به گزارش روز جمعه ایرنا، منابع خبری پاکستان اعلام کردند که پس از عدم موفقیت سران قبایل این کشور برای متقاعد کردن طالبان پاکستان در جریان سفر اخیر آنان به افغانستان، دولت اسلامآباد خواهان نقش آفرینی علمای پاکستان از جمله آن دسته از چهرههایی که روابط نزدیک با شبکه حقانی به عنوان میانجیگر مذاکرات پاکستان و گروه تحریک طالبان دارند، است.
براساس این گزارش قرار است ظرف چند روز آینده یک هیات ۱۳ نفره به ریاست «مفتی تقی عثمانی» از پاکستان به کابل سفر کند. دستور کار اصلی این بازدید تلاش برای نرمش در مواضع سرکردگان تحریک طالبان پاکستان در راستای پیشبرد مذاکرات صلح، برقراری دائمی آتشبس و از همه مهمتر عقب نشینی از برخی خواستهها مانند لغو الحاق مناطق قبایلی به ایالت خیبرپختونخوا، عنوان شده است.
روزنامه «اکسپرس تریبیون» پاکستان به نقل از منابع آگاه نوشت: این هیات ۱۳ نفره متشکل از علمای دینی از حوزه های علمیه مشهور کشور است و ظرف چند روز آینده به پایتخت افغانستان سفر خواهد کرد.
مفتی تقی عثمانی رئیس جامعه دارالعلوم کراچی به عنوان رئیس هیاتی که شامل علمای ایالت خیبرپختونخوا پختونخوا نیز می شود، دارای ارتباطات قوی با شبکه حقانی است که میانجی روند مذاکرات کنونی بین دولت پاکستان و گروه تحریک طالبان پاکستان است.
تریبیون افزود: یک سخنگوی تحریک طالبان پاکستان نیز سفر هیات علمای پاکستانی به کابل را تایید کرد. هیات علما همچنین به دنبال کمک گرفتن از سراج الدین حقانی سرپرست وزارت کشور افغانستان برای مؤثرتر کردن آتش بس هستند.
به گفته وزیر اطلاع رسانی پاکستان، روند مذاکرات کنونی با طالبان پاکستان از حمایت رهبران سیاسی و نظامی کشور برخوردار است. با این حال «بلاول بوتو زرداری» وزیر امور خارجه پاکستان و رئیس حزب مردم و اعلام کرد که پارلمان کشور باید در مورد این ابتکار جدید در راس امور قرار بگیرد.
اواسط خرداد امسال سخنگوی دولت پاکستان برای اولین بار از زمان آغاز مذاکرات این کشور با گروه تحریک طالبان پاکستان با پادرمیانی طالبان افغانستان، ضمن تایید اقدامات طرفین برای پیشبرد روند سازش، گفت: دولت اسلامآباد از برقراری آتشبس با طالبان پاکستان استقبال میکند.
تحریک طالبان پاکستان مسئولیت بسیاری از حملات مرگبار تروریستی در این کشور از جمله حمله به مدرسه پیشاور در دسامبر ۲۰۱۴ که دست کم ۱۲۰ کشته برجای گذاشت را بر عهده گرفته است.
دولت پاکستان هشت سال پیش در دوره "نواز شریف" نخست وزیر وقت این کشور طرح گفتوگوهای صلح با شبه نظامیان تحریک طالبان را آغاز کرد و پس از برگزاری چندین جلسه مذاکره میان نمایندگان دوطرف، این روند به دلیل عدم توقف حملات تروریستی و آغاز عملیات نظامی از سوی ارتش پاکستان، به نتیجهای نرسید و دولت اسلامآباد تصمیم به ادامه سرکوب این گروه گرفت.
نظر شما