراق و لزوم همکاریهای میان این دو کشور در زمینه موسیقی تأکید کردند.
علاء مجید در این نشست با تأکید به اشتراکات فرهنگی میان ایران و عراق گفت: ایران و عراق در زمینه مقامهای موسیقی اشتراکات زیادی دارند و حتی طرز نواختن و روح موسیقی بین ایران و عراق یکی است و فقط زبان است که تفاوت دارد.
وی افزود: دستگاههای موسیقی که در ایران و عراق استفاده میشود مشترک است. مردم عراق هم علاقه زیادی به موسیقی ایرانی دارند و در خودروهای خود موسیقی ایرانی گوش میدهند.
مدیرکل اداره امور موسیقی عراق ادامه داد: خوشبختانه میان دولتها عزم و اراده خوبی برای همکاری وجود دارد و این یک فرصت عالی برای موسیقی هر دو کشور است که بتوانیم همکاریهای عالی و گستردهای با یکدیگر داشته باشیم.
مجید بیان کرد: ما در ماه محرم میتوانیم از ارکستر سمفونیک که برای حضرت سیدالشهدا (ع) اجراهایی داشته است، دعوت کنیم تا میهمان ما باشند و برای مردم عراق اجرا کنند.
در ادامه، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای همتای خود به تشریح ساختار فعالیتهای موسیقایی در ایران پرداخت و به معرفی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و شعب استانی آن، خانه موسیقی، هنرستانهای موسیقی در ایران، دانشگاه هنر و دانشکده موسیقی در ایران، آموزشگاههای آزاد هنری و فعالیت ارکستر های بنیاد رودکی سمفونیک و ملی و زمینه های همکاری متقابل پرداخت.
الهیاری همچنین فعالیت گروههای سرود در ایران و جشنوارههای موسیقی در ایران از جمله جشنواره موسیقی فجر، جشنواره ملی موسیقی جوان و جشنواره موسیقی نواحی را معرفی کرد.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: مایل هستم که ما به پیوند هنرمندان موسیقی در ایران و هنرمندان موسیقی در عراق کمک کنیم.
وی گفت: یکی از زمینههای همکاری ما میتواند حضور گروههای عراقی در جشنواره موسیقی فجر باشد. ما میتوانیم در بهمن ماه امسال از گروههای عراقی دعوت کنیم تا در جشنواره موسیقی فجر اجرا کنند.
الهیاری افزود: جشنواره دیگر که در ایران بسیار جشنواره ممتازی است، جشنواره ملی موسیقی جوان است که در آن جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال در بخشهای موسیقی ایرانی، موسیقی اقوام، موسیقی کلاسیک غربی و آهنگسازی مانند یک کنکور از سراسر کشور در این جشنواره شرکت میکنند و به رقابت میپردازند. از امتیازات این جشنواره این است که اساتید برجسته موسیقی در ایران عضو هیئت داوران این جشنواره هستند.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: جشنواره ملی موسیقی جوان، مهمترین جشنواره استعدادیابی و پرورش نسل جوان در ایران است و بسیاری از اساتید معتقدند جشنوارهای اینچنین در منطقه خاورمیانه کمنظیر است.
وی اظهارداشت: جشنواره سوم که برای همکاریهای ما زمینههای مشترکی دارد، جشنواره موسیقی نواحی است که دوره جدید آن امسال در شهر کرمان برگزار میشود و فرصت خوبی وجود دارد که ما بتوانیم چند گروه موسیقی محلی از عراق را در این جشنواره داشته باشیم.
الهیاری سپس پیشنهاد همکاری میان هنرستانهای موسیقی در ایران و عراق را مطرح کرد و گفت: این آمادگی را داریم که هنرجویان هنرستانهای این دو کشور بتوانند با یکدیگر اجراهای مشترک بگذارند. همچنین حوزه دانشگاه نیز میتواند در زمینه مبادله استاد و دانشجو و بورسیههای تحصیلی در رشته موسیقی، دیگر حوزه همکاری ما باشد.
نظر شما