محمد رضایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع این میزان ۳۳ هزار هکتار مربوط به اراضی زیر کشت گندم و جو است.
وی افزود: سمپاشی از کشتزارهای غلات این استان علیه سن مادری و پوره، بیماری برگی و زرد گندم و ملخ از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون انجام شده است.
وی گفت: وظیفه دولت است که در این اراضی مبارزه شیمیایی داشته باشد تا برای سال های آینده به تهدید تبدیل نشود.
رضایی سطح مبارزه در سال گذشته را حدود ۲۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: سن گندم مهم ترین و خسارت زاترین آفت در حوزه کشاورزی است، هر ساله ۶۰ تا ۶۵ درصد از سطح اراضی زراعی استان زیر کشت غلات از جمله گندم و جو می رود که فعالیت این آفت گسترده ترین آفت در حوزه کشاورزی است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: آفت سن مادر در کمیت مزارع اثر می گذارد اما سن پوره علاوه بر کمیت در کیفیت گندم و در نهایت آرد نیز موثر است که به اصلاح آرد را تلخ خواهد کرد.
وی افزود: سن گندم در حدود ۹ ماه در ارتفاعات به سر می برد و معمولا در اواخر اسفند و فروردین ماه به سمت مزارع حرکت می کنند.
وی با بیان اینکه جمعیت این آفت هم اینک نرمال است اظهار داشت: مبارزه هر هکتار سن مادر معادل مبارزه با ۱۰ هکتار کشتزاری است که دارای سن پوره است، علاوه بر آن بر کیفیت گندم نیز تاثیر خواهد گذاشت.
رضایی افزود: آفت سن از برگ، جوانه، ساقه، سنبله و دانه های گندم و جو تغذیه کرده و به مزارع خسارت می زند و باعث افت شدید محصول می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: مبارزه با ملخ مراکشی در سطح مراتع این استان انجام شد تا از هجوم آنها به کشتزارها جلوگیری شود.
رضایی اظهار داشت: مبارزه علیه فعالیت ملخ ها در عرصه های منابع طبیعی بر عهده دولت است.
وی افزود: ملخ هایی که در ارتفاعات و عرصه های منابع طبیعی در این استان مشاهده شده اند از نوع بومی و مراکشی محسوب می شوند که سالانه چندین روستا را درگیر می کنند، و در سال های اخیر به دلیل خشکسالی و فقر مراتع احتمال ریزش بیشتر ملخ در استان وجود دارد که باید مبارزه در مراتع را جدی بگیریم.
به گزارش ایرنا با توجه به این که ملخ ها زمستان گذرانی در ارتفاعات دارند، از اوایل اسفندماه فعالیت خود را به نوعی در ارتفاعات شروع می کنند و به دلیل سخت گذر بودن تردد در مناطق ارتفاعی استان، مبارزه با آفات ملخ نیز با کندی انجام می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: مهم ترین ملخ بومی استان ملخ مراکشی است که دولت برای جلوگیری از هجوم آن به سطح کشتزارهای هر ساله د سطح مراتع مبارزه شیمیایی دارد که تعلل در مبارزه با ملخهای مراتع، این وضعیت میتواند خسارات آفت را متوجه عرصههای زراعی و باغی کند.
رضایی گفت: اما ملخ بومی دیگری که سبز رنگ است نیز در سطح مزارع و باغات استان وجود دارد که خود کشاورز باید با آن مبارزه کند.
وی اظهار داشت: اما سازمان جهاد کشاورزی در راستای حمایت از تولید کننده ها برای این نوع ملخ نیز طعمه تهیه و در اختیار کشاورزان می گذارد تا با این نوع ملخ نیز در سطح کشتزارها و باغات به منظور جلوگیری از خسارت مبارزه شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: مبارزه شیمیایی با بیماری سفیدک داخلی انگور در سطح ۱۵ هزار هکتار از تاکستان های این استان انجام شد.
رضایی سطح تاکستان های این استان را ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: تاکنون در ۲ مرحله سطح برخی از تاکستان های این استان به ویژه منطقه بدرانلوی بجنورد برای مبارزه با سفیدک داخلی انگور سمپاشی شده است.
وی با بیان اینکه این بیماری تابع اقلیم است و شرایط آب و هوایی باعث طغیان آن می شود. افزود: هم اینک تمرکز بر روی دهستان بدرانلو است چرا که شرایط از نظر آب و هوایی برای بروز سفیدک داخلی انگور بیشر مهیا است.
رضایی با بیان اینکه تاکنون از ناحیه بیماری سفیدکی داخلی انگور خسارتی به تاکستان ها وارد نشده است افزود: هنوز هم به صورت نهفته بیماری سفیدک داخلی انگور را در تاک ها داریم که اگر شرایط از نظر آب و هوایی مهیا شود احتمال بروز بیماری و خسارت وجود دارد.
وی با بیان اینکه سمپاشی قبل از گل دهی به نوعی محافظتی است افزود: تاک در طول دوران گل دهی محافظت خواهد شد.
استان خراسان شمالی در تولید گندم دیم رتبه ۱۶ و گندم آبی رتبه ۱۸ کشور را دارد و از نظر تولید محصول انگور در تاکستانها نیز رتبه هفت کشور را داریم.
خراسان شمالی با جمعیت بیش از ۸۶۳ هزار نفر ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت میکنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.
نظر شما