۲۴ خرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۴۸
کد خبر: 84787958
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

اعتراض مقامات کلیساهای انگلیس به اخراج پناهجویان/ شرم از آن ماست

تهران- ایرنا- ساعاتی پیش از پرواز نخستین هواپیمای اخراج پناهجویان به رواندا، اسقف های اعظم ۲۵ کلیسای انگلیس در نامه ای ضمن اعتراض به سیاست دولت این کشور برای اخراج پناهجویان، آن را غیراخلاقی و مایه شرمساری مردم بریتانیا خواندند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری اسکای نیوز، مقامات کلیسای انگلیس اعلام کرده‌اند که سیاست دولت این کشور برای فرستادن پناهجویان به رواندا غیراخلاقی بوده و سبب شرمساری کشور است.

اسقف اعظم کانتربری و یورک همراه با ۲۳ اسقف دیگر در نامه ای به روزنامه تایمز نوشته اند هیچ تلاشی از سوی دولت برای "درک وضعیت نامساعد" افراد آسیب دیده انجام نشده است.

در این نامه آمده است: چه نخستین پرواز اخراج پناهجویان بریتانیا را به مقصد رواندا ترک کند یا نه، این سیاست ما را به عنوان یک ملت شرمسار می کند. شرم از آن ماست، زیرا میراث مسیح برای ما باید الهام بخش باشد تا با پناهجویان با شفقت، انصاف و عدالت رفتار کنیم، همانطور که برای قرن ها چنین کرده ایم.

رهبران مذهبی انگلیس همچنین خواستار مبارزه با "قاچاق شیطانی" انسان از طریق فراهم کردن مسیرهای امن برای پناهندگانی شده اند که سعی در رسیدن به بریتانیا دارند و افزودند: اخراج و بازگشت اجباری پناهجویان به کشورهای خود راه حل نیست.

این اقدام مقامات کلیساهای انگلیس پس از آن صورت می گیرد که شاهزاده ولز سیاست دولت محافظه کار انگلیس را "وحشتناک" توصیف کرد و پس از آن که «امام قاری عاصم» امام مسجد مکه در شهر لیدز گفت که وجدان انسانی ما را به چالش می کشد و وادارمان می کند تا از کرامت انسانی سخن بگوییم.

نخستین پرواز برای انتقال پناهجویانی که به صورت غیرقانونی وارد انگلیس شده‌اند قرار است امروز انجام شود. ابتدا قرار بود ۱۳۰ نفر از طریق این پرواز به رواندا منتقل شوند، اما این رقم طی دو روز گذشته به ۳۷ نفر رسیده و براساس آخرین گزارش ها از  موسسه خیریه حمایت از پناهجویان «کاله» تعداد آن به ۱۱ نفر کاهش یافته است. بر اساس اعلام این موسسه، پناهجویان شامل ۴ ایرانی، ۲ عراقی، ۲ آلبانیایی و یک تبعه سوریه هستند. تابعیت دو نفر دیگر اعلام نشده است.

دولت انگلیس قصد دارد با اعزام پناهجویان به مکانی در ۶ هزار کیلومتری این کشور، سیاست پیشین استرالیا را در این زمینه تقلید کند. با این اقدام دولت جانسون قصد دارد مهاجران را از عبور غیرقانونی از کانال مانش منصرف کند.

با این حال این طرح اعتراضات گسترده‌ای را در سطح بین‌المللی و داخلی به همراه داشته است. یک مقام بلندپایه سازمان ملل متحد طرح دولت انگلیس را خلاف مقررات و موازین بین‌المللی دانست. «گیلیان تریگز» مشاور دبیرکل کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می‌گوید تلاش دولت برای «برون سپاری» مسئولیت مهاجران به یک کشور دیگر قابل قبول نیست و آژانس پناهندگان سازمان ملل چنین اقدامی را به شدت محکوم می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha