مهناز همتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برخی مصالح ساختمانی تولید شده در استان مانند تیرچه و بلوک بدلیل عدم وجود زیرساخت ها استاندارد نیستند و تولید در این واحدهای سنتی دغدغه مهم این اداره کل برای نظارت بر بازار مصالح ساختمانی است.
وی بیان کرد: این موضوع سالیان متوالی است که عنوان می شود اما با توجه به عدم وجود زیرساخت در استان تیرچه غیر استاندارد و ناایمن در ساخت و سازها کماکان مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرکل استاندارد ایلام با اشاره به لزوم صنعتی سازی تیرچه در ایلام، تاکید کرد: طی ۲ سال گذشته حرکت های مناسبی در راستای صنعتی سازی تیرچه انجام شد اما سرعت پیشرفت کار توسط صنعتگران بسیار کند و تاکنون تنها چند واحد تولیدی موفق به صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد شده است.
همتی خواستار سرعت بخشیدن به مرحله تولید آزمایشی واحدهای صنعتی تیرچه شد تا برخی از دغدغه های بکارگیری مصالح غیر استاندارد کاسته شود.
وی تاکید کرد: امسال و بر اساس رای صادره از سوی دادگاه در خرداد ماه، چهار واحد تولیدی تیرچه و سنگدانه مورد استفاده بتن در استان، به پرداخت بیش از سه میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند.
مدیرکل استاندارد ایلام یادآور شد: با توجه به اینکه واحدهای تولید کننده تیرچه و سنگدانه مشمول استاندارد اجباری هستند و به جهت اهمیت آنها در ساخت و سازها و نقشی که در کاهش خسارات دارند، این اداره کل ضمن تذکر و اخطارهای متعدد در راستای استانداردسازی محصولات، این چهار واحد تولید کننده تیرچه و سنگدانه غیراستاندارد را به دلیل نداشتن پروانه استاندارد و همچنین عدم رعایت استاندارد ها و تولید و توزیع بدون مجوز استاندارد به مراجع قضایی معرفی و ارجاع نمود.
همتی گفت: حفظ و صیانت از حقوق استفاده کنندگان و تولیدکنندگانی که تمامی موازین قانونی را رعایت می کنند از وظایف سازمانی اداره کل استاندارد استان بوده و در این موارد هیچ قصوری پذیرفته شدنی نیست.
وی ادامه داد: در صورت عدم استاندارسازی واحدهای تولیدی این اداره کل برابر قانون نسبت به پلمپ، توقیف خط تولید و معرفی آنها به دادگاه و مراجع قضایی اقدام خواهد کرد.
همتی در پایان از شهروندان خواست تا هرگونه موارد مشکوک در حوزه استاندارد را به سامانه پیامکی ۵۰۰۰۱۱۵۱۷ رسیدگی به شکایات اداره کل استاندارد استان اطلاع دهند.
نظر شما