جواد احمدی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیش بینی میشود با میانگین برداشت ۳۰ تُن در هر هکتار امسال در مجموع ۲۴ هزار تُن سیب زمینی از مزارع زیر کشت برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی افزود: کشت این محصول از نیمه دوم اردیبهشت آغاز و تا نیمه اول خرداد ادامه مییابد و برداشت محصول نیز از اواسط مهر ماه آغاز خواهد شد.
رییس جهاد کشاورزی چالدران ادامه داد: داشتن آب و هوای مساعد و مناسب و زمینهای حاصلخیز باعث شده چالدران به عنوان قطب تولید سیب زمینی در استان آذربایجان غربی باشد بطوریکه ۸۰ درصد محصول سیب زمینی استان را تولید میکند.
احمدی اضافه کرد: با هدف بالا بردن راندمان تولید ۶۰ درصد از اراضی زیر کشت سیب زمینی در چالدران به سیستمهای نوین آبیاری کشاورزی مجهز شده است.
وی یادآور شد: با کشت محصول سیب زمینی در اراضی کشاورزی چالدران برای ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و برای یک هزار ۴۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم زمینه اشتغال فراهم میشود.
به گفته وی، ارقامی که امسال سیب زمینی کاران این شهرستان اقدام به کشت در مزارع خود کردهاند «آگریا بامبا، ساتینا، میلوا، جلی، چلنجر و فابولا» است ضمن اینکه کشاورزان از بذرهای اصلاح شده استفاده کرده و تمام مراحل تولید این محصول به صورت مکانیزه انجام میشود.
به گزارش ایرنا، شهرستان چالدران بیش از ۳۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که ۱۰ هزار هکتار آن آبی و مابقی دیم است؛ چالدران در شمال آذربایجان غربی قرار دارد و از جمله شهرستانهای محروم این استان به شمار میرود.
چالدران حدود ۱۷۸ روستا دارد که در ۲ بخش مرکزی و دشتک نزدیک به ۲۰ هزار نفر را در خود جای دادهاند، این شهرستان با ۴۵ هزار نفر جمعیت از شهرهای شمالی آذربایجانغربی و دارای مرز مشترک با کشور ترکیه است و کشاورزی و دامپروری عمده محل درآمد مردم است.
سیبزمینی گیاهی است از تیره سیبزمینیان که دارای برگهای مرکب و بریده و گلهای سفید یا بنفش است، این گیاه دارای رقمهای مختلف است که آنها را به زودرس، دیررس و میانهرس تقسیم میکند و برحسب استفاده این گیاه به سیبزمینی خوراکی، علوفهای و صنعتی تقسیم میشود.
نظر شما