ولی جهانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهر رشت در سال ۱۳۹۴ به عنوان تنها شهر خلاق خوراک در فهرست شبکه شهرهای خلاق یونسکو قرار گرفت که این موضوع سبب شد ظرفیت گردشگری را استان را بعنوان مقصد گردشگری فرهنگی با محوریت فرهنگ خوراک افزایش دهد.
وی اظهار داشت: برگزاری جشنواره های تخصصی در گیلان با هدف ترویج فرهنگ و آداب سنن مناطق مختلف استان گیلان و جذب گردشگران داخلی و خارجی در شهرستان های مختلف استان برنامه ریزی شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت:تا کنون و از ابتدای سال ۱۴۰۱ جشنوارههای متنوعی نظیر چای در املش، بهارنارنج در لنگرود، توتفرنگی و سوسن چلچراغ در رودبار، کوچ عشایر در رضوانشهر و تالش، گلابگیری در شفت و چندین جشنواره دیگر با استقبال چشمگیر گردشگران برگزار شده که این استقبال میتواند موجب رونق گردشگری و به تبع آن توسعه اقتصادی و حفظ ارزشها و آداب و سنن محلی شود.
جهانی بیان کرد: فرهنگ و آداب مربوط به پخت و پز، از جایگاه ویژهای در بین فرهنگ عامه مردم گیلان برخوردار است که این امر موجب شده تا ۲۷ اثر از ۹۶ اثر ناملموس گیلان در فهرست میراث ملی کشور به فرهنگ آشپزی این سرزمین اختصاص یابد و ثبت چهار اثر دیگر نیز در دست اقدام است.
جشنواره غذا رشت با همکاری شهرداری رشت و در نیمه دوم تیرماه سال جاری در دو روز به میزبانی موزه رشتی دوزی عمارت کلاهفرنگی بوستان محتشم رشت برگزار میشود.
جغرافیای تغذیه امروزه از اهداف پرطرفدار و پردرآمد در کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری محسوب میشود؛اهمیت این مساله تا بدانجاست که شبکه شهرهای خلاق یونسکو، خوراک شناسی را نیز در کنار ۶ حوزه خلاق دیگر از جمله صنایع دستی، هنرهای بومی ، هنرهای رسانهای ،فیلم ،طراحی، ادبیات و موسیقی پوشش میدهد.رشت از سال ۹۴ در کنار آدلاید استرالیا ، بارسلونا از اسپانیا ، برگن از نروژ ، بوداپست از مجارستان ، دیترویت از آمریکا ، لیورپول از انگلیس ، رم از ایتالیا ، مونته ویدئو از اروگوئه ، سالوادور برزیل ، سنگاپور و۲۲ شهر دیگر از ۴۶ کشور جهان به عضویت شبکه شهرهای خلاق جهان پیوست ؛پخت تیانحلوا خشک بیجار، خورش ترش واش، سیاهپلو لنگرود، بادمجان شکمپر، پنیر برشته، کالکباب، باقلاوابیج از جمله مواردی است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما